به گزارش ایرنا، بهناز نارویی مجری طرح روز یكشنبه با بیان اینكه این مطالعات با هدف تولید بیومواد كامپوزیتی برای كاربرد در جایگزینهای بافت سخت اجرایی شده است، گفت: بتا تری كلسیم فسفات یكی از تركیبات مهم كلسیم فسفات است كه به عنوان جایگزین استخوان استفاده میشود.
وی به جزئیات این پروژه تحقیقاتی اشاره كرد و یادآور شد: برای این منظور از بتاتری كلسیم فسفات استفاده شد ولی به دلیل ضعیف بودن استحكام مكانیكی و توانایی ضعیف آن در القای تشكیل كلسیم فسفات، این ماده با شیشه زیست فعال حاوی نقره تركیب شد.
نارویی با بیان اینكه شیشه زیست فعال با مقادیر 0،0.25،0.5،1درصد مولی نقره تولید شده ادامه داد: پودر بتا تری كلسیم فسفات تهیه شده با درصدهای وزنی مختلف شیشه زیست فعال حاوی نقره تركیب و خواص مكانیكی كامپوزیت های به دست امده مورد ارزیابی قرار گرفت وكامپوزیت با حداكثر استحكام مكانیكی به عنوان كامپوزیت بهینه انتخاب شد و بررسی خواص نمونه بهینه نشان داد كه این كامپوزیت می تواند جایگزین مناسبی برای استخوانهای آسیب دیده بدن باشد.
مجری طرح آنتی باكتریال بودن را از مزایای این كامپوزیت نام برد و خاطر نشان كرد: نتایج تستهای آزمایشگاهی این مطالعات تاییدكرد كه كامپوزیت تولید شده علاوه بر خاصیت آنتی باكتریال مطلوب، امكان تشكیل آپاتیت را پس از مدتی غوطه وری در محلول SBFفراهم كرده و در نتیجه فعالیت زیستی مطلوبی در محیط in vitro نشان داده است.
ناوریی باتاكید بر اینكه به دلیل دشواری و محدودیت دستیابی به استحكام مكانیكی مطلوب مطالعات در زمینه ساخت جایگزین های استخوان متراكم اضافه كرد: كامپوزیت تولید شده می تواند جایگزین مناسبی برای استخوان های متراكم آسیب دیده به شمار رود.
فراهنگ**9187**1569
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۹
تهران-ایرنا-پژوهشگران دانشكده مهندسی پزشكی دانشگاه صنعتی امیركبیر موفق به ارائه كامپوزیتی برای كاربرد در مهندسی بافت استخوان شدند.