ابوالفضل قريشي روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، با اشاره به اينكه استرس امتحان كنكور علاوه بر شركت كنندگان خانواده هاي آنها را نيز درگير مي كند، افزود: استرس امتحان در صورت مديريت صحيح آن مي تواند به نتيجه بخش بودن امتحان كمك كند.
وي يادآوري كرد: عدم مديريت استرس و اضطراب هنگام امتحان كنكور ترسي را در دانشآموز بوجود مي آورد كه موجب مي شود به جاي تمركز بهتر، تحت تاثير فضاي امتحان قرار گيرد و نتواند به نتيجهاي دلخواه و متناسب با معلومات و دانش كسب شده ي خود دست يابد.
وي اظهار كرد: استرس يك تنش فيزيولوژيكي كوتاهمدت است كه پس از انجام كار فروكش ميكند و موجب ميشود كه در فرد احساس راحتي و آرامش به وجود آيد.
اين روانپزشك با بيان اينكه واكنش به استرس و اضطراب ميتواند به شكل فيزيكي مانند سردرد، احساس ترس و ناراحتي رواني مانند افزايش اضطراب باشد تصريح كرد: اگر فرد نتواند به حالت آرامش بازگردد، استرس فرد از حد متعارف بالاتر مي رود و به عبارتي تبديل به عاملي منفي ميشود و تغييرات در بدن (مانند افزايش ضربان قلب، افزايش فشار خون و گرفتگي عضلات) بوجود مي آيد و به تدريج خستگي و فرسودگي رواني را به دنبال دارد.
وي با بيان اينكه راهكارهاي متعددي براي غلبه بر استرس هاي غيرمتعارف هنگام امتحان كنكور وجود دارد، ابراز كرد: بر اين اساس پيشنهاد مي شود شركت كنندگان حتي قبل و در ساعات منتهي به امتحان از مرور كردن مطالب فرا گرفته خودداري كنند.
قريشي خاطر نشان كرد: استراحت كافي، اجتناب از داروهاي ضد استرس و انجام فعاليت هاي ورزشي مي تواند در موفقيت امتحان بسيار تاثير گذار باشد.
7320/6085/1352
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۰
زنجان - ايرنا - روانپزشك مركز آموزشي و درماني شهيد بهشتي زنجان گفت: استرس و اضطراب در حد متعارف دانش آموزاني كه خود را براي شركت در آزمون كنكور آماده مي كنند طبيعي است و اين مورد براي آنها مشكل ساز نيست.