شيراز- ايرنا- قائم مقام رييس دانشگاه شيراز گفت: استاندار فارس در ديدار با مسوولان و استادان دانشگاه شيراز نسبت به خروج دستگاه هاي اجرايي از ساختمان دانشكده ادبيات اين دانشگاه در ماه هاي آينده قول مساعد داد، موضوعي كه بارقه اي از اميد براي تحقق خواسته پنج ساله دانشگاهيان در پي داشت.

سيدعلي اكبر صفوي، پنجشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: پنج سال قبل به دليل تصميم دولت دهم به انتقال بخشي از سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به شيراز، دانشگاه شيراز تحت فشار قرار گرفت كه ضلع شمال غربي از چهار راه ادبيات را كه شامل بخش ادبيات اين دانشگاه است به استانداري تحويل دهد.

معاون برنامه ريزي و توسعه دانشگاه شيراز اظهار كرد:دانشگاه در پي اين تصميم بخش هايي از ساختمان دانشكده ادبيات را تخليه كرد اما همچنان دانشكده ادبيات با امكانات محدودي در اين محل به فعاليت خود ادامه داده است.

وي گفت: اين توافق با تحت فشار قرار دادن دانشگاه شيراز و در حالي تحميل شد كه اين دانشگاه به آن تمايلي نداشت.

صفوي افزود: نظر استاندار فارس ازهمان ابتداي شروع فعاليت دولت تدبيرو اميد بر اين بود كه اين تصميم اشتباه بوده و نبايد ساختمان بخش ادبيات دانشگاه شيراز به عنوان بخشي از هويت فرهنگي منطقه كه با آرامگاه حافظ در هم تنيده است ، واگذار مي شد.

قائم مقام رييس دانشگاه شيراز اظهاركرد:مديران و استادان اين دانشگاه بتازگي در جلسه اي با استاندار فارس به طرح دغدغه هاي خود پرداختند و اين دغدغه ها اخيرا با اقدامات صورت گرفته براي انتقال برخي كاركنان دستگاه ها به ساختمان دانشكده ادبيات جدي تر شده بود و از اين رو، دانشجويان و استادان اين دانشكده اين روند را بر خلاف خواسته خويش مبني بر بازگرداندن دانشكده ادبيات قلمداد كرده بودند.

وي ادامه داد: در اين جلسه، حسن نظر استاندار و معاونان استانداري فارس براي مجموعه دانشگاه روشن و تبيين شد كه با توجه به ضرورت جابه جايي و تغييرات در مجموعه استانداري و همچنين شكل گيري دوباره سازمان مديريت و برنامه ريزي، ضروري است كه به عنوان نياز اضطراري، ساختمان دانشكده ادبيات براي برخي امور اجرايي به كار گرفته شود.

صفوي گفت: استاندار فارس در اين جلسه قول داد كه ساختمان دانشكده ادبيات در چند ماه آينده تخليه شود و در اختيار دانشگاه قرار گيرد.

وي اظهار كرد: مسوولان دانشگاه شيراز نيز بر پيگيري برگزاري جلسه اي با هماهنگي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و وزارت كشور با رييس سازمان مديريت وبرنامه ريزي كشوربراي مساعدت به استانداري فارس براي اجاره مكان جديدبراي دستگاه هاي اجرايي مستقر دردانشكده ادبيات تاكيد كردند اعتباري در اختيار استانداري قرار گيردتا قبل از تكميل ساختمان جديد استانداري، بخش هاي فاقد مكان در ساختمان استيجاري مستقر شوند و همه فضاي دانشكده ادبيات نيز در اختيار دانشگاهيان گذاشته شود.

روزهاي اخير وبا تكاپوهاي دستگاه هاي اجرايي درمحوطه دانشكده ادبيات دانشگاه شيرازبراي نقل وانتقال نيرو و تجهيزات،اين نگراني در استادان و دانشجويان اين دانشكده به وجود آمد كه دولت تدبير و اميد توجهي به خواسته آنها مبني بر لغو مصوبه دولت دهم براي واگذاري ساختمان اين دانشكده به استانداري فارس ندارد و از همين رو، ضمن اظهار نظرهاي رسانه اي نامه اي سرگشاده نيز به رييس جمهوري نگاشتند و تحقق خواسته خويش را خواستار شدند.

به گفته سعيد حسام پور رييس بخش زبان و ادبيات فارسي دانشگاه شيراز، در مقطع كنوني حدود 40 دانشجو در مقطع دكتري تخصصي، 50 دانشجو در مقطع كارشناسي ارشد و 150 دانشجو در رشته هاي مختلف در مقطع كارشناسي در اين بخش علمي در حال تحصيل هستند.

آنها هر روز هنگام حضور در دانشكده ادبيات بايد از ساختمان مقابل خود كه از 53 سال پيش ساختمان آموزش اين دانشكده و در هم تنيده با بافت فرهنگي آرامگاه حافظ بود عبور كنند تا به طبقه همكف ساختمان پشتي برسند، طبقه اي كه استادان زبان و ادبيات فارسي با وجود تصميم دولت دهم مبني بر جا به جايي از اين مكان ، حاضر به تخليه آن نشدند.

درساختمان جلويي، بخش هاي دفتر وزارت امور خارجه و دفتر امور بانوان و خانواده استانداري فارس مستقر است و در طبقه بالاي ساختمان پشتي يعني بر فراز بخش زبان و ادبيات فارسي، دانشگاه هنر شيراز فعاليت دارد.

در طول اين مسير، كاركنان يك دستگاه اجرايي در حال بازي تنيس روي ميز ديده مي شوند و به گفته استادان، در ماه هاي گذشته اين فضا عرصه فوتبال بازي كاركنان اين دستگاه در مجاور فضاي آموزشي دانشگاه بود.

سر و صداي ناشي از تردد خودروها در محوطه اين دانشكده از ديگرمشكلات فراروي دانشجويان و استادان دانشكده ادبيات بود.

اعضاي هيات علمي و دانشجويان بخش زبان و ادبيات فارسي دانشگاه شيراز در نامه اي سرگشاده خطاب به رييس جمهوري كه 17 خرداد جاري رسانه اي شد،اصلاح تصميم پنج سال قبل دولت دهم مبني برواگذاري دانشكده ادبيات اين دانشگاه به ساير دستگاه ها و تداوم فعاليت اين دانشكده در جوار آرامگاه حافظ و بازگرداندن ساختمان هاي واگذار شده به ساير دستگاه ها را خواستار شدند.

اين گروه از استادان و دانشجويان دانشگاه شيراز در اين نامه نوشتند:بر اساس شنيده هاي غير رسمي، زمزمه انتقال بخشي از كارمندان به ساختمان آموزشي ادبيات سر داده شده و پيشنهاد استقرار آنها را در ساختمان شماره 2 چهارراه ادبيات دانشگاه شيراز مطرح كرده اند كه اين مساله نگراني فراوان اعضاي هيات علمي و دانشجويان و كاركنان بخش زبان و ادبيات فارسي را موجب شده است از همين رو و قبل از هر تصميم نابه جايي، خواهان رسيدگي فوري استاندار به اين موضوع هستيم.

در اين نامه آمده است: اين بحران پنج ساله هر روز نگراني و تشويش خاطر تازه اي را براي استادان و دانشجويان فراهم آورده و با وجود قول هاي مساعد برخي مديران، تاكنون نتيجه اي عملي و روشن حاصل نشده است.

اين نامه مي افزايد:كم توجهي به خواست بحق استادان و دانشجويان اين بخش و بلاتكليفي چندين ساله آنان، اكنون ديگر از سطح صبوري آنان فراتر رفته و تبديل به يك عصبانيت عمومي شده است.

در ادامه اين نامه خطاب به رييس جمهوري آمده است:با عنايت به آنچه گذشت، خواهشمند است براي حل عاجل و البته هميشگي اين مشكل، هر گونه صلاح مي دانيد، دستور لازم را صادر فرماييد.

اعضاي هيات علمي دانشكده ادبيات و علوم انساني دانشگاه شيراز دوم مهرماه سال 93 نيز نامه اي را با اين مضمون خطاب به وزير علوم، تحقيقات و فناوري نگاشته بودند.

53 سال پيش، چهار ساختمان با نام دانشكده ادبيات ، كنار آرامگاه حافظ سربرافراشتند كه وجود اين ساختمان ها سرآغاز هويت بخشيدن به يك چهارراه و منطقه با نام ادبيات بود و هست اما از مدتي پيش، برخي تصميم گرفتند همجواري ادبيات با حافظ را برهم زنند.

به گفته زرين تاج واردي دانشيار بخش زبان و ادبيات فارسي دانشگاه شيرازدانشكده ادبيات اين دانشگاه در جوار آرامگاه حافظ و دانشگاه سوربن فرانسه در جوار مقبره ويكتور هوگو شاعر و داستان نويس فرانسوي تنها مراكز دانشگاهي در جهان هستند كه در مجاورت آرامگاه شاعران مشهور در سطح جهان هستند و از اين رو، بايد اين موقعيت كم نظير را براي دانشكده ادبيات شيراز با پشتوانه و هويت ادبي حفظ كرد.

در حالي كه قرابت هاي فيزيكي و معنوي اين دانشكده يكي از عناصر هويتي شهر شعر و ادب و پايتخت فرهنگي محسوب مي شود، در دولت دهم در تصميمي كه ناگهاني توصيف شد، حكم به تغيير توليت ساختمان اين دانشكده از دانشگاه به استانداري فارس داده شد.

آن گونه كه مديران دوره جديد دانشگاه شيراز اعلام كرده اند، در ازاي واگذاري اين ساختمان، كاربري سه ساختمان ديگر واقع در پيرامون چهارراه ادبيات به تجاري تغيير مي يابد تا در صورتي كه دانشگاه شيراز قصد فروش ساختمان هاي واقع در سه ضلع ديگر اين چهارراه را داشته باشد، آنها را با قيمت تجاري به فروش برساند تا درآمد بيشتري نصيب اين مركز آموزش عالي شود.

اين تصميم با واكنش هاي منفي در جامعه دانشگاهي شيراز و فعالان فرهنگي استان فارس روبه رو شد و از سوي ديگر، مردم شيراز كه بيش ازنيم قرن به واسطه استقراردانشكده ادبيات، چهارراه مجاور آن را ادبيات ناميده اند، از تصميم خود صرف نظر نكرده اند، هرچند اين روزها بر شمار تابلوهاي ورودي دانشكده ادبيات افزوده مي شود.

در ورودي اين ساختمان، تابلوهاي دفتر وزارت امور خارجه در شيراز، دفتر امور بانوان استانداري فارس و دانشگاه هنر شيراز مشاهده مي شود و حال آن كه بخش زبان و ادبيات فارسي و استادان بنام و برجسته اين بخش، به مهاجرت اجباري تن نداده اند.

مكان مشخصي براي انتقال دانشكده ادبيات و علوم انساني دانشگاه شيراز تعيين نشده است و در پرديس ارم اين دانشگاه كه كانون متمركز شمار زيادي از دانشكده هاي اين مركز علمي است، ساختمان مشخصي براي اين دانشكده پيش بيني نشده و اين موضوع سبب شده است كه دانشكده ادبيات در چهار ساختمان جدا از هم در دو سوي كلانشهر شيراز فعال باشد و اين موضوع بر دشواري كار دانشجويان، استادان و نيز مديريت اين دانشكده افزوده است.

استاندار فارس شانزدهم مهرماه 93 در گفت و گو با خبرنگار ايرنا گفت: توافق اصولي صورت گرفته در دوره هاي مديريت قبلي مبني بر واگذاري اين ساختمان به استانداري فارس ، مبتني بر مطالعات كارشناسي نبوده است.

سيد محمد احمدي گفت: در قبال واگذاري اين ساختمان، دانشگاه شيراز مجوز كاربري تجاري سه ساختمان ديگر واقع در چهارراه ادبيات را به دست مي آورد و حال آن كه حداكثر ارتقاع ساختمان هايي كه جايگزين خواهند شد با توجه به حريم آرامگاه حافظ، دو طبقه است و از اين منظر نيز اقدام مديران گذشته جاي پرسش دارد.

وي افزود: تصميم نادرست مديران گذشته، فرآيندهاي مختلف اداري از جمله در كميسيون هاي دولت را سپري كرده است و اصلاح اين تصميم نيز نيازمند پيگيري هاي گسترده است كه از اين منظر، كاري دشوار به نظر مي رسد.

كاووس حسن لي استاد ادبيات دانشگاه شيراز روزهاي اخير در اين باره به خبرنگار ما گفت: با توجه به اقدام غيركارشناسي دولت دهم در زمينه واگذاري ساختمان بخش آموزش دانشكده زبان و ادبيات فارسي دانشگاه شيراز به ساير دستگاه ها، امروز براي بسياري از فعاليت هاي آموزشي و پژوهشي اين دانشكده با كمبود فضا رو به رو هستيم.

محمديوسف نيري، ديگر استاد ادبيات دانشگاه شيراز نيز به ايرنا گفت: در حالي كه انتظار مي رود دستگاه هاي مسوول با توجه به مسووليت هاي خطير بخش زبان و ادبيات فارسي اين دانشگاه با اين بخش همكاري داشته باشند، كار را به جايي رسانده اند كه هر روز استادان درس و پژوهش را رها كنند و در اداره ها راه بيفتند كه از مكاني كه 60 سال متعلق به آنان بوده آنها را بيرون نكنند.

نيري گفت: دردمندانه بايد گفت كه چوب حراج زدن به پيكر فرهنگ اين كشور گناهي نابخشودني است، فرهنگي كه امتياز، آبرو و عامل بقاي ما در جهان امروز است.

اين استاد دانشگاه اظهار كرد: در پيگيري هاي صورت گرفته، مسوولان دستگاه ها زشتي كار واگذاري دانشكده ادبيات و خلاف قانون، فرهنگ و عرف بودن آن را به زبان تاييد مي كنند اما در عمل راه پيشينيان را مي روند و اين براي استادان ناراحت كننده تر از اشغال دانشكده است، زماني كه مي بينند همه با ما هستند و با ما نيستند. ك/3

2027 /6118