گرگان - مدیركل راه آهن شمال شرق 2 از ورود اولین محموله ریلی به جاده ابریشم جدید (راه آهن ایران- تركمنستان- قزاقستان) خبر داد و گفت: پس از ورود این محموله از قزاقستان، كار حمل بار از ایستگاه راه آهن اینچه برون در استان گلستان آغاز شد.

به گزارش ایرنا از استانداری گلستان، محمدرضا قربانی روز چهارشنبه اظهار داشت: این محموله ریلی شامل 45 واگن پس از امضای تفاهم نامه در جلسه مشترك راه آهن های ایران و قزاقستان، بارگیری شده و از مرز اینچه برون در شرق گلستان وارد ایران شده است.

وی اضافه كرد: در جلسه و همایش جاده ابریشم جدید نحوه همكاری و تعامل بین كشورهای ایران، تركمنستان، قزاقستان و چند كشور دیگر برای ترانزیت و همكاری و تعاملات ریلی بررسی شد.

قربانی ادامه داد: در این جلسه مشترك، زیر ساخت های موجود ریلی راه آهن جمهوری اسلامی ایران و كشورهای همسایه، پتانسیل های ریلی، طرح های توسعه جمهوری اسلامی و كریدورهای فعال كه از خاك ایران می گذرد مورد بررسی قرار گرفت و بنا شد جهت بهره برداری از مسیر اینچه برون - بندر عباس به عنوان جاده ابریشم جدید تلاش شود.

مدیركل راه آهن شمال شرق 2 تصریح كرد: كارهای گمركی و اداری این عملیات نیز با هماهنگی و تعاملات استانی انجام شده است.

ساخت راه آهن بین المللی ایران - تركمنستان - قزاقستان از سال 90 با توافق این سه كشور در طول نزدیك به 926 كیلومتر آغاز شد و آذر سال 93 با حضور روسای جمهوری این كشورها در مرز اینچه برون استان گلستان به بهره برداری رسید.

80 كیلومتر از این خط آهن در ایران (مرز اینچه برون) 700 كیلومتر در تركمنستان و بیش از 120كیلومتر آن در خاك قزاقستان واقع شده و ادامه آن در كشور، بعد از راه آهن خراسان رضوی، دومین كریدور شرق به غرب است.

این خط آهن از شهر اوزن (Uzen) در قزاقستان تا قزل قایا در مرز قزاقستان و تركمنستان و از آن نقطه تا شهر بركت در تركمنستان و از بركت تا اترك و اینچه برون در مرز ایران و تركمنستان و از اینچه برون تا شهر گرگان ساخته شده است.

این پروژه بزرگ، مسیر حمل و نقل تجارت جهانی میان شرق از چین تا آسیای مركزی و غرب جهان به ویژه اروپای غربی را حدود 10 هزار كیلومتر راه زمینی كاهش می دهد و زمینه ساز رونق اقتصادی و سیاسی این منطقه است.

گلستان واقع در شمال ایران با كشور تركمنستان، دریای خزر و استان های مازندران، سمنان و خراسان شمالی همسایه است و یك میلیون و 850 هزار نفر جمعیت دارد.

1648/