تهر ان- ایرنا- معاون درمان سازمان تامین اجتماعی تاكید كرد كه این سازمان بخش عمده ای از بدهی های خود را به مراكز درمانی پرداخت كرده است.

به گزارش ایرنا، محمدعلی همتی پنجشنبه شب در برنامه گفت وگوی ویژه خبری با عنوان «بدهی بیمه ها به مراكز درمانی لطمه ای جدی به طرح تحول نظام سلامت می زند»، گفت: وقتی مدیریت جدید، سازمان تامین اجتماعی را تحویل گرفت این سازمان حدود 9 ماه به مراكز درمانی و داروخانه ها بدهكار بود.

وی افزود: در سال 1393 بیمه تامین اجتماعی توانست 16 ماه پرداختی داشته باشد.

همتی با تاكید براینكه سازمان تامین اجتماعی هم اكنون حدود دو تا سه ماه بدهكاری دارد، گفت: این سازمان توانسته بدهی خود را تا حدود زیادی پرداخت كند و باقیمانده بدهی پس از بررسی اسناد پزشكی به طرف های قرارداد پرداخت می شود.

معاون درمان تامین اجتماعی با حمایت از طرح نظام تحول سلامت، اظهار داشت: طبق قانون تامین اجتماعی، این سازمان 2 ماه فرصت دارد بدهی خود را با داروخانه ها و مراكز درمانی پس از بررسی اسناد تسویه كند؛ اما این در صورتی است كه این مراكز نیز به موقع اسناد خود را ارایه كنند.

وی با تاكید بر اینكه تامین اجتماعی توانسته رضایت طرف های خود را جلب كند، افزود: در برخی موارد تامین اجتماعی پرداخت علی الحساب داشته است؛ با این حال سازمان تامین اجتماعی با بررسی همه اسناد اقدام به تسویه حساب خواهد كرد.

همتی با یادآوری اینكه این سازمان بیش از 90 هزار میلیارد تومان از دولت های گذشته تاكنون طلبكار است، خاطرنشان كرد: دولت یازدهم نیز بیش از 15 هزار میلیارد تومان به تامین اجتماعی بدهی دارد كه باید این مبالغ وصول شود.

معاون درمان تامین اجتماعی با بیان اینكه حدود سه هزار میلیارد تومان برای طرح تحول نظام سلامت پیش بینی شده است، افزود: این سازمان بودجه ای از دولت دریافت نمی كند بلكه از طریق وصول بیمه از بیمه گزاران، اقدام به فعالیت می كند كه باید این مهم نیز ساماندهی و مبالغی كه از بیمه گزاران كسر می شود به موقع به حساب سازمان واریز شود.

وی در عین حال افزود: تاكنون هیچ بیمار تامین اجتماعی در بستری و عملیات بیمارستانی جهت درمان یا جراحی با مشكل مواجه نشده است.

وی گفت: اگر تاكنون مراكز آموزش پزشكی و درمانی مشكلی در مطالبات خود دارند، این مراكز نتوانسته اند اسناد خود را با طرح جدید مطابقت دهند اما با این حال تامین اجتماعی به این مراكز نیز پرداخت علی الحساب داشته است.

سیدامیرحسین قاضی زاده نماینده مجلس نیز در این برنامه گفت: پیش از این، بیمه ها زیر نظر وزارت بهداشت اداره می شدند كه با قوانین اخیر، بیمه گرها زیرنظر وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی فعالیت می كنند.

وی افزود: بیمه ها به نوعی خود را به بنگاه های اقتصادی تبدیل می كنند و سعی دارند نهایت بهره و استفاده را در این بخش كسب كنند كه با ماهیت اصلی بیمه فاصله دارد.

وی با تاكید بر اینكه قوانین برای منابع مالی پایدار بیمه ها زیاد است، گفت: با این حال عزمی برای اجرای این قوانین وجود ندارد و تاكنون این قوانین اجرایی نشده است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با تایید زیان ده بودن برخی بیمه ها، افزود: باید 22 صندوق بیمه در كشور تجمیع شود و صندوق بیمه واحدی در این زمینه فعالیت كند.

وی افزود: در برنامه های كلان و برنامه پنجم كشور، همه قوانین برای خدمت به مردم پیش بینی شده است؛ طرح نظام سلامت نیز برای این مهم تدوین شده تا به مردم خدمت رسانی بیشتری شود.

«ایرج حریرچی» قائم مقام وزیر بهداشت و درمان نیز در این برنامه گفت: بیمه تامین اجتماعی در سال 1393 بیش از 60 درصد بدهی های خود را به مراكز درمانی و داروخانه های كشور پرداخت كرد.

وی افزود: در حال حاضر تامین اجتماعی حدود 40 درصد بدهی به مراكز درمانی و داروخانه ها دارد و این مبالغ را باید هرچه زودتر پرداخت كند تا طرح تحول نظام سلامت با مشكل روبرو نشود.

حریرچی ادامه داد: طرح نظام تحول در حال حاضر در همه مراكز درمانی دولتی اجرایی شده و بیمارستانها و درمانگاه ها طبق قانون وظیفه دارند به مردم خدمات رسانی كنند.

وی افزود: برای اینكه نظام خدمات رسانی به مردم افزایش یابد بهتر است بیمه گزارها زیرنظر وزارت بهداشت فعالیت داشته باشند.

«فریدون نوحی» رییس بیمارستان شهید رجایی نیز در این برنامه ضمن قدردانی از عملكرد سازمان تامین اجتماعی گفت: بهتر است بیمه ها در پرداخت بدهی خود به بیمارستانها سریعتر اقدام كنند تا این مراكز درمانی بتوانند از عهده هزینه های بیمارستانی برآیند.

وی افزود: وقتی پرداخت بیمه ها با تاخیر مواجه می شود، بیمارستانها نیز در پرداخت مطالبات كاركنان بیمارستانی با مشكل مواجه می شوند.

شبد**1488 ** 2023