پروين افشار روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، با اشاره به اينكه اغلب افراد وعده سحري را به دلايل مختلفي از جمله عدم توانايي در بيدار شدن هنگام سحر حذف مي كنند،افزود: روزه گرفتن بدون سحري به هيچ وجه توصيه نمي شود.
وي يادآوري كرد: حذف وعده سحري علاوه بر افت قندخون و كاهش عملكرد فرد، موجب مي شود تا فرد تمايل به مصرف حجم زيادي از غذا در وعده افطار داشته باشد كه اين منجر به ايجاد مشكلات گوارشي و برگشت اسيد معده به مري و ترش كردن مي شود.
افشار با بيان اينكه در صورت نخوردن غذا در سحري و حذف آن، فاصله بين يك وعده افطار تا وعده افطار بعدي زمان طولاني خواهد بود، افزود: خالي ماندن معده و نداشتن منبع انرژي براي اين مدت زمان طولاني بسيار مضر است.
وي اظهار كرد: تمامي فعل و انفعالات بدن در اثر به هم خوردن روند ترشح اسيد و آنزيم هاي گوارشي، در دسترس نبودن آب براي اعمال حياتي بدن و اتمام انرژي به علت مصرف فقط يك وعده غذا، دچار اختلال مي گردند و عوارض مختلفي چون سوزش سردل، زخم معده، عدم تمركز فكري، بي خوابي و عصبانيت ديده مي شود.
اين كارشناس تغذيه مركز آموزشي و درماني تخصصي و فوق تخصصي آيت الله موسوي زنجان ادامه داد: به لحاظ تغذيهاي روزه بي سحري توصيه نميشود و در افرادي كه بدون سحر روزه ميگيرند، كمبود بيش از حد انرژي موجب مي شود بدن از منابع چربي براي تامين انرژي استفاده كند و در اثر سوخت ناقص چربي ها، تركيبات ستوني در بدن ايجاد مي شوند كه منجر به ايجاد بوي بد دهان، سردرد، دردهاي عضلاني ميشوند و فرد احساس بيماري ميكند.
عضو انجمن تغذيه ايران ابراز كرد: پرخوري هنگام سحر نه تنها از احساس گرسنگي در ساعات انتهايي روز جلوگيري نمي كند، بلكه در ساعات ابتدايي بعد از سحر، فشار زيادي را به معده و دستگاه گوارشي فرد وارد مي كند كه موجب بروز علايمي نظير سو هاضمه، درد و نفخ معده مي شود.
وي در ارتباط با نحوه صحيح مصرف نوشيدني در وعده سحري خاطرنشان كرد: نوشيدن مقدار زياد چاي در وعده سحري از ترس تشنگي به هيچ وجه توصيه نميشود، به دليل آنكه نوشيدن چاي زياد موجب افزايش دفع ادرار و از دست رفتن املاح معدني بدن ميشود.
افشار خاطر نشان كرد: براي جلوگيري از بروز تشنگي، مصرف آب، چاي كمرنگ، آب ميوه، ميوهها و سبزيهاي آب دار، شيركمچرب و ... به خصوص در افراد مسني كه روزه ميگيرند بسيار اهميت دارد و در مجموع مايعات را مي توان در مدت زمان افطار تا سحر مصرف كرد.
6085/7320
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۰
زنجان - ايرنا - عضو انجمن تغذيه ايران گفت: حذف وعده سحري موجب افت قند خون و كاهش عملكرد فرد در روز مي شود.