زاهدان - ايرنا - روستاي قديمي شوگه از توابع بخش مركزي خاش با آب و هوايي دلنشين و طبيعتي بكر و زيبا و باغهاي انار، انجير، انگور و زردآلو و دشت و دمني سرسبز و زيبا از رهگذران و گردشگران و طبيعت گردان دل مي ربايد.

شوگه در كيلومتر هشت جاده خاش به ايرانشهر نمادي از زيبايي و نشاط، كار، فعاليت و جنب و جوش را به نمايش گذاشته است.

تلاش و كوشش ساكنان اين منطقه روستايي و عشايري و جوش و خروش مردمان زحمت كش و بي ادعاي آن براي توليد، هر رهگذري را به وجد مي آورد.

توليد انواع محصولات باغي و زراعي مانند انار، انگور، پسته، سيب، انجير، توت، خرما و انواع سبزي و صيفي جات، گندم، جو، ذرت، سيب زميني، حبوبات و گياهان دارويي از جمله زيره دسترنج روستاييان شوگه و نمادي از كار و تلاش صادقانه و حركت در مسير اقتصاد مقاومتي است.

مراد قلندرزهي يكي از ساكنان اين روستا در گفت وگو با خبرنگار ايرنا بيان كرد: ساكنان اين منطقه به عنوان حافظان اصلي طبيعت و بهره برداران ارزشمند منابع طبيعي محسوب شده و خود را پاسدار و وامدار واقعي طبيعت مي دانند.

وي اظهار داشت: مردم اين سامان به سبب سكونت چندين ساله، منابع طبيعي را چون جان شيرين دوست مي دارند و از آن نگهداري مي كنند.

اين ساكن روستايي خاش افزود: فعاليتهاي كشاورزي و دامداري در اين روستا با توجه به علاقه مندي ساكنان از رونق خوبي برخوردار بوده و شاخصهاي خدمات آنان بخوبي قابل لمس است.

محمدامين قلندرزهي از ديگر ساكنان اين روستا بيان كرد: وجود رودخانه ها، دره ها و تپه هاي ديدني در كنار گونه هاي درختي و بوته هاي سرسبز و شاداب و كشاورزي فعال، اين روستا را بعنوان يكي از قطبهاي گردشگري، تفريحي و سياحتي خاش مطرح ساخته و همه روزه شاهد گروههاي مختلف مردمي براي گذراندن اوقات فراغت و تفريح در محدوده اين روستا هستيم.

وي گفت: فعاليتهاي كشاورزي و دامپروري از جمله شترداري به اين منطقه زيبايي و طراوت بخشيده و با توجه به اينكه اين روستا در محور اصلي ارتباطي خاش به شهرهاي همجوار واقع شده، شاهد حضور گردشگراني از نقاط مختلف كشور به اين منطقه هستيم.

به گفته اين روستايي زحمتكش توجه دولت به نيازهاي ساكنان اين روستا، تامين كننده نيازهاي بخش زيادي از ساكنان خاش در ابعاد كشاورزي، دامي، گردشگري، تفريحي و سياحتي است.

مدير جهاد كشاورزي شهرستان خاش گفت: مشكلات مناطق محروم و كمتر توسعه يافته شهرستان خاش و از جمله اين روستا در زمينه‌هاي مختلف به همت مسوولان برطرف مي‌شود.

امان الله طوقي در گفت وگو با ايرنا افزود: دولت براساس توان خود براي توسعه منطقه تلاش و همت دارد و خداوند را شاكريم كه ساكنان مناطق شوگه، خان‌بي‌بي، تل گزي و غيره هيچ گونه مشكلي در مباحث غيرقانوني و اختلافات ملكي و اراضي متعلق به دولت ندارند.

وي اظهار داشت: اهميت دادن به كار و تلاش و آباداني عاملي مهم براي جلوگيري از شغل هاي كاذب و انجام ندادن تخلفات است كه ساكنان اين مناطق به خوبي آن را رعايت كرده‌اند.

بخشدار مركزي خاش گفت: شناسايي مشكلات و پيگيري براي رفع آنها در دستور كار دولت بوده و براساس اولويت‌ها، خدمات‌رساني در مناطق محروم و كمتر توسعه يافته شتاب مي‌گيرد.

مجتبي شجاعي بيان كرد:ساكنان محروم روستاهاي بخش مركزي با كمترين توان و امكانات نقش مهم خود را براي آباداني منطقه به‌خوبي ايفا و نشان داده‌اند كه در امر توليد و اشتغال كوتاهي و كمبودي ندارند.

وي ادامه داد: كشاورزان و دامداران منطقه با انجام فعاليت‌هاي زراعي و باغي و دامي سهم به‌سزايي در توليد و خودكفايي داشته و همين قدر كه توانسته‌اند نيازهاي خود و ساكنان همجوار شهرستان را تامين كنند، كارشان ارزشمند و قابل تقدير است.

به گفته وي پيگيري براي برق رساني به روستاهاي شوگه، تل گزي و دولت‌آباد، ساخت استخر ذخيره آب در روستاهاي خان‌بي‌بي، جوژك، تل گزي و شوگه، راه‌سازي در خان‌بي‌بي، فعال كردن مدارس در روستاهاي خان‌بي‌بي و تل گزي، ساخت جايگاه دامي در شوگه، تامين لوله براي روستاي خان‌بي‌بي و شوگه و تل گزي در دستور كار دولت است.

وي افزود: اجراي طرح‌هاي گردشگري در شوگه، خان‌بي‌بي و جوژك، كمك به تسريع در صدور مجوز فعاليت‌ها در حوزه‌هاي مختلف با هدف قانونمند كردن فعاليت‌ها، برطرف كردن نيازهاي مردم محروم، حمايت از برنامه‌هاي توسعه‌اي، عمراني، كشاورزي و تامين نيازهاي مردم مناطق محروم از اولويتهاي مسوولان است.

خاش در 185 كيلومتري جنوب زاهدان مركز سيستان و بلوچستان واقع شده است.

7310 / 6081