خمين – ايرنا - دبيرانجمن عايق رطوبتي دليجان گفت: قرار نگرفتن محصول توليدي شهرستان در گروه مصالح ساختماني ، تحريم هاي اقتصادي و مسافت طولاني تا مرز از مهمترين موانع صادرات عايق رطوبتي از اين شهرستان به خارج از كشور است .

ابوالفضل حيدري روز يكشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: شهرستان دليجان تنها خوشه صنعتي كشور در توليد عايق رطوبتي است كه محصولات آن در بازار مصرف داراي شهرت است اما صادرات اين محصول استاندارد و مرغوب با مشكلاتي روبرو است.

وي با بيان اينكه توليد و صادرات عايق رطوبتي هر ساله كمتر مي شود ادامه داد: سال گذشته تنها يك درصد از توليد عايق رطوبتي دليجان به كشورهاي ديگر صادر شد.

وي اظهاركرد: واسطه ها، با صادرات محصول غير استاندارد، صادرات عايق رطوبتي استاندارد و با كيفيت دليجان را بي رونق كرده ا ند.

حيدري گفت: دلالان به ويژه واسطه هاي تجار افعاني با هدف سود آوري بيشتر عايق رطوبتي غير استاندارد و بي كيفيت را از شركتهاي توليدي با برندهاي مشابه دليجان خريداري مي كنند و با صادر كردن اين محصولات باعث كاهش صادرات محصول استاندارد شده اند.

وي بيان كرد: كشورهاي همسايه براي كاهش هزينه كرايه بار عايق رطوبتي مورد نياز خود را از استانهاي مرزي تهيه مي كنند و اين امر نقش واسطه ها را پررنگ مي كند تا با خريد و فروش محصول ارزان در اين استانها، سود بيشتري نصيب خود كنند و اين امر موجب شده تا دليجان متقاضي عايق رطوبتي از كشورهاي ديگر نظير افغانستان، تركمنستان، عراق و تركيه را از دست بدهد.

حيدري خواستار قرار گرفتن توليدات عايق رطوبتي شهرستان دليجان در گروه مصالح ساختماني براي تسهيل در افزايش توليد و صادرات محصول با كمترين تشريفات گمركي به كشورهاي ديگر شد.

وي افزود: قرار گرفتن عايق رطوبتي در گروه مصالح ساختماني باعث خروج اين محصول از بسياري از قيد و بندهاي صادرات و كاغذ بازي اداري در بحث فراورده هاي نفتي مي شود.

وي ادامه داد: در توليد يك متر عايق رطوبتي با حجم چهار كيلوگرم كه 52 درصد آن مصالح ساختماني به غير از قير استفاده مي شود، بنابراين قرار گرفتن اين محصول ر گروه ساختماني ضروري است.

حيدري افزود: كاهش ساخت وساز، كاهش بارندگي در سالهاي اخير علتهاي ديگر كاهش توليد عايق رطوبتي اين شهرستان است.

وي از راه اندازي واحدهاي صنعتي توليد عايق رطوبتي بي شمار در سراسر كشور خبر داد وافزود: هر واحد توليدي عايق رطوبتي كه راه اندازي مي شود باعث تاثير منفي بر واحدهاي توليدي قبلي در عرصه توليد،رقابت و زيست محيطي مي شود.

وي گفت: ظرفيت عايق رطوبتي از نظر توليد و زيست محيطي تكميل شده و بر اين اساس با تصويب شوراي تامين فعاليت عايق رطوبتي جديد در اين شهرستان ممنوع و صدور مجوز جديد نيز با درخواست انجمن متوقف شده است.

دبير انجمن عايق رطوبتي دليجان افزود: 100 شركت شهرستان دليجان بيش از70 درصد محصول عايق رطوبتي كشور را توليد مي كنند.

حيدري گفت: اقتصاد دليجان به توليد عايق رطوبتي گره خورده واين واحدهاي توليدي سهم به سزايي در ايجاد اشتغال دارند، به طوري كه اينك يك هزار و500 شغل مستقيم ايجاد كردند .

وي اضافه كرد: اين صنعت با گره خوردن به صنايع بالادستي وكنار دستي نظير عاملان فروش و حمل ونقل 35هزار نفر جمعيت را در سراسر كشور مشغول به كاركرده است.

وي يادآورشد: سالانه حدود 60 ميليون متر مربع عايق رطوبتي استاندارد در شهرستان دليجان توليد مي شود.

شهرستان دليجان از توابع استان مركزي با 45 هزار نفر جمعيت در مسير شاهراه اصلي استان هاي جنوبي و شرقي با استان هاي شمالي و مركز قرار دارد.ك/3

7277/6199