صادق محمدي روز شنبه در نشست كارگروه بهداشتي شهرستان دامغان گفت: اين طرح دو مرحله اي است و در پايان مرحله اول، مخازن بيماري سالك در 50 روستاي شرق و جنوب دامغان از بين رفته است .
صادق محمدي گفت: در اين طرح، 6 گروه 3 نفره به همراه يك كارشناس بهداشتي، طعمهگذاري در لانه هاي جوندگان به ويژه موش را انجام دادند تا اين جونده كه ناقل بيماري سالك است، از بين برود .
وي با بيان اينكه مرحله دوم اجراي اين طرح، همزمان با فصل گرما و گزش پشه هاي ناقل سالك آغاز شده است، ادامه داد: روستائيان براي مصون ماندن از اين بيماري بايد بهداشت محيط را رعايت كنند.
محمدي سمپاشي در نقاط پر خطر مانند كوره آجرپزي و توزيع دو هزار تيوپ پماد دافع حشرات را از مهمترين برنامه هاي مركز بهداشت عنوان كرد و گفت: روستائيان در صورت ابتلا به بيماري سالك، به خانه بهداشت روستا مراجعه كنند و تمام مراحل درمان را به صورت رايگان بگذرانند .
شهرستان دامغان بيش از 120 روستا دارد .
سالك يك بيماري انگلي تك ياخته اي ميكروسكوپي و عامل آن در بدن موش صحرايي است كه به وسيله پشه خاكي به انسان منتقل مي شود و ايجاد زخم پوستي مي كند .
سالانه بيش از 26 هزار نفر در كشور به سالك مبتلا مي شوند.
كانون بيماري سالك در استان سمنان روستاهاي شرق، غرب و جنوب شهرستان دامغان است ك/3
7340/6103
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۹:۰۴
سمنان - ايرنا - مسوول واحد پيشگيري و مبارزه با بيماري هاي مركز بهداشت دامغان، از اجراي طرح مبارزه با منشا بيماري سالك در 50 روستاي اين شهرستان خبر داد.