تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۰

تهران - ایرنا - مطالعات محققان دانشكده پزشكی هاروارد نشان می دهد كه چای زردچوبه بهترین ماده غذایی برای سم زدایی از كبد است.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، به دلیل مواد شیمیایی و آفت كش ها در مواد غذایی و محیط زیست، كبد به مرور زمان غرق در مسمومیت می شود. مسمومیت كبد معمولا با سردرد، سوء هاضمه، نفخ شكم، افزایش وزن، لكه های كبدی، سوزش سر دل و مشكلات كیسه صفرا همراه است.

مطالعات نشان می دهد كه چای زردچوبه، یكی از مهمترین روش های سم زدایی از كبد است. این ماده، كیسه صفرا را تحریك می كند و سبب تولید صفرا می شود. كبد از مایع صفرا برای سم زدایی استفاده می كند.

زردچوبه گیاهی از خانواده زنجبیل است و در برخی از كشورها مانند هند، بیشترین كاربرد را دارد. رنگ زرد زردچوبه به دلیل ماده ای به نام كوركومین است كه سبب تحریك صفرا می شود. معمولا برای تهیه چای زردچوبه از زردچوبه تازه، زنجبیل تازه، فلفل سیاه، دارچین، شیر نارگیل و عسل استفاده می شود كه هریك خواص فوق العاده ای دارند.

1-زردچوبه تازه: دارای خواص ضد التهابی قوی است و می تواند به درمان اختلالات گوارشی، رفع تهوع و گاز روده كمك كند.

2-زنجبیل تازه: به همراه زردچوبه، بهترین تركیب برای كمك به التیام درد مفاصل و درمان مشكلات تنفسی است.

3-فلفل سیاه، غنی از ویتامین C است و خواص ضد سرطانی دارد، به علاوه سبب كاهش وزن می شود.

4-دارچین، دارای اثرات آنتی اكسیدانی و ضد التهاب است.

5-شیرنارگیل، چربی سالم موجود در شیر نارگیل به جذب زردچوبه كمك می كند.

6-عسل، سرشار از انواع آنزیم، ویتامین و مواد معدنی است.

كاهش كلسترول خون، افزایش ایمنی بدن، بهبود گردش خون، روشن شدن رنگ پوست، پیشگیری از ایجاد لخته در اندام های داخلی بدن و تصفیه خون، از دیگر فواید چای زردچوبه هستند.

كبد یكی از اندام های بزرگ سمت راست شكم است كه حدود 1.36 كیلوگرم وزن دارد. مهمترین وظیفه كبد، فیلتر كردن خونی است كه از دستگاه گوارش وارد كبد می شود و قرار است در سراسر بدن جریان یابد. تمام مواد سمی و مضر خون در كبد جدا می شوند. كبد با تولید صفرا، چربی غذا را تجزیه كرده و آن را تبدیل به انرژی می كند. ذخیره قند بدن نیز به عهده كبد است.

حقایقی در مورد كبد:

- كبد بزرگترین ارگان داخلی بدن است.

- بیش از 500 عملكرد حیاتی بدن، از جمله مبارزه با انواع ویروس و عفونت به عهده كبد است.

- كبد با تولید پروتئین و هورمون در سراسر بدن، نقش مهمی را در حفظ سطح نرمال قند خون ایفا می كند.

- كبد تنها عضوی است كه می تواند خود را بازسازی (ترمیم) كند؛ به همین دلیل است كه افراد می توانند بخشی از كبد خود را اهدا كنند.

- كبد حدود 10 درصد از جریان خون را مصرف می كند و در هر دقیقه حدود دو لیتر خون پمپاژ می كند.

متاسفانه بیماری های كبدی با هیچ علامت ظاهری همراه نیستند و بیمار زمانی از آن مطلع می شود كه كار از كار گذاشته است. سرطان كبد، نارسایی كبد، سیروز، هپاتیت و هموكروماتوز شایع ترین مشكلات كبد هستند.

انواع سبزیجات، گریپ فروت، گردو، لیمو، آووكادو، چای سبز، سیر، چغندر، سبزیجات با برگ های سبز پررنگ و زردچوبه مهمترین غذاهایی هستند كه كبد را سالم نگه می دارند.

در ادامه نتایج این تحقیقات آمده است كه استفاده از غذاهای آماده و حاضری، الكل و سیگار، روغن و غذاهای سرخ كرده و عدم تحرك، مهمترین دلایل آسیب به كبد هستند.

علمی (6) ** 9259**1440