به گزارش ايرنا از ستاد ويژه توسعه فناوري نانو، اين روش منجر به كاهش هزينههاي توليد ميشود و سرعت بالايي نيز در توليد محصول دارد. از اين نتايج ميتوان در صنايع مختلف از جمله الكترونيك بهره گرفت.
در برخي از كاربردها نياز به يك ساختار (مورفولوژي) خاص از يك تركيب ضروري است.
براي سنتز ميكرو و نانو ساختارها با مورفولوژيهاي خاص و هدايت شده، روشهاي محدودي وجود دارد. از جملهي اين روشها ميتوان به روش مدولاسيون اشاره كرد.
به گفته دكتر محمد ياسر معصومي، مجري طرح، در اين كار پژوهشي سنتز كنترل شده چارچوبهاي فلز-آلي بر پايه فلز روي، با استفاده از روش مدولاسيون در ابعاد ميكرو و نانو و با مورفولوژيهاي صفحه و ميلهاي شكل مد نظر قرار داشته است.
معصومي افزود: روش پيشنهادي منجر به سنتز سريع، هدفمند و هدايت شده چارچوبهاي فلز-آلي شد از اين نتايج ميتوان براي توليد مواد نانوساختار با مورفولوژي خاص استفاده كرده و در صنايعي به ويژه صنعت الكترونيك از آن بهره برد.
وي ادامه داد:البته چارچوبهاي فلزي - آلي به دليل كاربردهاي بالقوه خود در كاربردهاي وابسته به ساختار، مانند ذخيره و جداسازي گاز، تبادل يوني، تجزيه و شناخت مولكولي و نيز تحويل دارو نيز اهميت ويژهاي دارند.
اين محقق در خصوص نحوه سنتز اين نانوساختارگفت: در اين كار هدف استفاده از يك روش توليد نانوذرات بود كه قابليت هدايت و كنترل مورفولوژي را داشته باشد. براي دستيابي به اين هدف از روش مدولاسيون و نيز پيريدين به عنوان يك عامل مسدود كننده (capping reagent) يا مدولاتور استفاده شده است.
معصومي افزود: عامل مسدود كننده در حقيقت تركيبي است كه براي واكنش با مواد اصلي واكنش دهنده رقابت كرده و با انجام اين رقابت، رشد را در راستايي خاص محدود ميكند. بدين ترتيب رشد چارچوب فلز-آلي در جهتي خاص محدود شده و باعث هدايت و رشد ساختار در جهاتي ديگر ميشود.
نتايج اين طرح در مجله CRYSTAL GROWTH & DESIGN منتشر شده است.
علمي **1354**1599
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۰
تهران - ايرنا -پژوهشگران دانشگاه تربيت مدرس در تحقيقات خود از روشي استفاده كردهاند كه قادر است نانوساختارهاي فلز- آلي را با شكل و ساختار كنترل شده توليد كنند.