تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۶

تهران-ایرنا- مهندسان كره ای با استفاده از رشته های نازك گرافن موفق شدند لامپی بسازند كه نازكترین لامپ جهان محسوب می شود.

به گزارش ایرنا از ساینس، محققان دانشگاه سئول و موسسه مطالعاتی علوم و استاندارد كره با استفاده از رشته‌های باریك گرافن كه به الكترود‌های فلزی متصل بودند، ‌موفق به ساخت این لامپ كوچك شده‌اند.

این رشته‌ ها بر روی یك لایه سیلیكونی معلق می‌ شوند. زمانی كه یك جریان برق در این رشته های معلق جریان می یابد، این لامپ روشن می شود.

جیمز هون استاد مهندسی مكانیك در دانشگاه كلمبیا كه در نوشتن این مطالعه همكاری داشت در یك بیانیه مطبوعاتی نوشت: این نوع جدید منتشر كننده نور 'باند پهن' می تواند در تراشه ها ادغام شود و زمینه را برای تحقق صفحه نمایش های نازك اتمی، قابل انعطاف و شفاف و ارتباطات گرافنی نوری بر روی تراشه هموار سازد.

محققان در نهایت با ادغام نور بر روی یك تراشه و بر روی یك مدار به اصطلاح نوری، می توانند جریان های الكتریكی را با جریان های 'فوتونیك' در مدارهای یكپارچه نیمه هادی تعویض كنند.

توانایی بیش از حد گرافن در برابر حرارت بالا بدون اینكه ذوب شود و یا موجب ذوب شدن زیرلایه سیلیكونی خود شود، به این دلیل است كه این ماده توانایی هدایت گرما را ندارد و در نتیجه تمركز دما در مركز این رشته‌ های كربنی بوده كه نور شدیدی از آن منتشر می شود.

محققان اكنون در تلاش هستند تا راهی برای كنترل خاموش و روشن كردن این لامپ‌ ها بیابند و روش هایی برای استفاده از آنها در مواد شفاف و قابل انعطاف ابداع كنند.

جزئیان این مطالعه در مجله Nature Nanotechnology منتشر شده است.

علمی(6)**2038**1599