تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۵

تهران-ایرنا-كیك های مافین و نان موز، چای لاته، سوپ های آماده پاكتی، آب میوه و غذاهای سرخ شده و چرب پنج خوراكی هستند كه انسان را سریعتر پیر می كنند.

به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی هلث، تحقیقات دانشگاه ملبورن استرالیا نشان می دهد كه غذاهای مملو از شكر و نمك برای افزایش محیط دور كمر خطرناك هستند .این مواد غذایی در عین حال می توانند بدن را سریعتر از چیزی كه متوجه می شوید، پیر كنند.

در این گزارش شماری از خوراكی هایی كه روند پیری بدن را تسریع می كنند، معرفی شده اند؛ هر كدام از این خوراكی ها حاوی عناصری هستند كه تنش به بدن وارد می كنند و باعث آسیب سلولی و بروز علائم فیزیكی پیری می شوند.

سوزی بورل یك كارشناس تغذیه در استرالیا نیز در این رابطه می گوید: برخی خوراكی ها ویژگی هایی دارند كه موجب پیری سلول ها در دراز مدت می شوند.

در این گزارش به پنج خوراكی اشاره شده است كه روند پیری را تسریع می سازند:

***كیك های مافین و نان موز

مصرف یك عدد كیك مافین یا یك تكه نان موز با قهوه در وعده صبح كار رایجی به شمار می رود اما این عادت می تواند متحمل آسیب های طولانی مدت شود.

مخلوط چربی اشباع شده و شكر باعث افزایش التهاب در بدن می شوند و بر پوست تاثیر می گذارد.

علاوه بر تاثیر پوست، سطح بالای قند در واقع می تواند نوع كلاژن بدن را تغییر دهد و آن را به یك نوع شكننده تر تبدیل كند.

***چای لاته

چای لاته كه در واقع مخلوط چای و شیر است جایگزین محبوبی برای قهوه در روزهای پاییزی به شمار می رود؛ چای لاته یك نوشیدنی نسبتا شیرین و مملو از كف شیر است.

با این وجود بیشتر كافی شاپ ها چای لاته خود را با دم كردن برگ چای درست نمی كنند و در عوض از مخلوط های آماده چای لته استفاده می كنند.

این درحالی است كه یك پاكت مخلوط چای لته آماده محتوی شش قاشق چایخوری شكر است كه زمانی با شكر طبیعی شیر مخلوط می شود به یك بمب شكری پنهان تبدیل می شود.

زمانی كه این شكر وارد جریان خون می شود مولكول های مضری می سازد كه به پروتیین بدن به ویژه پروتیین هایی كه مسئول كلاژن سازی هستند، آسیب می زند كه این خود باعث بروز چین و چروك بر روی پوست می شود.

با این حال قهوه نیز جایگزین مطلوبی به نظر نمی رسد زیرا كافیین رطوبت بدن را خالی می كند و باعث می شود كه پوست چروكیده و مسن به نظر برسد.

***سوپ های پاكتی

سوپ های پاكتی جایگزین های راحتی برای درست كردن غذا هستند فقط كافی است كه محتوی پاكت را به آب در حال جوش اضافه كرد تا سوپ آماده شود.اما همانطور كه زمان آماده سازی غذا نصف می شود مزایای تغذیه ای آن نیز نصف می شود. همچنین در هر پاكت سوپ بیش از 800 تا هزار میلی گرم سدیم وجود دارد و

رژیم های غذایی مملو از نمك، فشار زیادی بر بدن وارد می كنند و می توانند باعث آسیب جدی به سلول های بدن به ویژه كلیه ها شوند .

***آب میوه

صرف یك لیوان آب میوه با صبحانه به نظر مفید می رسد اما قند حاوی یك لیوان آب میوه بسیار بیشتر از چیزی است كه به نظر می رسد.

از سوی دیگر آب میوه به شدت اسیدی است كه موجب از بین بردن مینای دندان می شود ؛ همچنین یك لیوان آب میوه حاوی بیش از شش قاشق چایخوری قند است كه باعث می شود سطح انسولین بالا رود.

از سوی دیگر سطح بالای انسولین نیز با التهاب و افزایش وزن ارتباط دارد.

قند موجود در آب میوه همچنین مینای دندان را نیز از بین می برد و اسیدهای موجود در آب میوه دندان ها را مستعد لكه دار شدن می سازند.

***غذاهای چرب و سرخ شده

غذاهای چرب و سرخ شده گزینه لذت بخش مناسبی بعد از یك روز طولانی كار به نظر می رسند اما مصرف این غذاها به مرور زمان موجب پیر شدن سریعتر انسان می شود.

این بدان معنی نیست كه این غذاها مزیت های تغذیه ای اندكی دارند اما مشاركت آنها در روند پیری قابل توجه است.

غذاهای سرخ شده و فست فودها نه تنها مملو از نمك هستند بلكه حاوی چربی های ترانس نیز هستند ؛ بنابراین تا آنجایی كه می توان باید این نوع خوراكی ها را كمتر مصرف كرد زیرا بطور قابل توجهی با آسیب سلولی در ارتباط هستند.

از سوی دیگر چربی های ترانس حساسیت پوست و بدن را به اشعه فرابنفش خورشید را افزایش می دهند كه این خود عامل اصلی پیری محسوب می شود.

علمی(5)**2038**1599