به گزارش ایرنا، قاسم سلیمانی دشتكی روز یكشنبه در نشست بررسی دستاوردهای سفر مقامات این استان به پاریس كه به منظور شركت در بیست و هفتمین اجلاس شورای بینالملل هماهنگی برنامه انسان و كره مسكون یونسكو صورت گرفته بود، افزود: در سایت یونسكو 196 كشور عضو هستند كه میتوانند اطلاعات ذخیرهگاه تنگ صیاد و سبزكوه را بطور كامل دریافت كنند.
وی تأكید كرد: افزایش سفر به نقاط گردشگری و برنامهریزی برای سرمایهگذاری در بخشهای مختلف از دستاوردهای ثبت جهانی ذخیرهگاه زیست كرده تنگ صیاد و سبزكوه در شبكه جهانی ذخایر زیست كره یونسكو به شمار میرود.
سلیمانی دشتكی افزود: با ثبت جهانی این ذخیرهگاه، زمینه تحول در گردشگری، صنایع دستی و تولیدات استاندارد شده استان در میان مدت و بلندمدت فراهم شد.
وی تصریح كرد: مسوولان حفاظت محیط زیست، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، منابع طبیعی و دانشگاه شهركرد باید به منظور استفاده بهینه و مطلوب از این فرصت، برنامهریزی علمی داشته باشند.
مدیركل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست گفت: حمایت جدی استاندار، نقش مؤثری در ثبت جهانی ذخیرهگاه زیست كرده تنگ صیاد و سبزكوه در شبكه جهانی ذخایر زیست كره یونسكو ایفا كرد.
شهرام احمدی فارسانی اضافه كرد: سازمان حفاظت محیط زیست كشور، به منظور حمایت از این اقدام، كمكهای مطلوبی میكند.
وی بیان داشت: حفاظت بهینه از ذخیرهگاهها، توسعه پایدار، جذب حمایت مادی و معنوی، اسكان عشایر، مكانیزه كردن كشاورزی، رونق صنایع دستی، ایجاد سایتهای علمی و پژوهشی، خواهر خواندگی با سایر ذخیرهگاهها و گسترش گردشگری در سطح ملی و جهانی، از دستاوردهای ثبت جهانی این ذخیرهگاه محسوب میشود.
رییس دانشگاه شهركرد هم در این نشست گفت: با پیگیری انجام شده در این سفر، موافقت برای اختصاص یكی از كرسیهای یونسكو به نام این دانشگاه دریافت شد.
شایان شاه محمدی اظهار كرد: این موضوع، نقش مهمی در معرفی و توسعه سریعتر چهارمحال و بختیاری به نقاط مختلف دنیا دارد.
به گزارش ایرنا،استاندار چهارمحال و بختیاری، هجدهم تا بیست و دوم خرداد، به همراه مدیران كل حفاظت محیط زیست و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و رییس دانشگاه شهركرد، برای شركت در بیست و هفتمین نشست شورای هماهنگی بینالمللی انسان و كره مسكون یونسكو ( MAB–ICC) در پاریس حضور داشت.
ICC تركیبی از 34 كشور عضو است كه در كنفرانس عمومی انتخاب میشوند.
این شورا وظیفه هدایت و نظارت برنامه انسان و كره مسكون، بررسی وضعیت اجرایی برنامه، توسعه برای اجرای پروژههای تحقیقاتی، ارزیابی اولویت پروژه در برنامههای MAB،هماهنگی به منظور همكاریهای بینالمللی اعضای شركت كننده در برنامه و اقدامات هماهنگ با برنامههای دیگر علمی بینالمللی شورا، مسوولیت تصویب ذخیرهگاههای جدید و ارائه توسعههای لازم برای گزارشهای بازنگری ذخیرهگاهها را بر عهده دارد.
منطقه حفاظت شده سبزكوه در 150 كیلومتری مركز چهارمحال و بختیاری قرار دارد و پوشش گیاهی این منطقه شامل بلوط، گلخونك، پسته وحشی، آلبالوی وحشی، ارس، بادام وحشی، ارژن، زالزالك، گرامینه، لگومینوز است.
در منطقه حفاظت شده سبزكوه، گونههای پستانداران شامل كل و بز، قوچ و میش، پلنگ، خرس قهوهای، خوك وحشی، تشی، خرگوش، گرگ، شغالو پرندگانی مانند كبك دری، تیهو و سایر پرندگان شكاری وجود دارد.
منطقه حفاظت شده تنگ صیاد نیز در 15 كیلومتری مركز چهارمحال و بختیاری واقع شده و بدلیل داشتن تپه ماهورهای وسیع، زیستگاه مناسبی برای گونه قوچ و میش است.
كوهستانهای جنوب منطقه حفاظت شده تنگ صیاد دارای صخرههای سخت گذر بوده و زیستگاه پلنگ، كل و بز است.
در منطقه حفاظت شده تنگ صیاد، جانوران دیگری مانند گرگ، روباه، شغال، كفتار، كبك دری، كبك چیل، تیهو و عقاب وجود دارد.
6027/7362
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۳
شهركرد- ایرنا- استاندار چهارمحال وبختیاری گفت: ثبت جهانی ذخیرهگاه زیست كرده تنگ صیاد و سبزكوه به عنوان یازدهمین ذخیرهگاه زیست كره ایران در شبكه جهانی ذخایر زیست كره یونسكو، باعث معرفی آن به 196 كشور دنیا شد.