به گزارش ایرنا، همزمان با گسترش شیوع ویروس مرس در كره جنوبی و به دلیل انجام پروازهای متعدد از كشور چین به این كشور، شركت های هواپیمایی چینی از تعطیلی پروازهای خود به كره خبر داده اند.
از سوی دیگر، سازمان هواپیمایی چین نیز به شركت های هواپیمایی خود دستور داده است تا كنترل و نظارت در پروازهای بین چین و كره جنوبی را افزایش دهند و خدمه پروازها نیز باید آموزش های لازم در زمینه شناسایی علائم بیماری مرس و پاكسازی هواپیماها را فرا بگیرند.
شركت هواپیمایی سیچوان، یكی از شركت هایی كه بیشترین پرواز را به كره جنوبی دارد، امروز اعلام كرد برای یك ماه، همه پروازها به شهر توریستی «ججو» كره جنوبی را لغو كرده است.
در همین راستا، برخی گزارش ها حاكی از كاهش چشمگیر سفر گردشگران چینی به شهرهای كره جنوبی است. این افراد ترجیح میدهند مقصد دیگری را برای سفر خود انتخاب كنند.
مقامات سلامت و بهداشت چین نیز با صدور بخشنامه ای لازم الاجرا، خواستار نظارت و كنترل بیشتر بر ورود و خروج شهروندان چینی به ویژه در فرودگاه ها و شهرهای بندری این كشور شده اند.
طبق این بخشنامه، مراكز درمانی چین باید به دقت بیماران مبتلا به علائم تب و التهاب سینه را تحت نظر داشته باشند تا در صورت اثبات ابتلای آنها به ویروس مرس، اقدامات درمانی لازم را در سریعترین زمان ممكن آغاز كنند.
همچنین مقامات پایتخت استان ها و شهرهای بندری باید یك بیمارستان جداگانه را برای قرنطینه و رسیدگی به بیماران مبتلا به مرس در نظر بگیرند.
از سوی دیگر، مقامات چینی نگران آن هستند كه با آغاز موسم حج و سفر مسلمانان این كشور به عربستان سعودی، شهروندانشان به ویروس مرس مبتلا شده و آن را به داخل كشور منتقل كنند.
این بخشنامه، افراد بازگشته از كشورها و مناطق آلوده به ویروس مرس را ملزم می كند تا در صورت مشاهده علائمی مانند تب، سرفه و مشكلات تنفسی، آن را به مسئولان بهداشتی و قرنطینه اعلام كنند.
همچنین گمرك ها و مراكز قرنطینه نیز باید همكاری هایشان در جلوگیری از ورود ویروس مرس به چین را افزایش دهند.
گسترش بیماری مرس در كره جنوبی كه ظرف چند هفته اخیر 150 نفر را مبتلا و جان 16 نفر را گرفته، موجب نگرانی كشورهای منطقه از جمله چین شده است.
نگرانی از گسترش این بیماری به حدی است كه «پارك گئون هی» رئیس جمهور این كشور روز گذشته - دوشنبه - از همه وزارتخانه ها، سازمان ها و نیروهای داخلی كشورش خواست تا همه همت خود را برای رفع نگرانی های عمومی ناشی از گسترش این بیماری مهلك و تاثیر منفی آن بر اقتصاد كشور بكار بگیرند.
«پارك» كه پیش بینی می شود عدم مدیریت صحیح كابینه او برای مهار این بیماری مهلك منجر به كاهش محبوبیت ملی وی نیز شده است، گفت كه همه آحاد جامعه باید برای نجات چهارمین اقتصاد برتر آسیا قیام كنند.
اولین مورد بیماری مرس در كره جنوبی اواخر اردیبهشت ماه سالجاری با ابتلای یك مرد 68 ساله كره ای به این بیماری تشخیص داده شد.
«مرس» (MERS) كه در انگلیسی، كوته نوشت «ویروس سندروم تنفسی خاورمیانه» است، نوع جدید از ویروس «بتاكوروناویروس» شمرده می شود كه به دلیل شیوع اولیه آن در كشورهای عربستان سعودی، امارات، قطر، كویت، مصر و...، نام خاورمیانه را برای خود یدك میكشد.
آساق*231*1597
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۴
پكن - ایرنا - در راستای طرح ویژه دولت چین برای نظارت و كنترل بیماری مرس، برخی شركت های هواپیمایی این كشور پروازهای خود به كره جنوبی را لغو كردند.