حسين شرافتي راد روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: 45 اثر تاريخي ثبت شده در اين شهرستان مرزي وجود دارد.
وي مجموعه تاريخي مزار مولانا را از مهمترين بناهاي تاريخي اين شهرستان دانست كه سال 1316 به شماره 309 در فهرست آثار ملي ثبت شده است. آرامگاه مولانا زين الدين ابوبكر تايبادي در سال 848 هجري قمري به پايان رسيد و باني آن پيراحمد خوافي وزير شاهرخ تيموري بود.
فرماندار تايباد رباط عباس آباد، ميل كرات، تپه سعدآباد و مزار شاهزاده قاسم را از ديگر بناهاي تاريخي اين شهرستان برشمرد.
وي افزود: روستاهاي شيزن، پشته و حسيني نيز در تايباد برخوردار از چشم اندازهاي طبيعي زيبا هستند و نيز دشتهاي اين شهرستان به ويژه در نقاط صفر مرزي زيستگاه درناي خاكستري است.
شرافتي راد بدون توضيح بيشتر گفت: در سفر اخير استاندار خراسان رضوي به تايباد برنامه ريزي خوبي براي توسعه گردشگري اين شهرستان منطقه در دستور كار قرار گرفت.
وي افزود: تايباد به عنوان ورودي كشور از سمت مرزهاي شرقي براي آن دسته از افرادي كه قصد ورود و يا خروج از مرز دوغارون را دارند يك چشم انداز است.
فرماندار تايباد گفت: در صورت فراهم شدن بستر مناسب براي رونق فضاي گردشگري در اين خطه از مرز مي توان تا حدودي زمينه اشتغال را فراهم و مانع از مهاجرت روستاييان به شهرها شد.
وي افزود: تعدادي از بناهاي تاريخي شهرستان تايباد با اعتبار800 ميليون ريال از محل اعتبارات ملي و تملك داراييهاي استان در حال مرمت و باسازي است.
مسجد و مزار شيخ عبدالله مربوط به اوايل قرن نهم هجري، ميل 25 متري كرات مربوط به دوره سلجوقي، شهر تاريخي مالين، بناي مزار شاهزاده قاسم در مشهدريزه مربوط به دوره صفوي و رباط عباس آباد از مهمترين مكانهاي تاريخي در اين خطه از خراسان رضوي هستند.
همچنين تنگل و بند استاي واقع در بخش ميان ولايت شهرستان تايباد از جاذبه ها و چشم اندازهاي طبيعي اين خطه است.
سوغات و ره آورد سفر تايباد نيز بافته هايي از پارچه هاي نخي است كه به شكل انواع حوله در بازار شهر به همراه لباسهاي محلي به فروش مي رسد.
شهرستان تايباد در كنار خواف و تربت جام قطب موسيقي جنوب خراسان را نيز تشكيل مي دهد. موسيقي اين منطقه با بيش از 50 مقام زنده يكي از انواع حائز اهميت موسيقي مقامي در كشور را ساخته است و تاكنون استادان تايبادي در بسياري از جشنواره هاي موسيقي به اجراي برنامه پرداخته اند.
مركز شهرستان 110 هزار نفري تايباد در فاصله 228 كيلومتري جنوب شرق مشهد واقع است. تايباد مركب از دو شهر، دو بخش مركزي و ميان ولايت 38 روستا دارد. 36 هزار نفر از جمعيت اين شهرستان ساكن روستاها هستند. تايباد از سمت شرق و جنوب شرق هم مرز با كشور افغانستان است.ك/4
7494/1858
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۲
مشهد - ايرنا - فرماندار تايباد گفت: بسياري از جاذبه هاي گردشگري طبيعي و بناهاي تاريخي اين شهرستان براي مردم و گردشگران ناشناخته مانده است.