دزفول - ايرنا - مدير عامل شركت بهره برداري از شبكه هاي آبياري ناحيه شمال خوزستان از آغاز طرح رفع تصرف از حريم شبكه هاي آبياري منطقه شمال خوزستان خبر داد و گفت:نقض حريم شبكه هاي آبياري تخلف بوده و با متخلفان برخورد قانوني مي شود.

محمد اسلامي سه شنبه در گفت و گو با ايرنا افزود:هرگونه ساخت و ساز در حريم قانوني شبكه هاي آبياري و تاسيسات آب طبق ماده 9 لايحه قانون رفع تجاوز از تاسيسات آب و برق كشور ممنوع بوده و بايد حريم قانوني كانال هاي آبياري رعايت شود.

وي از اجراي طرح پاكسازي حريم شبكه هاي آبياري دز در روزهاي اخير در دزفول خبر داد و گفت:اين اقدام در راستاي حفاظت از تاسيسات شبكه هاي آبياري به عنوان سرمايه ملي و برخورد با پديده زمين خواري آغاز شده و تا آزاد سازي كامل حريم شبكه هاي آبياري ادامه دارد.

اسلامي افزود:رفع تصرف از حريم شبكه هاي آبياري با هماهنگي و دستور مرجع قضايي و پس از صدور اخطار و اعطاي مهلت صورت مي گيرد.

مدير عامل شركت بهره برداري از شبكه هاي آبياري شمال خوزستان ضرورت عمليات لايروبي و نگهداري كانال ها و زهكش هاي آبياي را ياد آور شد و افزود:هرگونه اقدام قانوني در رفع تصرف از حريم شبكه به منظور احقاق حقوق كشاورزان و تامين مطمئن آب اراضي كشاورزي صورت مي گيرد.

وي تصريح كرد:برخي حوادث ناگوار از جمله سقوط در كانال آبياري ناشي از عدم رعايت حريم شبكه هاي آبياري بوده چرا كه كانال ها و تاسيسات آبياري براي انتقال و توزيع آب احداث شده و عدم رعايت حريم قانوني آنها علاوه بر آسيب به تاسيسات احتمال بروز حوالدث تلخ را تشديد مي كند.

اسلامي افزود:برخي افراد سودجو بدون توجه به محدوده قانوني شبكه هاي آبياري اقدام به الحالق حريم تاسيسات آبي به باغ مركبات و يا اراضي كشاورزي كرده و بعضا اقدام به فروش اين حريم نموده اند ضمن اينكه در معاملات صورت گرفته نيز تبعات قانوني ناشي از معامله باغ و زمين كشاورزي مذكور را به خريدار واگذار مي كنند.

مدير عامل شركت بهره برداري از شبكه هاي آبياري شمال خوزستان به خريداران املاك محدوده شبكه هاي آبياري توصيه كرد قبل از هرگونه ساخت و ساز صنعتي ، تجاري و كشاورزي از شركت آبياري شمال خوزستان استعلام كنند تا از حريم قانوني شبكه هاي آبياري مطلع شوند.

كشاورزان و باغداران حاشيه كانالهاي شبكه آبياري دز در شمال خوزستان از احتمال قطع بيش از چهار هزار اصله نهال مركبات به دليل اجراي طرح آزاد سازي حريم شبكه آبياري دز ابراز نگراني كرده و خواستار جلوگيري از اجراي اين طرح مي باشند.

شبكه هاي آبياري شمال خوزستان شامل شبكه هاي دز، كرخه شمالي و لور با دارا بودن بيش از يكهزار و 500 كيلومتر كانال و زهكش نقش مهمي در اقتصاد كشاورزي منطقه دارند.

شبكه آبياري دز به عنوان يكي از بزرگترين و مدرن ترين شبكه هاي آبياري كشور زمينه كشت و توليد 63 نوع محصول مختلف را در منطقه شمال استان خوزستان فراهم كرده است.

اين شبكه مدرن آبياري بيش از 125 هزار هكتار از اراضي كشاورزي در شهرهاي دزفول ، انديمشك و شوش را زير پوشش آبياري قرار داده است.

عمليات ساختماني اين شبكه در سال 1337 آغاز و در سال 1342 فاز نخست آن افتتاح و در آذرماه سال 1356 كل عمليات ساخت شبكه به پايان رسيد.

به بركت شبكه آبياري دز امكان توليد سالانه بيش از چهار ميليون تن محصول كشاورزي در شهرهاي دزفول ، انديمشك و شوش فراهم شده است.

6068