كرمان - ایرنا - قرارداد اجرای طرح تامین، تصفیه و انتقال آب از دریای عمان به استان های كرمان و هرمزگان عصر یكشنبه میان استاندار كرمان و سرمایه گذاران اجرای این طرح به امضا رسید.

به گزارش ایرنا، سازمان عمران كرمان به عنوان كارفرما با كمك كنسرسیومی از شركت های مهندسین تهران - بوستن، جهان پارس، هیربدان و برسان سرمایه گذاران این طرح هستند.

مدیرعامل شركت كرمان خودرو و رییس هیات مدیره شركت عمران كرمان درباره این طرح گفت: عملیات اجرایی این طرح از شش ماه آینده آغاز می شود و مدت اجرای آن نیز پنج سال خواهد بود.

محمدرضا شه بخش افزود: این طرح با بیش از 803 میلیون دلار سرمایه گذاری اجرا خواهد شد كه سالانه 88 میلیون مترمكعب آب را منتقل می كند.

وی گفت: از 2.8 مترمكعب در ثانیه آب انتقال شیرین از دریای عمان 0.5 و 0.7 مترمكعب برای دو شهر در مسیر انتقال آب در استان های هرمزگان و كرمان و 1.6 مترمكعب آن به شهر كرمان تخصیص خواهد یافت.

وی اظهار كرد: سرمایه گذاری هایی را در راستای رسالت توسعه ای سازمان عمران كرمان برای رفع مشكلات انجام می دهیم و با توجه به محدودیت های تامین آب در استان كرمان از حدود 2 سال پیش مطالعات را در این زمینه آغاز كردیم.

رییس هیات مدیره شركت عمران كرمان گفت: مطالعات و تفاهمات برای اجرای خط انتقال آب انجام شده و به مرحله امضا رسیده است.

وی خاطرنشان كرد: امیدواریم این قرارداد تعهدی از طرف استان و پیمانكاران به عنوان یك پروژه پایه ای و زیربنایی برای توسعه استان باشد و هرچه زودتر آن را اجرا كنیم.

مدیر اجرایی طرح انتقال آب نیز گفت: می توانیم سازمان عمران كرمان را به عنوان بخش خصوصی واقعی مشاركت كننده در توسعه، یك مدل توسعه بدانیم.

محمد كیافر تصریح كرد: این طرح اولین پروژه سرمایه گذاری توسط بخش خصوصی واقعی در ایران محسوب می شود و با توجه به مسائل، مشكلات و سیاست های دولت در ارتباط با واگذاری چنین پروژه هایی به بخش خصوصی، این طرح یكی از مظاهر این موضوع است.

استاندار كرمان هم گفت: از زمانی كه دولت تدبیر و امید روی كار آمده یكی از مسائل اصلی استان آب و بحران آب مطرح شد.

علیرضا رزم حسینی بیان كرد: بیش از دو دهه خشكسالی و حضور مهاجران در استان و افزایش سطح زیر كشت منجر به بحران جدی آب شده است.

وی گفت: اولین كاری كه می توانستیم انجام دهیم و ثمرات خوبی داشته صرفه جویی در حوزه كشاورزی است زیرا مصرف آب در استان 95 درصد كشاورزی، یك درصد در صنعت و بقیه در شرب است.

استاندار كرمان با بیان اینكه طرح همیاران آب بتدریج در استان اجرا می شود گفت: در اجرای این طرح تغییر الگوی كشت به سمت زعفران، زرشك و گل محمدی انجام شده است و در دشت ارزوئیه هشت هزار هكتار هندوانه داشتیم كه دو هزار هكتار آن كاهش یافت.

وی خاطرنشان كرد: همچنین در ادامه اجرای این طرح به دلیل داشتن طرح جامع و عمل گرایانه رتبه اول كشور را در جذب اعتبارات آبیاری تحت فشار كسب كردیم و 17 هزار هكتار آبیاری تحت فشار سال گذشته در استان انجام شد.

وی گفت: در حوزه انتقال آب برای مصرف شرب و صنعت از خارج استان اولین حوزه از خلیج فارس مطرح شد كه در حوزه صنعت 110 میلیون مترمكعب تا سه سال آینده آب منتقل خواهد شد.

رزم حسینی بیان كرد: در ادامه نیز مطالعات خط دوم انتقال آب از خلیج فارس برای شرب انجام شده و وزرات نیرو طرح خرید تضمینی آب از خلیج فارس و دریای عمان را در دست مطالعه دارد.

وی اظهار كرد: به دنبال سرمایه گذاران برای انتقال آب به شمال استان و شهر كرمان بودیم كه با این گروه از سرمایه گذاران به توافق رسیدیم و امیدواریم با تفاهم نامه های انتقال آب و طرح های اجرا شده در زمینه مصرف بهینه آب بحران آب تا چند سال آینده مرتفع شود.

استاندار كرمان با بیان اینكه استفاده از تونل انتقال آب از سد صفارود به كرمان می تواند در اجرای این طرح نیز كاربرد داشته باشد، گفت: با این كار حدود 80 كیلومتر صرفه جویی در انتقال آب از دریای عمان انجام می شود.

رزم حسینی افزود: شرایط كشور به گونه ای است كه دولت و وزارت نیرو از طرح های انتقال آب با قاطعیت حمایت می كنند.

وی خطاب به سرمایه گذاران طرح انتقال آب از دریای عمان به استان كرمان گفت:

كار بزرگ و خدمت ماندگاری را انجام خواهید داد و نام شما در تاریخ كرمان به عنوان اولین كسانی كه آب شرب را به استان كرمان منتقل كردند، می ماند.

7443/3028**1613