تهران - ایرنا - یك كارشناس بازار سرمایه با اشاره به اعلام آمادگی گروهی از سرمایه‌گذاران اروپایی برای استفاده از ظرفیت های بازار سرمایه، گفت: بازدید این هیات نشانه مثبت و امید به كاهش و رفع تحریم ها است.

محمد اسكندری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با اشاره به اینكه گفته می شود در مرحله نخست، سرمایه گذاری ۳۰۰ میلیون یورویی این گروه در ایران، پس از لغو تحریم ها قطعی شده است، افزود: 300 میلیون یورو عدد بسیار خوبی برای بازار ما محسوب می شود.

وی با بیان آنكه اینها نمونه ای از پتانسیل هایی است كه می تواند تبدیل به سرمایه گذاری واقعی شود، افزود: در صورت رفع تحریم ها ارقامی بسیار بیشتر از اینها وارد بازار سرمایه و كلا اقتصاد ایران خواهد شد.

این كارشناس اقتصادی افزود: این اقدامات نشانه این است كه سرمایه گذاری خارجی در یك مقیاس قابل قبولی می تواند وارد اقتصاد شود تا رونق را به اقتصاد ما بازگرداند.

وی افزود: گروهی كه از بازار سرمایه بازدید كردند، نمایندگان تعدادی از برترین شركت های سرمایه گذاری اروپایی هستند كه در مدت اقامت خود در ایران فرصت های متنوع سرمایه گذاری در بازار سرمایه را در دوران بعد از تحریم بررسی خواهند كرد.

اسكندری افزود: به اذعان این هیات؛ سرمایه گذاری بورس تهران به لحاظ شفافیت، قابل مقایسه با سایر بورس های منطقه خاورمیانه نیست و از لحاظ استاندارد های بین المللی نیز برای فعالیت سرمایه گذاران خارجی در سطح بالایی قرار دارد.

وی با اشاره به جذابیت بازار سرمایه برای سرمایه گذاران خارجی، گفت: دلیل جذب شركتهای خارجی این است كه قیمت ها در بازار سرمایه پایین است و نرخ های سودی هم كه در ایران پرداخت می شود با فزض ثبات نرخ ارز، نسبت به كشورهای دیگر بالاتر و از جذابیت بیشتری برخوردار است.

این كارشناس بازار سرمایه، افزود: بحثی در اقتصاد كشورهای در حال توسعه وجود دارد به نام اقتصاد نوظهور كه این مقوله در ادبیات سرمایه گذاری كشورهای پیشرفته سبب می شود آنها هر از گاهی كشوری را كشف و در آنجا سرمایه گذاری كنند زیرا همواره بازدهی خوبی هم می گیرند.

وی ادامه داد: بحث سرمایه گذاری این شركتها در ابتدا و در میان مدت به نفع اقتصاد كشور است و حتی قبل از پیشنهاد 300 میلیون یورویی، یك سرمایه گذار انگلیسی عددهای خیلی بالاتر را برای ورود به بازارسرمایه پیشنهاد داده بود.

اسكندری گفت: چنین سرمایه گذارانی در بازدیدهای خود، پتانسیلی ارایه می دهند اما باید زمینه مناسب برای آنها فراهم شود تا این پتانسیل ها تبدیل به سرمایه گذاری شود.

این كارشناس بازار سرمایه تصریح كرد: همین كه احساس شود منعی برای سرمایه گذاری ها به واسطه تحریم ها وجود ندارد؛ هیات های ایرانی نیز می توانند در كشورهای دیگر برای انتقال تكنولوزی و سرمایه به كشورهای دیگر سفر كنند و هیات سایر كشورها نیز با ورود به بازار ایران، زمینه های سرمایه گذاری را فراهم كنند.

وی یادآور شد: البته همانطور كه سرمایه گذاری این كشورها برای بازار ما مفید است، باید در نظر داشت كه بعضا پیش می آید كه با خروج این شركت ها، مشكلاتی هم ایجاد خواهد شد.

لازم به ذكر است؛ مدیران ۹ شركت بزرگ سرمایه گذاری اروپایی با هدف آشنایی بیشتر با ظرفیت‌های بازار سرمایه ایران، روز دوشنبه ۱۸ خرداد از تالار معاملاتی بورس تهران بازدید و تنوع در این بازار را از مولفه های بسیار جذاب آن ارزیابی كردند.

حسن قالیباف اصل مدیرعامل بورس اوراق بهادار تهران نیز در حاشیه این بازدید با تاكید بر اینكه پتانسیل های خوبی برای حضور سرمایه گذار خارجی در كشور فراهم شده است، افزود: مدیران صندوق ها برخی از موانع سرمایه گذاری شامل نقل و انتقال پول را مطرح كردند كه با توجه به توافقات پیش رو و برداشته شدن محدودیت ها در سیستم بانكی و همچنین در صورت فعالیت بانك های خارجی، این موانع برطرف می شود.

اقتصام (4)1070**1558