به گزارش ايرنا - براساس تحقيقات صورت گرفته روزانه 80 نفر براثر آلودگي هوا در دهلي نو جان خود را از دست مي دهند كه درصورت ثابت ماندن اين ميزان آلودگي ، تعداد قربانيان به 20 تا 30 درصد افزايش مي يابد.
براساس برآورد سازمان بهداشت جهاني 13 از 20 شهر آلوده جهان در هند قرار گرفته اند.
براساس تحقيقات صورت گرفته ؛ آلودگي هوا سالانه جان 3.2 ميليون نفر را در جهان مي گيرد كه دوسوم از اين تعداد مربوط به هند و چين است.
اين محققان معتقدند درصورتي كه رهنمودهاي افزايش كيفيت هوا به كار گرفته شود مي توان از مرگ 2.1 ميليون نفر در سال جلوگيري كرد.
هند و چين هر دو براي توليد برق و فراهم كردن انرژي به زغال سنگ رو آورده اند و يافته ها نشان مي دهد صدها ميليون نفر از جمعيت فقير اين دو كشور هنوز هم ازچوب و زباله براي پخت و پز استفاده مي كنند.
'پركاش جوادكار' وزير محيط زيست هند در پاسخ به سوالي درخصوص برنامه هند براي كاهش استفاده از زغال سنگ براي افزايش كيفيت هوا گفت :كاهش استفاده از زغال سنگ مربوط به كشورهاي توسعه يافته است و نخستين وظيفه هند مبارزه با فقر است.
اين سخنان نشان مي دهد كه مسوولان هندي چندان آلودگي هوا را جدي نگرفته اند و بيشتر به رشد اقتصادي يك طرفه چشم دوخته اند.
براساس پژوهش دانشگاه شيكاگو ؛ متوسط عمر هندي ها حدود سه سال كاهش يافته است.
روزنامه تايمز او اينديا روز چهارشنبه در گزارشي نوشت: براساس بررسي صورت گرفته ،براثر ذرات معلق بيش از دو نيم ميكرون در هواي دهلي نو روزانه 80 نفر در هر روز در پايتخت هند جان خود را از دست مي دهند.
مجله علم و تكنولوژي محيط زيست هند نيز اعلام كرده است كه بيش تر اين مرگ و ميرها به دليل حمله قلبي و سكته و تعداد كمي به دليل بيماري هاي تنفسي است.
به گفته كارشناسان درصورتي كه استاندارهاي كيفيت هوا كه از سوي سازمان بهداشت جهاني تعيين شده رعايت شود 85 درصد از مرگ و ميرهاي ناشي از آلودگي هوا قابل پيشگيري است.
به گفته محققان ميزان آلودگي هوا ناشي از ذرات معلق دونيم ميكرون در هواي دهلي حدود 150 ميكرو گرم در هر متر مكعب است كه اين ميزان چهار برابر بيش تر از استانداردهاي ملي و 15 برابر بيش تر از دستورالعمل هاي سازمان بهداشت جهاني است.
به نظر مي رسد هند براي رسيدن به رشد اقتصادي سريع توجهي به حفظ محيط زيست و جلوگيري از آلودگي هوا ندارد كه اين نوع توسعه منجر به مشكلات زيادي در آينده خواهد شد.
*آساق*267*1600**1392
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۰
دهلي نو- ايرنا - ميزان آلايندگي هواي دهلي نو پايتخت هند به عنوان آلوده ترين شهر در جهان 60 برابر بيش تر از مقدار مجاز تعيين شده از سوي سازمان بهداشت جهاني است.