به گزارش ايرنا،احمد گمتيلي چهارشنبه درنشست ستاد مديريت بحران جاسك افزود: با توجه به اخطاريه هواشناسي درخصوص بروزتوفان حاره اي آشوبا(ASHOBAA) در سواحل جنوب استان دستگاههاي مختلف آماده ارائه خدمات هستند.
وي تاكيد كرد: دستگاههاي مختلف اجرايي به ويژه نيروهاي امدادي ضمن قرار داشتن در شرايط آماده باش كامل گزارش لحظه اي وضعيت و اقدامات صورت گرفته را ارائه دهند و توصيه مي شود مردم و مسافران از تردد در مسير رودخانه ها خودداري كرده و شناورها به مكان هاي امن انتقال يابند.
مديران دستگاههاي مختلف عضو ستاد بحران از جمله اورژانس، راه و شهرسازي، آب و فاضلاب روستايي و شهري، آب منطقه اي، شركت برق، زير ساخت و ساير دستگاههاي شهرستان در اين نشست آمادگي كامل خود را براي مقابله با اين پديده اعلام كردند.
گفتني است مديركل هواشناسي هرمزگان روز سه شنبه در گفت وگوبا خبرنگار ايرنا نيز اعلام كرده بود: بيشترين تاثيرهاي زبانه هاي توفان حاره اي آشوبا ( ASHOBAA) بر روي كشور عمان خواهد بود و اين استان تحت تاثير اين توفان قرار خواهد گرفت.
سعيد رنجبر افزود: اين توفان چهارشنبه به عمان رسيده و پنجشنبه و جمعه بيشترين فعاليت توفان آشوبا در اين كشور و كشورهاي حاشيه خليج فارس خواهد بود.
وي ، سرعت نزديك شدن توفان آشوبا بهمنطقه را بين 10 تا 20 كيلومتر در ساعت ذكر كرد و ادامه داد: سرعت وزش باد در چشمه آن گاهي به 140 تا 150 كيلومتر در ساعت مي رسد و ميگانگين سرعت وزش باد نيز حدود 100 كيلومتر بر ساعت است.
وي اضافه كرد: تاثير زبانه هاي اين توفان براي سواحل جنوب شرقي هرمزگان مناطقي مانند شهرستان جاسك و استان سيستان و بلوچستان خواهد بود.
مديركل هواشناسي هرمزگان اضفه كرد: احتمال افزايش ارتفاع امواج به دو تا سه متر در مناطق تحت تاثير، افت شديد فشار هوا و ايجاد ناپايداري شديد، افزايش ابر و بارش رگباري باران، رعد برق به همراه وزش بادهاي شديد شرقي تا جنوب شرقي و احتمال وقوع پديده گرد وخاك مي رود.
وي با اشاره به توفان گونو در سال 86 گفت: شدت توفان حاره اي آشوبا كمتر از توفان سال 86 خواهد بود زيرا احتمال رسيدن چشمه توفان به هرمزگان بسيار ضعيف است در حالي كه چشمه توفان گونو وارد اين منطقه شد.
همچنين به گفته كارشناس مركز پيش بيني اين اداره كل ، باتوجه به آثار اين سامانه تا پايان هفته جاري افزايش دما در مناطق ساحلي نخواهيم داشت و از شدت دماي هوا در اين مناطق كاسته مي شود.
مرضيه سي سي پور ادامه داد: مناطقي مانند رودان و بستك كه از سواحل استان فاصله دارند همچنان گرم باقي مي مانند.
گفتني است توفان گونو در مناطق ساحلي جنوب و شمال درياي عمان و خليج فارس زندگي عادي مردم را مختل كرد و خسارات فراواني به جاي گذاشت.
بيشترين تلفات توفان گونو در اثر وقوع سيل در بندر جاسك رخ داد كه بر اثر آن چهار نفر كشته و پنج نفر مصدوم و سه هزار راس دام نيز تلف شدند و يك نفر در بندرعباس نفر جان خود را از دست داد و سه نفر در جزيره قشم نيز مجروح شده اند.
همچنين بر اساس اطلاعات موجود در اخبار سال 86؛ در جريان وزش تندباد گونو كه با بارندگي همراه بود، نزديك به سه ميليارد ريال خسارت به تاسيسات شهري بندرعباس وارد شد و ارتفاع امواج به چهار و نيم تا پنج متر در درياي عمان رسيد.ك/3
7199/4068
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۷
بندرعباس-ايرنا-دبير ستاد بحران جاسك هرمزگان گفت: با توجه به حركت توفان حاره اي به سمت درياي عمان و سواحل جنوبي استان به ويژه اين شهرستان ستاد بحران دستگاههاي اجرايي براي مقابله با هر گونه حوادث احتمالي در آماده باش قرار گرفتند.