زنجان - ایرنا - معاون مدیر كل دادگستری و رییس شوراهای حل اختلاف استان زنجان گفت: 70 درصد از پرونده‌های ارجاعی به شوراهای حل اختلاف این استان منجر به صلح و سازش می شود كه این موضوع ناشی از استعداد و پتانسیل مردم در صمیمیت و زندگی توام با سازش است.

سیدنجم الدین صفوی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: شورای حل اختلاف نهادی است با هدف ایجاد صلح و سازش در بین اصحاب دعوا و طرفین پرونده كه بیش از یك دهه در خدمت رسانی به مردم استان زنجان در سطح شهرها و روستاها فعالیت می كنند.

وی یادآورشد: آمار و ارقام نشان از موفقیت این شوراها دارد و سال گذشته شوراهای اسلامی استان زنجان رتبه اول در خصوص ایجاد صلح و سازش در بین 31 استان كشور را كسب كرد.

معاون مدیر كل دادگستری و رییس شوراهای حل اختلاف استان زنجان گفت: از 100 درصد پرونده‌های ارجاعی به این شوراها 70 درصد منجر به صلح و سازش می شود و 30 درصد مابقی نیز مربوط به موضوعاتی است كه امكان سازش در آن وجود ندارد.

صفوی، رانندگی بدون گواهی نامه را از جمله مواردی بیان كرد كه در آن امكان هیچگونه سازشی وجود ندارد.

وی، از ورود 75 هزار و 118 فقره پرونده به شوراهای حل اختلاف استان زنجان در سال 93 خبر داد و افزود: پرونده‌های مختومه در این شوراها و در این مدت 76 هزار و 22 فقره بود.

صفوی تعداد پرونده‌های وارده به دادگستری استان زنجان در سال 93 را 74 هزار و 155 فقره و پرونده های مختومه شده را 74 هزار و 941 فقره بیان كرد و یادآورشد: 49درصد از پرونده‌ها در دادگستری و 51 درصد در شوراهای حل اختلاف استان زنجان رسیدگی می شود.

معاون مدیركل دادگستری و رییس شوراهای حل اختلاف استان زنجان گفت: پرونده‌هایی كه در این شوراها مورد رسیدگی قرار می گیرد مربوط به تصادفات، اختلافات خانوادگی، ملكی، همسایگی مطالبات چك و پول و .. است.

صفوی خاطرنشان كرد: سال گذشته 200 نفر از اعضای خانم و آقا در شوراهای حل اختلاف این استان تحت پوشش بیمه درمانی قرار گرفتند و پاداش و دستمزد یكی از دغدغه‌های این شورا در استان است كه اگر لایحه این موضوع در مجلس شورای اسلامی تصویب شود این مشكل مرتفع خواهد شد.

وی ادامه داد: بیمه اعضا و كاركنان شورای حل اختلاف استان زنجان، بیمه بازنشستگی نیست.

صفوی از فعالیت و خدمت رسانی دو هزار و 809 نفر در شوراهای این استان خبرداد و خاطرنشان كرد: 30 نفر از این تعداد قاضی و از این تعداد هم فقط پنج نفر قاضی ویژه شوراهای حل اختلاف هستند كه دو قاضی در شهرستان‌ها ابهر و خرمدره و سه قاضی دیگرهم در شهرستان زنجان خدمت رسانی می كنند.

صفوی اظهار كرد: كل شعب شوراهای حل اختلاف شهری و روستایی در استان زنجان 552 شعبه است كه از این تعداد 54 شعبه شهری و 498 مورد هم روستایی است.

7325/6085