به گزارش دوشنبه ايرنا از اداره كل ميراث فرهنگي گلستان، حجت الاسلام فخرالدين صابري در بازديد از روند پروژه هاي مرمتي در استان، تعامل و مشاركت همه دستگاه هاي اجرايي براي حفاظت از آثار فرهنگي تاريخي را ضروري دانست.
وي خواستار همكاري مستمر اداره كل اوقاف و امور خيريه و هيات امناي مساجد تاريخي و بقاع متبركه در حفظ آثار و ابنيه تاريخي و مذهبي به عنوان بخشي از ظرفيت هاي معنوي و توجه خاص ايرانيان به استقرار و توسعه و پيشرفت دين مبين اسلام شد.
وي تلاش براي حفظ كالبد تاريخي بناهاي مذهبي و نگرش اختصاصي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به اين آثار را بسيار حائز اهميت عنوان و ابراز اميدواري كرد كه با همت همه مردم و مسئولين گام هاي ارزنده اي در اين مسير برداشته شود.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گلستان نيز گفت: براي تنظيم تفاهم نامه اين اداره كل با سازمان اوقاف و امور خيريه كشور مبني بر همكاري و هماهنگي در نحوه مداخلات و مشاركت در تعمير و مرمت و احياي بناهاي مذهبي ثبت شده در فهرست آثار ملي، نشستي مشترك با مديركل اوقاف و امور خيريه استان گلستان برگزار شد.
ابراهيم كريمي افزود: در اين نشست مقرر شد قبل از هر گونه اقدام در محدوده مساجد تاريخي و بقاع متبركه كه در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده اند نسبت به كسب استعلام كارشناسي اقدام و در خصوص راهكارهاي نحوه تامين اعتبار از رديف ملي استاني پيگيري مجدانه صورت گيرد.
وي ادامه داد: در اين تفاهم نامه همچنين مقرر شده با توجه به اسناد و مدارك مكتوب خطي و كتب ارزشمند، تزئينات وابسته به معماري و اشياي موصوف و برگزاري مراسم و آيين هاي مذهبي و مستندسازي و مستندنگاري آن ها و حفاظت، مرمت و نمايش اين گونه اموال، با تاسيس و راه اندازي موزه اي مستقل بر حسب ظرفيت هاي موجود همكاري و اقدام لازم صورت گيرد.
مديركل بقاع متبركه و مساجد و مدارس تاريخي كشور به نمايندگي از سوي معاونت ميراث فرهنگي كشور از مسجد جامع گرگان، مدرسه عماديه و امام زاده نور ديدن كرد.
استان گلستان 2500 اثر باستاني و تاريخي دارد كه از اين تعداد 848 اثر ثبت ملي شده است.
3014/6159/6203
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۲
گرگان - ايرنا - مديركل بقاع متبركه و مساجد و مدارس تاريخي كشور گفت: آثار به جا مانده مذهبي، نشانه عشق و علاقه مردم سرزمين ايران به اصل وحدانيت و خاندان نبوت و ائمه اطهار (ع) در طول تاريخ است.