تهران - ايرنا - فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران گفت: حضور ناو گروه سي وچهارم ايران در تنگه باب المندب، مشت محكمي بود بر دهان ياوه گويان بود.

به گزارش ايرنا از نيروي دريايي ارتش، امير دريادار حبيب الله سياري در آيين استقبال از ناوگروه 34 نيروي دريايي ارتش و بدرقه ناوگروه 35 اين نيرو كه امروز(دوشنبه) در بندر عباس برگزار شد، افزود: از ويژگي هاي ماموريت ناوگروه 34 اين نيرو علاوه بر تامين امنيت خطوط مواصلاتي و كشتيراني، رصد و شناسايي يگان هاي شناور عبوري در خليج عدن و تنگه باب المندب بود.

وي ادامه داد: بسياري از كشورها تصور مي كردند با وضعيت و شرايط حاكم بر منطقه، آن محدوده را ترك مي كنيم اما با اقتدار بيشتر حضور پيدا كرده و به جهان اعلام كرديم علاوه بر مبارزه با تروريسم دريايي و برقراري امنيت خطوط مواصلاتي، با اقتدار از منافع نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران دفاع مي كنيم، دريانوردي را مطابق قوانين بين المللي ادامه مي دهيم و پرچم پر افتخار كشور را در آب هاي آزاد به اهتزاز در مي آوريم.

فرمانده نيروي دريايي ارتش با تاكيد بر اينكه بطور قطع حضور تاريخي ناوگروه 34 در اين شرايط در جريره افتخارات نيروي دريايي راهبردي ارتش به ثبت خواهد رسيد، خاطر نشان كرد: كساني كه با ياوه گويي گفتند به ايران تذكر داديم كه منطقه را ترك كند، با قاطعيت به آنها جواب داديم، شما كه هستيد كه بخواهيد به ما تذكر دهيد.

دريادار سياري يكي از ويژگي هاي ناوگروه 34 را دو ماه دريانوردي مستمر بدون پهلوگيري در بنادر كشورهاي خارجي دانست و افزود: انجام اين ماموريت در راستاي ارتقا توان رزمي، استمرار حضور در درياهاي دور دست و بالا بردن توان نيروي دريايي راهبردي ارتش توام با ارسال پيام صلح و دوستي به كشور هاي منطقه صورت گرفته و البته استمرار حضور در دريا نشان از توانمندي كاركنان و ميزان بالاي عشق، آموزش، دانش و علاقه مندي آنان به دريا است.

وي با اشاره به حضور غرور آفرين نداجا در آب هاي آزاد و بين المللي، آن را موجب افتخار و از مولفه هاي راهبردي بودن اين نيرو دانست و گفت: تا پيش از صدور فرمان فرماندهي معظم كل قوا مبني بر حضور در آب هاي دوردست، نيروي دريايي به عنوان يك نيروي محدود به آب هاي سرزميني شناخته مي شد كه تنها ماموريت هايش به حضور در خليج فارس، تنگه هرمز و جنوب چابهار محدود بود.

فرمانده نيروي دريايي ارتش افزود: با توكل بر خداوند و به محض صدور فرمان از جانب سلسله مراتب، در آينده پا را فراتر از ماموريت هاي كنوني گذاشته و در اقيانوس اطلس هم حضور خواهيم يافت چنانكه تا كنون توانسته ايم با عبور از خط استوا در آب هاي هند جنوبي و درياي چين و همچنين با عبور از كانال سوئز در درياي مديترانه حضور پيدا كنيم.

در ابتداي اين آيين دريادار اشكان فرمانده قرارگاه جنوب نيروي دريايي ارتش در سخناني ضمن خير مقدم به كاركنان ناوگروه 34 نداجا گفت: امروز همزمان ناوگروه 35 اين نيرو متشكل از ناو جمهوري اسلامي ايران بندر عباس و ناوشكن جمهوري اسلامي ايران الوند عازم آب هاي آزاد و بين المللي مي شود.

همچنين ناخدايكم تاج الديني فرمانده ناوگروه 34 نداجا در گزارش به فرمانده نداجا گفت: اين ناوگروه با 74 روز دريانوردي و طي 18 هزار و 600 كيلومتر دريانوردي توانست در طول مدت ماموريت خود ضمن رهگيري و اسكورت 769 فروند كشتي هاي تجاري و نفتكش عبوري از منطقه، نسبت به هرگونه كمك به آنها اعلام آمادگي كند.

ناوگروه 34 نداجا متشكل از ناو جمهوري اسلامي ايران بوشهر و ناوشكن جمهوري اسلامي ايران البرز در مدت ماموريت خود چهار مورد درگيري مستقيم با دزدان دريايي و نجات كشتي هاي تجاري و نفتكش كشور را به ثبت رساند.

اين ناوگروه همچنين در مدت حضور در آب هاي خليج عدن و تنگه باب المندب بصورت ويژه كار پشتيباني از كشتي حامل محموله هاي انسان دوستانه ملت ايران را براي مردم يمن بر عهده گرفت و سلامت اين كشتي را تضمين كرد.

با توجه به درگيري هاي كشور يمن، حضور ناوهاي ايراني در خليج عدن كه در جنوب اين كشور قرار دارد، مورد توجه كشورهاي متجاوز به يمن قرار گرفت و آنان بدنبال تحت تاثير قرار دادن سفر ناوگروه سي وچهارم ايران بر آمدند.

رسانه هاي آمريكايي پس از حضور ناوهاي ايراني در خليج عدن اعلام كردند كه ناوهاي ايراني بدنبال اخطار ناو هواپيمابر اين كشور منطقه را ترك كرده اند، اما نه تنها اين خبر به سرعت تكذيب شد، بلكه ناوشكن البزر در طول ماموريت خود بارها به ناوهاي آمريكايي كه قوانين بين المللي را رعايت نكردند، هشدار داد.

اجتمام ** 9303 ** 1071