تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۹

كاشان - ایرنا - كارگاه شعربافی علی خانبان پور هنرمند جوان خوش ذوق كاشانی روز دوشنبه در سرای تاریخی نراقی ها واقع در بازار تاریخی این شهر راه اندازی شد.

به گزارش ایرنا، مسوول صنایع دستی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: هم اكنون 67 هنرمند شعر باف در 15 كارگاه شعر بافی كاشان مشغول به كار هستند.

محمد بینوا با اشاره به اهمیت شعربافی، این هنر را یكی از اصیل ترین صنایع دستی ایران نام برد و اظهار كرد: شعربافی یكی از صنایع نساجی و پارچه بافی سنتی است كه در كاشان ریشه و سابقه ای كهن دارد.

وی میزان سرمایه گذاری در این كارگاه را افزون بر یك میلیارد ریال بیان كرد و گفت: تمام هزینه راه اندازی و مرمت این كارگاه شعربافی توسط این هنرمند (علی خانبان پور) تامین شده است.

بینوا یادآوری كرد : استاد محمود جلالتی از استادكاران پیشكسوت شعربافی كاشان و دارنده مهر اصالت یونسكو به عنوان استادكار در كارگاه یاد شده مشغول به فعالیت است.

از شعر بافی می توان به عنوان یكی از كهن ترین صنایع دستی كاشان نام برد كه قدمت آن به محوطه باستانی سیلك و آثار مكشوفه از تار و پود روی سفالینه های سیلك بر می گردد.

شعر به معنی موی باریك و نازك است و به نوعی پارچه گفته می شود كه از نخ های تار و پود باریك تهیه و بافته می شود كه از جنس نخ و ابریشم هستند و در آنها بصورت راه راه از رنگ‌های دیگر استفاده شده است.

تاكنون حسن مسافرچی، مهدی محتشمی، محمد بینوا، محمود جلالتی و امیر ثابتی در رشته ابریشم بافی (شعربافی) موفق به دریافت نشان مهر اصالت یونسكو شدند.

6136/ 6022