آماده باش ارتش آلبانی بخاطر وضعیت سیاسی کوزوو ................................................
بلگراد، خبرگزاری جمهوری اسلامی 20/06/86 خارجی.آلبانی.کوزوو.آماده باش.نظامی روزنامه "گلاس" چاپ بلگراد در شماره روز سه شنبه نوشت به دستور مقامات بلندپایه نظامی تیرانا، ارتش آلبانی در دو روز گذشته بخاطر وضعیت سیاسی کوزوو در حالت "آماده باش درجه دو" قرار گرفته است.
به نوشته این روزنامه، پلیس مرزی آلبانی نیز در بالاترین درجه آماده باش به منظور حفاظت از مرزهای کشور قرار دارد و ارتش آلبانی سربازان ذخیره را به خدمت فراخوانده است.
گلاس به نقل از خبرگزاری رسمی آلبانی گزارش داد که بعد از نشست شورای امنیت ملی آلبانی در روز جمعه به ریاست "بامیر توپی" رییس جمهور تصمیم گرفته شد که بخاطر وضعیت سیاسی کوزوو، ارتش آلبانی در حالت آماده باش درجه دو قرار گیرد.
براساس قانون اساسی آلبانی، رییس جمهوری فرماندهی کل نیروهای مسلح را نیز به عهده دارد.
این گزارش حاکیست، در نشست مزبور "سالی بریشا" نخست وزیر ،"ژنرال لویانا هوجا" رییس ستاد مشترک ارتش، "بهری شچیری" رییس سازمان اطلاعات وامنیت و "احمت پرنسی" رییس پلیس کشور و همچنین نمایندگان احزاب سیاسی آلبانی حضور داشتند.
روزنامه گلاس به نقل از مطبوعات تیرانا می نویسد که پس از این نشست، در جلسه ای دیگر در پشت درهای بسته با حضور رییس ستاد مشترک ارتش و "فاتمیر مدیو" وزیر دفاع و چهار ژنرال دیگر ارتش در مورد دستور آماده باش درجه دوبه ارتش آلبانی تصمیم گیری شده است.
این گزارش یادآور می شود، در سال 1997 میلادی در وضعیت بحران اجتماعی کشور آلبانی و همچنین قبل از بمباران صربستان در سال 1999 میلادی توسط ناتو، ارتش آلبانی در حالت آماده باش درجه سه قرار گرفته بود.
رییس جمهوری آلبانی در یک سخنرانی تلویزیونی گفت: طولانی شدن روند تعیین وضعیت سیاسی کوزوو سبب بی ثبات شدن منطقه بالکان می شود و آلبانی می بایستی برای هرگونه وضعیت پیش بینی نشده آماده باشد.
"بامیر توپی" رییس جمهور آلبانی تصریح کرد که بهترین راه حل برای مساله کوزوو اجرای طرح "مارتی آهتیساری" نماینده اسبق سازمان ملل در روند حل مساله کوزوو دائر بر استقلال این استان زیر نظارت جامعه بین لمللی است.
"دراگان تودوروویچ" مقام بلندپایه حزب رادیکال صربستان در واکنش به اقدام آلبانی می گوید، این نمایشی است که به دستور آمریکا انجام گرفته است زیرا واشنگتن می خواهد به جهان، اروپا و صربستان نشان دهد که مشکل کوزوو می تواند بصورت جدی صلح را به مخاطره اندازد.
وی معتقد است که این اقدام آلبانی بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد و می پرسد که آیا آلبانی می خواهد علیه صربستان، مونته نگرو و یا یونان بجنگد.
آلبانی در مجاورت استان جنوبی کوزوو قراردارد.اکثریت جمعیت دو میلیونی کوزوو را آلبانیایی تباران تشکیل می دهند.
اروپام/255/1439/1388 شماره 210 ساعت 19:40 تمام
تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۸۶ - ۰۰:۰۱