كوالالامپور – ايرنا – دادگاهي در مالزي گردشگران خارجي كه در كوه كينابالو ايالت صباح برهنه شده بودند را به سه روز زندان و پرداخت يكهزار و 350 دلار جريمه نقدي محكوم كرد.

به گزارش ايرنا، مساله برهنگي گردشگران خارجي در مالزي به چالشي در صنعت گردشگري اين كشور جنوب شرق آسيا تبديل شده است.

چندي پيش نيز در ايالت پينانگ مالزي چنين برنامه اي اجرا شد كه واكنش هاي زيادي به همراه داشت.

ماجراي برهنگي گردشگران خارجي در كوه كينابالو و انتشار عكس آن در شبكه هاي اجتماعي ماجراي ديگري پيدا كرد و براساس تفكرات مردم و مقدس بودن اين كوه به مساله اي ملي و بين المللي تبديل شد.

اين كوه از نظر گروهي از مردم مالزي محل آسايش ابدي اجداد آن هاست و نبايد به آن بي احترامي كرد. اين برهنگي همزمان با زلزله ايالت صباح در جمعه 9 روز پيش باعث شد در بسياري از شبكه هاي اجتماعي بحث ارتباط زلزله با اين مساله و بي احترامي به اين كوه مطرح شود.

پليس مالزي نيز پس از ماجرا دست بكار شد و متخلفان را كه به آن ها در خصوص انجام ندادن اين كار غيرفرهنگي تذكر داده شده بود تحت تعقيب قرار داد.

پس از چند روز پليس اين افراد را بازداشت و تحويل دادگاه داد و پس از محاكمه، پنج گردشگر انگليسي، كانادايي و هلندي به سه روز حبس و پرداخت جريمه نقدي محكوم شدند. دوره سه روزه زندان اين افراد پايان يافته و حال بايد مالزي را ترك كنند.

اتهام اين افراد ايجاد ناآرامي در اماكن عمومي است.

چندي پيش نيز يك گردشگر آمريكايي در معبد معروف 'انگوروات' كامبوج تصاويري از حركت غيراخلاقي خود منتشر كرد كه با واكنش دولت اين كشور مواجه و اخراج شد.

در حالي اتفاقي مانند برهنگي گردشگران خارجي در ايالت صباح روي مي دهد كه ايالت ترنگانو در شمال شرق مالزي چندي پيش شاهد تصويب قانوني بود كه گردشگران خارجي هنگام سفر به اين ايالت ملزم به حفظ حجاب اسلامي هستند.

اين ايالت مالزي سال 2013 ميلادي شاهد حضور حدود چهار ميليون گردشگر بود و پيش بيني شده است تعداد گردشگران اين ايالت در سال جاري ميلادي به بيش از پنج ميليون برسد.

كارشناسان صنعت گردشگري تاكيد دارد احترام به قوانين و مقرات و آداب و رسوم كشورهاي ميزبان از مسائل مهم در صنعت گردشگري است كه بايد مورد توجه قرار گيرد.

مالزي تلاش دارد بيشتر ميزبان گردشگراني از كشورهاي خاورميانه و اسلامي باشد، اما با توجه به گسترش صنعت گردشگري سالانه ميليون نفر از كشورهاي اروپايي و آمريكايي نيز از اين كشور ديدن مي كنند كه با رعايت نشدن رسوم اين كشور با واكنش احزاب اسلامي مواجه مي شوند.

آمار نشان مي دهد مالزي در سال 2014 نخستين مقصد گردشگران مسلمان بوده است.

براساس آمار بيش از 26 ميليون گردشگر از كشورهاي جهان طي سال گذشته از مالزي ديدن كردند كه سهم گردشگران كشورهاي اسلامي پنج ميليون و 900 هزار نفر و سهم ايرانيان نيز حدود 72 هزار نفر بود.

سهم درآمد مالزي از صنعت گردشگري در سال 2014 ميلادي حدود 23 ميليارد دلار بوده است.

آساق**1611