تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۹

تهران-ايرنا-نتايج تحقيق سه دانشگاه آمريكايي نشان مي‌دهد كه زمين وارد ششمين عصر جديدي از انقراض گونه‌هاي زيستي شده و در اين دوره جديد نوع انسان ممكن است يكي از اولين قربانيان باشد.

به گزارش ايرنا از پايگاه خبري enviroment.com،اين تحقيق به صورت مشترك در دانشگاه‌هاي استنفورد، پرينستون و بركلي انجام شده است و نتايج اين تحقيق نشان مي دهد كه جانواران مهره‌دار با سرعتي 114 برابر دوران عادي در حال انقراض هستند.

تحقيق ديگري سال گذشته در دانشگاه دوك انجام شده بود به نتايج مشابهي رسيد.

يكي از دست‌اندركاران تحقيق جديد گفت :اكنون داريم به ششمين عصر انقراض بزرگ وارد مي‌شويم.

آخرين باري كه انقراض بزرگ گونه‌ها در زمين به وقوع پيوسته 65 ميليون سال پيش بود كه دايناسورها منقرض شدند، تصور مي‌شود برخورد شهاب سنگي بزرگ با زمين علت انقراض دايناسورها و برخي ديگر گونه‌ها بوده باشد.

بنا به اين تحقيق ممكن است كه انقراض بزرگ عصر حاضر كندتر از انقراض دايناسورها باشد

جراردو سيبالوس، كه هدايت تحقيق اخير را به عهده داشته،افزود:اگر اجازه دهيم روند كنوني ادامه پيدا كند ميليون‌ها سال طول مي‌كشد تا حيات روي زمين احيا شود، و انسان نيز ممكن است همان اوايل از ميان برود.

در اين تحقيق دانشمندان با استفاده از فسيل‌ها نرخ انقراض مهره‌داران را در طول تاريخ برآورد كرده‌اند و به اين نتيجه رسيده‌اند كه نرخ كنوني انقراض مهره‌داران بيش از صد برابر بيشتر از زمان‌هايي است كه يك عصر انقراض بزرگ در جريان نيست.

مطابق يافته‌هاي اين تحقيق از سال 1900 تاكنون بيشتر از 400 گونه از جانوران مهره‌دار منقرض شده‌اند كه در دوران عادي چنين حجمي از انقراض ظرف 10 هزار سال رخ مي‌دهد و نه 100 سال.

اين تحقيق، تغييرات اقليمي، آلودگي و جنگل‌زدايي را از عوامل انقراض سريع گونه‌هاي جانوري معرفي كرده است.

پل اهرليش، از دانشگاه استنفورد، گفت :در سراسر جهان نمونه‌هايي از جانوران مختلف داريم كه عملا چيزي جز مردگان متحرك نيستند.

اتحاديه بين‌المللي حفظ طبيعت مي‌گويد، 41 درصد جانوران دوزيست و 25 درصد پستانداران در معرض انقراض هستند.

علمي **1354**1440