تبریز - ایرنا - رییس مجلس عالی جمهوری خودمختار نخجوان گفت: برای ورود به بازارهای بزرگ جهانی انجام كارهای مشترك و همكاری های دوجانبه با ایران باید توسعه یابد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، واصف طالب اف روز سه شنبه در دیدار با استاندار آذربایجان شرقی اظهار كرد: در حال حاضر همكاری های دو طرف در سطح خوبی قرار دارد كه با تقویت مناسبات، این سطح از همكاری ها قابل افزایش است.

وی افزود: هم اكنون دو طرف در زمینه مرغداری و كشاورزی، همكاری و مشاركت دارند و جمهوری خودمختار نخجوان آماده است تا سرمایه سرمایه گذاران ایرانی را تضمین كند.

طالب اف اضافه كرد: در مقابل سرمایه گذاران جمهوری آذربایجان نیز به سرمایه گذاری در ایران و منطقه آزاد تجاری ارس تمایل زیادی دارند و زمینه های بسیاری برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری وجود دارد.

وی به زمینه های همكاری بالقوه دو طرف اشاره كرد و گفت: تبادل دانشجو بین دو طرف نیز می تواند زمینه همكاری دیگری باشد، ضمن اینكه جمهوری نخجوان آماده است در بخش درمان نیز از تجارب و دانش بالای پزشكان ایران استفاده كند.

رییس مجلس عالی جمهوری خودمختار نخجوان همچنین از استاندار آذربایجان شرقی خواست تا با تسهیل امور گمركی ، ایجاد امكانات رفاهی و رفت و آمد آسان خودروهای شخصی بین دو طرف، زمینه را برای توسعه روابط و همكاری ها فراهم كند.

رییس مجلس عالی جمهوری خودمختار نخجوان در سفر یكروزه خود به تبریز دیداری با تجار آذربایجان شرقی و دانشگاهیان این استان خواهد داشت و در پایان سفر تفاهم نامه مشتركی بین دو طرف امضا می شود.

استاندار آذربایجان شرقی نیز در این دیدار گفت: دولت بر توسعه روابط با كشورهای همسایه در تمام زمینه ها تاكید دارد و در زمینه توسعه روابط با جمهوری خودمختار نخجوان گام های موثری برداشته شده است.

اسماعیل جبارزاده اظهار كرد: از زمانی كه دولت یازدهم روی كار آمده، شخص رییس جمهوری بر توسعه روابط با جمهوری آذربایجان و جمهوری خودمختار نخجوان تاكید زیادی دارد و ما در توسعه این روابط حد و مرزی قائل نیستیم.

وی با بیان اینكه آذربایجان به عنوان كشور برادر و دوست یكی از اولویت های آذربایجان شرقی برای جذب سرمایه گذاری است افزود: در دو سال اخیر سرمایه گذاران داخلی و خارجی در طرح های مختلف استان سرمایه گذاری كرده اند و ترجیح ما جذب سرمایه گذاران آذری در طرح های عمرانی و صنعتی آذربایجان شرقی است.

جبارزاده گفت: وجود معادن مس و 35 نوع معدن در استان ظرفیت بزرگی برای سرمایه گذاران خارجی است و در این رستا شركت روسی برای استحصال طلا در استان ظرف یك سال آتی سرمایه گذاری خوبی كرده و بزرگراه تبریز - بازرگان به یك شركت تركیه ای و تولید برق به یك شركت اتریشی واگذار شده است و دولت از تمام سرمایه گذاران خارجی و بخش خصوصی حمایت خواهد كرد.

وی خواستار توسعه همكاری دو جانبه در زمینه های درمان، گردشگری و كشاورزی با جمهوری خودمختار نخجوان شد و افزود: همكاری در این زمینه ها علاوه بر تامین نیازهای داخلی نیازهای بازارهای منطقه را نیز برطرف می كند و این به معنای توسعه همكاری های اقتصادی است.

استاندار آذربایجان شرقی همچنین به ناظر گمركات آذربایجان شرقی دستور داد تا زمینه تردد آسان خودروهای شخصی مردم نخجوان به استان را فراهم كند.

جمهوری خودمختار نخجوان با جمعیتی حدود 350 هزار نفر در مرز با استان های آذربایجان شرقی و غربی در امتداد رودخانه ارس واقع شده است.

به دنبال مناقشه قره باغ و اشغال قسمت هایی از خاك جمهوری آذربایجان توسط ارمنستان، ارتباط جمهوری خود مختار نخجوان با باكو مركز جمهوری آذربایجان قطع شد.

جمهوری اسلامی ایران در راستای سیاست های بشر دوستانه كمك های خود به مردم این جمهوری خودمختار را كه شیعه هستند، آغاز كرده است.

هم اكنون اهالی جمهوری خودمختار نخجوان از طریق مرز جلفا وارد كشورمان شده و مایحتاج زندگی خود را از این طریق تامین می كنند.

همچنین اتباع این جمهوری با استفاده از خودروهای شخصی خود از طریق خاك كشورمان به باكو و دیگر شهرهای جمهوری آذربایجان سفر می كنند.

7233/518/1772