تهران - ايرنا - مراسم اولين دوره تجليل از پژوهشگران برجسته جوان در رشته هاي پنجگانه علوم پايه امروز ( پنج شنبه ) با اهداي جايزه ابوريحان به منتخبان در فرهنگستان علوم جمهوري اسلامي برگزار شد.

به گزارش خبرنگار علمي ايرنا، رييس و اعضاي پيوسته فرهنگستان علوم جمهوري اسلامي امروز ميزبان مراسم معرفي پژوهشگران برجسته جوان در رشته هاي فيزيك، شيمي، زيست شناسي، رياضي و زمين شناسي بودند.

در اين مراسم از دكتر ياسمن فرزان در رشته فيزيك، دكتر احسان عارفيان در رشته زيست شناسي، دكتر عليرضا زراسوندي در رشته زمين شناسي، دكتر محمدرضا كوشش در رشته رياضي و دكتر محمد مهدي نجف زاده در رشته شيمي تجليل شد.

**برگزيده جوان رشته فيزيك

ياسمن فرزان متولد سال 1355 در تبريز است كه در دوران دانش آموزي در سال 1373 به عنوان عضو تيم المپياد فيزيك دانش آموزي شركت كرده و موفق به كسب مقام اول دختران و ديپلم افتخار اين رقابتها شد.

وي در سال 73 در رشته فيزيك دانشگاه صنعتي شريف پذيرفته شد و رتبه اول دانشكده فيزيك اين دانشگاه را به دست آورد و در سال 77 به عنوان نفر اول آزمون كارشناسي ارشد فيزيك به ادامه تحصيل در صنعتي شريف پرداخت.

وي سپس به كشور ايتاليا رفت و مقطع دكتري فيزيك ذرات بنيادي را در موسسه سيسا گذراند.

كسب رتبه اول جشنواره جوان خوارزمي در بهمن ماه 85، دريافت جايزه فيزيكدان جوان از اتحاديه بين المللي فيزيك محض و كاربردي در سال 2008 و جايزه مركز بين المللي تحقيقات فيزيك نظري در سال 2013 در كارنامه فعاليت هاي علمي و پژوهشي فرزان به چشم مي خورد.

ايجاد گروه پديده شناسي ذرات بنيادي از جمله خدمات ارزشمند اين بانوي جوان دانشمند است.

وي تاكنون 44 مقاله علمي پژوهشي در مجلات معتبر بين المللي و سه مقاله علمي ترويجي در مجلات داخلي تاليف كرده و 11 مقاله پژوهشي به صورت سخنراني در همايش هاي علمي ارائه كرده است.

وي اكنون به عنوان دانشيار پژوهشگاه دانش هاي بنيادي فعاليت دارد و علاوه بر تدريس مباحث ذرات بنيادي، نظريه ميدان، مدل هاي وراي مدل استاندارد و ذرات بنيادي در كيهان شناسي، مشغول تدوين درسنامه در زمينه ذرات بنيادي، ماده تاريك و فيزيك نوترينو است.



**برگزيده جوان رشته زيست شناسي

احسان عارفيان متولد 1358 در يزد است كه مقطع كارشناسي زيست شناسي سلولي مولكولي - ميكروبيولوژي را در دانشگاه تهران گذرانده و مدرك كارشناسي ارشد و دكتري تخصصي در رشته ويروس شناسي را از دانشكده علوم پزشكي دانشگاه تربيت مدرس دريافت كرده است.

از جمله خدمات و مسووليت هاي وي مي توان در جايگاه هاي معاون اجرايي ستاد توسعه علوم و فناوري سلول هاي بنيادي، رييس بخش بيولوژي مولكولي و مهندسي ژنتيك مركز تحقيقات فناوري بن ياخته، دبير تيم زيست شناسي گروه فناوري هاي نوين شركت پژوهش و فناوري پتروشيمي، كارشناس ناظر طرح هاي صندوق حمايت از پژوهشگران كشور و كارشناس ناظر طرح هاي ستاد توسعه علوم و فناوري هاي سلول هاي بنيادي اشاره كرد.

مشاركت در طرح هاي پژوهشي و چاپ بيش از 40 مقاله معتبر بين المللي و 12 مقاله علمي پژوهشي، ارائه بيش از 20 عنوان مقاله در كنفرانس هاي علمي داخلي و خارجي و مشاركت در ثبت يك اختراع ، برخي از فعاليت هاي علمي پژوهشي عارفيان را تشكيل مي دهد.

وي رتبه اول فارغ التحصيلان كارشناسي ارشد دانشگاه تربيت مدرس در سال 84 را به دست آورده و مقام دوم هفدهمين و هجدهمين جشنواره رازي در گروه علوم پايه پزشكي سالهاي 1390 و 1391 را كسب كرده است.

اين پژوهشگر جوان درحال حاضر استاديار ويروس شناسي دانشكده زيست شناسي دانشگاه تهران است و درس هاي ويروس شناسي عمومي، ويروس شناسي پيشرفته، ويروس شناسي پزشكي، ژنتيك پروكاريوت ها، مهندسي ژنتيك، روش هاي نوين در ميكروب شناسي، ايمن شناسي مولكولي، ميكروب شناسي را در دانشگاه تربيت مدرس و دانشگاه تهران تدريس مي كند.



**برگزيده جوان رشته زمين شناسي

عليرضا زراسوندي متولد سال 1354 در مسجد سليمان است كه مدرك كارشناسي رشته زمين شناسي را از دانشگاه شهيد چمران دريافت كرد و مقاطع كارشناسي ارشد و دكتري رشته زمين شناسي اقتصادي را در دانشگاه شيراز گذراند.

وي حدود 30 مقاله علمي پژوهشي در مجلات معتبر خارجي، 20 مقاله علمي پژوهشي در مجلات معتبر داخلي و 60 مقاله در كنفرانس هاي علمي ارائه كرده و دو كتاب در زمينه ريزگردها تاليف و دو كتاب با موضوعات زمين شناسي اقتصادي ترجمه كرده است.

وي علاوه بر فعاليت هاي تحقيقاتي، داراي مسووليت هاي اجرايي متعددي نيز بوده كه از آن جمله مي توان به مدير مركز رشد دانشگاه شهيد چمران، مدير ارتباط با صنعت، معاون آموزشي و معاون پژوهشي اين دانشگاه بوده است.

زراسوندي كه هم اكنون رياست بنياد نخبگان استان خوزستان را برعهده دارد از سال 86 تاكنون همه ساله به عنوان پژوهشگر برتر اين استان شناخته شده و يك دوره نيز عنوان پژوهشگر برتر كشوري را به دست آورده است.

وي كه در سال 88 براي اولين بار طرح مطالعه زمين شناختي كانون هاي ريزگردها را به انجام رسانده و هم اكنون مديريت مركز پژوهشي منطقه اي ريزگردها در دانشگاه شهيد چمران اهواز است، به طور جدي بر روي پروژه تحقيقاتي مشخصات زمين شيميايي ريزگردها با همكاري سازمان حفاظت محيط زيست كار مي كند.



**برگزيده جوان رشته شيمي

محمدمهدي نجف پور متولد سال 1360 در آبادان است كه در سال 1378 در رشته كارشناسي شيمي محض دانشگاه صنعتي شريف پذيرفته شد و بلافاصله بعد از اتمام دوره كارشناسي، در مقطع كارشناسي ارشد رشته شيمي محض همين دانشگاه مشغول به تحصيل داد و سپس مدرك دكتري خود را در شيمي محض از دانشگاه شريف دريافت كرد.

وي يك دوره فرصت مطالعاتي را در دانشگاه كيل ( Keil University )كشور آلمان درخصوص سيستم هايي كه آب را اكسيده مي كنند گذراند.

كسب مدال طلاي المپياد دانشجويي در سال 1382، نفر دوم آزمون كارشناسي ارشد رشته شيمي در سال 1382، كسب رتبه اول پژوهش هاي بنيادي دوازدهمين جشنواره جوان خوارزمي و معرفي به عنوان دانشمند منتخب TWAS در سطح دانشمندان منطقه غرب و جنوب غرب آسيا در سال 2014 ميلادي نيز از جمله افتخارات و موفقيت هاي اين دانشمند جوان است.

اين دانشمند جوان تاكنون حدود 110 مقاله تدوين كرده و علاوه بر انتشار سه كتاب در قالب گردآوري، در تاليف 9 كتاب گروهي نيز مشاركت داشته است كه موضوع اغلب آنها فتوسنتز يا فتوسنتز مصنوعي است.



**برگزيده جوان رشته رياضي

محمدرضا كوشش متولد سال 1354 در اصفهان است كه دوره دبيرستان خود را در رشته رياضي فيزيك دبيرستان شهيد اژه اي اصفهان گذراند و در سال 1373 در رشته فيزيك دانشگاه صنعتي شريف پذيرفته شد.

وي بعد از يك سال تحصيل دردانشگاه صنعتي شريف، تقاضاي انتقالي به دانشگاه صنعتي اصفهان را داد و تحصيل خود را در رشته فيزيك اين دانشگاه از سر گرفت و تحت تاثير شخصيت و تدريس استاد درس هاي رياضي اش ( دكتر علي رجالي) از فيزيك به رياضي تغيير رشته داد.

وي در سال 1381 دوره كارشناسي ارشد خود را در رشته رياضي محض در دانشگاه صنعتي اصفهان با رتبه اول به پايان رساند و سپس با دريافت بورسيه تحصيلي از دانشگاه مانيتوبا كانادا براي ادامه تحصيل به آن كشور سفر كرد و پس از دريافت دكتراي رياضي در شاخه توپولوژي تحت راهنمايي پروفسور وودز، در سال 1385 به ايران بازگشت.

كوشش كه از سال 1385 تاكنون به عنوان عضو هيات علمي در دانشگاه صنعتي اصفهان مشغول تدريس و تحقيق است، تاليف 13 مقاله علمي و يك رساله پژوهشي كه اين رساله توسط آكادمي علوم لهستان كه از معتبرترين مراكز علمي در زمينه توپولوژي عمومي به شمار مي آيد منتشر شده است در كارنامه فعاليت هاي علمي وي مشاهده مي شود.

اين پژوهشگر جوان كه قبلا در سال 1391 جايزه هشترودي را از سوي انجمن رياضي ايران به خاطر مقالات پژوهشي خود در زمينه هندسه و توپولوژي دريافت كرده، علاوه بر همكاري با دانشگاه صنعتي اصفهان، چندين دوره با پژوهشگاه دانش هاي بنيادي (IPM) به عنوان پژوهشگر همكاري داشته است.

علمي**1055**1581