پكن - ايرنا - روند رو به گسترش بيماري مرس و افزوده شدن بر تعداد مبتلايان به اين ويروس، يكي از بيمارستانهاي اصلي شهر سئول را مجبور به توقف در پذيرش و قرنطينه بيماران جديد كرد.

به گزارش ايرنا، مسوولان بيمارستان «سامسونگ سئول» كه يكي از بزرگترين مركز درماني اين بيماران در كره جنوبي محسوب مي شود، روز دوشنبه اعلام كردند كه شرايط پذيرش بيماران جديد را تا اطلاع ثانوي ندارند.

به گزارش ايرنا، اين تصميم در حالي امروز از سوي مسوولان اين بيمارستان مطرح مي شود كه سازمان بهداشت جهاني با اعزام تيمي به كره اعلام كرده كه ويروس اين بيماري بسيار پيچيده و خطرناك بوده و مهار آن نيازمند مراقبت هاي بهداشتي بيشتر است.

به رغم اعلام مسوولان بهداشتي كره جنوبي مبني بر نبود نگراني از شيوع اين بيماري، در ظرف كمتر از دو ماه 150 نفر در اين كشور به اين بيماري متبلا شده و تا پيش از ظهر امروز نيز 16 نفر جان خود را از دست داده اند.

اين موضوع حتي باعث شده كشورهاي ديگر هم براي سفر اتباع خود به كره جنوبي محدوديت هايي قائل شوند و حتي بسياري از گروه هاي گردشگري نيز برنامه هاي سفر خود به اين كشور را لغو كرده اند.

نگراني از گسترش بي رويه اين بيماري در حالي رو به افزايش است كه مركز پزشكي «سامسونگ سئول»، يكي از مهمترين بيمارستان ها براي درمان و قرنطينه بيماران مرس در كره كار پذيرش بيماران را متوقف كرده است.

با اين حساب اين بيمارستان بسياري از فعاليت هاي خود را تعطيل و اعلام كرده كه دستكم تا 10 روز ديگر كسي حق ورود به اين مكان را ندارد.

اين به معناي تعطيلي اين مركز است كه بسياري از بيماران مبتلا را در خود جاي داده است. از ميان 19 نفر مورد جديد ابتلا، 9 نفر در اين بيمارستان بوده اند و نيمي از كل بيماران در آن بستري هستند.

تلويزيون كره جنوبي امروز دوشنبه اعلام كرد، يكي از خدمه آمبولانس ها كه به مرس مبتلا شده با 400 نفر در ارتباط بوده است كه 160 نفر آنها شناسايي و قرنطينه شده اند.

نگراني اينجاست كه اين فرد در تمام طول مدت فعاليت ماسك به صورت داشته اما از دستكش ها و ديگر وسايل پوشش بهداشتي استفاده نكرده است.

از سوي ديگر يكي از پزشكان اين بيمارستان كه به مرس مبتلا بوده به مدت طولاني با ديگران در بيمارستان در ارتباط بود و فقط دو روز قبل زماني كه تب كرده، قرنطينه و بستري شده است.

«پارك گئون هي» رئيس جمهور كره جنوبي ديروز - يكشنبه - در بيمارستان ملي پايتخت از همه مسوولان و پزشكان خواست همه تلاش خود را براي متوقف كردن شيوع بيماري و كمك به بيماران بكار گيرند.

سازمان بهداشت جهاني در بيانيه اي از دولت كره جنوبي خواست خود را براي يك نبرد بزرگ با اين بيماري آماده كند.

در اين بيانيه آمده است كه به دليلي وسعت شيوع بيماري و پيچيدگي آن بايد منتظر مبتلايان بيشتري بود.

اين سازمان افزوده است كه فقدان اطلاعات كافي و واكنش دير هنگام در پيشگيري از بيماري كار را دشوارتر كرده است.

سازمان بهداشت جهاني همچنين مسوولان بهداشتي كره جنوبي را متهم كرده كه شفافيت لازم را در ارتباط با شيوع بيماري نداشته و اين اشتباه بزرگي بوده است.

بنابر بيانيه سازمان بهداشت جهاني، كره اي هاي مبتلا و بسياري از بازديدكنندگان از مراكز پزشكي همزمان با يكديگر در ارتباط بوده اند و همين مساله موجب شيوع گسترده تر بيماري شده است.

تازه ترين آمارها نيز حاكي است كه 16 نفر از بيماران مبتلا به اين بيماري در اين كشور در وضعيت وخيمي بسر مي برند و شرايط جسماني آنان ناگوار است. همزمان شمار كساني كه در اين كشور قرنطينه شده اند به بيش از 5 هزار نفر رسيده است.

گزارش ها حاكيست، 75 درصد از مبتلايان جديد، مربوط به افرادي است كه اين ويروس را از افراد ديگر دريافت كرده اند. در ليست اين افراد، پرستاران، خدمه بيمارستان و بيماراني هستند كه به دلايل ديگر به بيمارستان مراجعه كرده اند.

اولين مورد بيماري مرس در اين كشور اواخر ارديبهشت ماه سالجاري با ابتلاي يك مرد 68 ساله كره اي به اين بيماري تشخيص داده شد.

«مرس» (MERS) كه در انگليسي، كوته نوشت «ويروس سندروم تنفسي خاورميانه» است، نوع جديدي از ويروس «بتاكوروناويروس» شمرده مي شود كه به دليل شيوع اوليه آن در كشورهاي عربستان سعودي، امارات، قطر، كويت، مصر و...، نام خاورميانه را براي خود يدك مي كشد.

ويروس كرونا عامل بيماري مرس؛ گونه اي مرگبارتر اما با قابليت انتقال كمتر از ويروس سارس محسوب مي شود كه در سال 2003 در آسيا شيوع يافت و هشت هزار و 273 نفر را مبتلا كرد.

علايم اين بيماري هنوز ناشناخته است، اما از علايم اصلي آن تب، سرفه، تنگي نفس و مشكلات حاد تنفسي است. بيمار ممكن است سرفه هاي چند روزه به ظاهر بدون دليل نيز داشته باشد. در موارد حاد مشكلات گوارشي نظير اسهال، نارسايي حاد تنفسي ، اختلالات انعقادي، پريكارديت و نارسايي كليه نيز گزارش شده است .

آساق*231*1597