رشت - ايرنا - عضو شوراي عالي گردشگري با بيان اين كه دولت تدبير و اميد هنوز در مرحله آواربرداري است، گفت: اين روزها، روزهاي سختي است و متاسفانه هنوز ساختارهاي غلط ، قدرت هاي بدون مسووليت بر منابع مالي و معنوي كشور گاه چنان رفتار مي كنند كه بسيار تاسف برانگيز است.

به گزارش ايرنا، غلامحيدر ابراهيم باي سلامي روز يكشنبه در همايش «گفتمان اعتدال؛ ديپلماسي فرهنگي و توسعه گردشگري» در دانشگاه گيلان افزود: انتخابات 24 خردادماه، به يك التهاب زشت و فرايند مخرب در كشور پايان داد.

عضو هيات علمي دانشگاه تهران با بيان اين كه اعتدال فرآيندي براي بهتر نو شدن است، ادامه داد: روزهاي سختي در پيش است و هنوز بايد مثل 24 خردادماه حماسه آفريد.

وي در ارتباط با چالش هاي گردشگري كشور بيان كرد: گردشگري در برنامه سوم توسعه، جزو اولويت 43 تا 46 كشور بود حال اين كه بحران نفتي، ما را به سمت اهتمام به مقوله گردشگري سوق داد.

ابراهيم باي سلامي خاطر نشان كرد: گردشگري، فرآيندي است كه هويت ملي و اسلامي كشور را به بهترين وجه معرفي مي كند.

وي در راستاي اهتمام به توسعه گردشگري روستايي گفت: امروز 71 درصد مردم، شهرنشين شده اند و بقيه در روستاهايي ساكنند كه به شدت در حال تخليه شدن است.

عضو هيات علمي دانشگاه تهران ادامه داد: بايد روستاها را به مركز فرهنگي و يك جاذبه تبديل كرد تا روستاييان در آنجا هويت خويش را بيابند.

وي برپايي موزه هاي روستايي كشور به سبك موزه ميراث روستايي گيلان را يكي از مولفه هاي مهم در توسعه گردشگري روستايي دانست.

فريدون رحيم زاده مدير كل سياست گذاري فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري نيز در اين همايش گفت: پروژه گردشگري، پروژه خطيري است و به نظر مي رسد با پول و امكانات دولتي نتوان لوازم مورد نياز آن را فراهم كرد.

وي با انتقاد از طرح بومي گزيني دانشجويان افزود: اين طرح موجب مي شود تا ذهن فرد از ايران شناسي باز بماند حال آن كه توسعه گردشگري در كشور، نياز به آموزش دارد.



* گفتمان اعتدال مقوله اي از جنس بي عملي نيست

معاون پژوهشي مركز بررسي هاي استراتژيك رياست جمهوري نيز در اين همايش بيان كرد: هر موجوديتي در عالم، داراي حريم است و گفتمان اعتدال نيازمند اهتمام و حرمت به حرايم است و مقوله اي از جنس بي عملي نيست.

محمد فاضلي با تاكيد بر اين كه طبيعت، دانشگاه، قلم، انديشه، موسيقي، زندگي شخصي، مالكيت و روابط بين الملل حريم دارد، اظهار كرد: جامعه ما به عدم توازن رسيده چون هيچ حريمي اعم از حريم طبيعت، انديشه، مالكيت در آن رعايت نشده است.

وي تصريح كرد: زماني كه حريم انديشه را مي شكنند، آدم هايي چاپلوس و مهمل گو رشد مي كنند و زماني كه حريم مالكيت مي شكند، به جاي انگيزه، خلاقيت و كسب و كار رانت خواري بروز مي كند.

فاضلي ادامه داد: زماني كه حريم انديشه و هنر شكسته مي شود، به جاي آدم هاي شجاع، عقلاني و منصف، آدم هاي زبون رشد خواهند كرد.

معاون پژوهشي مركز بررسي هاي استراتژيك رياست جمهوري گفت: ورود گردشگر 20 ميليوني به كشور نياز به حفظ حريم گردشگري بين المللي دارد.

وي افزود: فرهنگ و هنر بخشي از جاذبه هاي گردشگري است و هيچ كس حق ندارد كنسرت هاي داراي مجوز قانوني را بر هم بزند و انديشه و صراحت را از مردم سلب كند.

وي ادامه داد: اعتدال، حركتي به سمت متوازن كردن عدم توازن هاي شناسايي شده در جامعه است.



* اساس اتاق فكر، ارايه راهكار است

مدير اتاق فكر استان گيلان نيز در اين همايش در سخناني اساس كار اتاق فكر را گفتمان و ارايه راهكار خواند و اظهار كرد: نخبگان، مديران و ذي نفعان بخش خصوصي سه ضلع مهم اتاق فكر را تشكيل مي دهند تا با گفت وگوهاي ملي و استاني به ارايه راهكار در مورد مسايل طرح شده بپردازند.

رضا معصومي راد تبيين ابعاد مفهومي و نظري، گفتمان اعتدال و ديپلماسي فرهنگي و نسبت آن با توسعه گردشگري، سياست دولت تدبير و اميد در بهره گيري از ظرفيت ديپلماسي در توسعه گردشگري، چالش ها و مشكلات توسعه گردشگري، چالش ها و مشكلات توسعه گردشگري در ايران و ارايه راهبردهاي موثر توسعه بخش و همچنين بررسي چالش هاي گردشگري گيلان را از محورهاي اين همايش عنوان كرد.

وي گفتمان اعتدال با محوريت تكريم، ميانه روي، تعامل، احترام به حقوق، علايق، سلايق و سبك ها را در بعد داخلي و خارجي بررسي و اضافه كرد: اين موضوع در بعد خارجي، ديپلماسي با محوريت فرهنگ و هويت اسلامي - ايراني و در بعد داخلي تعامل و انسجام ملي با محوريت احترام به خرده فرهنگ ها و هويت هاي محلي و قومي را پي مي گيرد.

معصومي راد ادامه داد: در بعد خارجي موضوع يادشده به توسعه تبادلات و گردشگري خارجي و در بعد داخلي اين موضوع نيازمند اتكا به جاذبه هاي فرهنگي، ميراث و توسعه گردشگري داخلي مي رسد كه در نهايت همه اين موارد به توسعه گردشگري فرهنگي دست مي يازد.

اين همايش روز يكشنبه با پيام مسعود سلطاني فر معاون رييس جمهوري و رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري و با حضور جمعي از مديران كشوري، استاني، فرهيختگان، دانش آموختگان، سرمايه گذاران و فعالان گردشگري در تالار حكمت دانشگاه گيلان برگزار شد.

1881/2007/ 2025