تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۳

همدان- ايرنا- مسوول بهداشت خانواده مركز بهداشت شهرستان همدان گفت: هم اكنون 9.8 درصد از جمعيت شهرستان همدان را سالمندان تشكيل داده اند كه با توجه به اين آمار جمعيت استان همدان رو به سالمندي پيش مي رود.

دكتر مژگان حسيني روز شنبه در كارگروه سلامت و امنيت غذايي شهرستان همدان افزود: حركت جمعيت به سمت سالمندي يك معضل جدي جمعيتي است كه بايد براي رفع آن تلاش كرد.

وي ادامه داد: با توجه به حركت جمعيت استان همدان به سمت سالمندي بايد شرايط و امكانات مناسب براي اين تعداد سالمند در آينده فراهم شود.

وي اضافه كرد: اگر هفت تا 14 درصد جمعيت يك منطقه بالاي 60 سال باشد آن جمعيت رو به سالمندي، 14 تا 20 درصد سالمند و بيش از 20 درصد جمعيت سالخورده محسوب مي‌شود.



**فاصه سني فرزندان بزرگترين مانع افزايش جمعيت است

وي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه با رسيدن نرخ باروري به 2.1 درصد جمعيت به حد جايگزيني خواهد رسيد اضافه كرد: اين عدد به اين معني است كه براي رسيدن به حد جايگزيني هر زن در طول زندگي خود حداقل بايد صاحب دو يا سه فرزند شود.

وي اضافه كرد: اگر هر زن بين شش تا هشت فرزند بدنيا بياورد مي توان گفت جمعيت سير صعودي به خود گرفته است.

وي با بيان اينكه عوامل مالي و اقتصادي و تحصيل خانم ها از ديگر عوامل تاثير گذار در تمايل به فرزند آوري است ادامه داد: فاصله ازدواج تا فرزند آوري و فاصله بيش از حد فرزندان از يكديگر خود به بزرگترين مانع افزايش جمعيتي تبديل شده است.

وي ادامه داد: هم اكنون ميانگين فاصله ازدواج تا فرزند اول سه ‌و نيم سال و تا فرزند دوم بيش از پنج سال است.



**افزايش سن ازدواج ناباروري را افزايش داده است

وي از وجود بيش از سه ميليون زوج نابارور در كشور خبر داد و افزود: ميزان ناباروري در كشور 20.2 بوده كه 19.9 درصد در شهرها و 22 درصد در روستاها است.

وي اضافه كرد: هم اكنون ميانگين سن ازدواج پسران همداني به 26.7 سال و در دختران به 23.4 سال رسيده است.

وي ادامه داد: افزايش سن ازدواج در دختران با توجه به اينكه دوران مناسب بارداري با افزايش سن كاهش مي يابد تاثير بيشتري در كاهش نرخ باروري دارد.



**20 تا 36 درصد سقط هاي غير قانوني به دليل مسائل مالي است

وي اضافه كرد: در طول يكسال 150 تا 350 هزار سقط در كشور اتفاق مي‌افتد كه مهم‌ترين علت مانع از انجام اين كار اعتقادات مذهبي است.

وي با بيان اينكه 220 هزار سقط جنين در سال 91 در كشور اتفاق افتاده گفت: از اين تعداد 120 هزار مورد غيرپزشكي و 100 هزار نيز براساس دلايل پزشكي بوده و براي هفت هزار سقط نيز مجوز پزشكي صادر شده است.

وي با بيان اينكه هدف از افزايش نرخ باروري تولد فرزند سالم با حفظ سلامت مادر است اضافه كرد: افزايش نرخ رشد جمعيت از دغدغه‌هاي مهم جامعه بوده كه اگرروند به اين شكل ادامه داشته باشد طي 10 سال آينده با كاهش چشمگير جمعيت مواجه خواهيم شد.

وي با بيان اينكه هم اكنون به ازاي تولد هر صد نوزاد دختر 104 پسر متولد مي شوند عنوان كرد: تغيير موازنه جمعيتي و تمايل به تولد فرزند پسر از طريق تعيين جنسيت هاي پيش از بارداري در جامعه زياد است.

نرخ باروري در استان همدان در سالجاري به 2.7 درصد رسيده است.

شهرستان همدان بيشترين نرخ باروري و شهرستان تويسركان كمترين نرخ باروري استان رابه خود اختصاص داده اند.

7530/6993