جاکارتاپست: استفاده از انرژی هسته ای برای اندونزی مقرون به صرفه نیست ....................................................................
کوالالامپور، خبرگزاری جمهوری اسلامی 22/06/86 خارجی.اقتصادی.انرژی.هسته ای.اندونزی.
روزنامه "جاکارتا پست" چاپ اندونزی با انتشار مقاله ای بر هزینه بالای استفاده از انرژی هسته ای و مقرون به صرفه نبودن احداث نیروگاه اتمی در این کشور تاکید کرد.
در این مقاله که به قلم "بنجامین سواکوول" روز پنجشنبه در جاکارتا پست به چاپ رسید، آمده است: هزینه های سیاسی واقتصادی شدید پیشنهاد ساخت نیروگاه هسته ای "موریا" دراندونزی، این موضوع را به فراتر از حرام بودن و خطرات زیست محیطی آن تبدیل کرده است.
نویسنده این مقاله، هزینه یک کیلووات برق هسته ای را دوهزار دلار برآورد کرده و بااحتساب ظرفیت چهارهزار مگاواتی پیش بینی شده برای نیروگاه موریا، چنین نتیجه گرفته که هزینه ساخت این نیروگاه هشت میلیارد دلار هزینه دربر خواهد داشت.
در ادامه این مقاله آمده است: یافته های تاریخی نشان داده که هزینه های احداث این نیروگاه اتمی در مدت عملیات اجرایی آن بالاتر نیز خواهد رفت زیرا هزینه بر بودن چنین طرحهایی موجب می شود هزینه ساخت آن از میزان پیش بینی شده بالاتر رود.
نویسنده، افت انرژی در شبکه های برق هسته ای در مناطق استوایی به علت رطوبت زیاد و گرمی هوا را، نزدیک به 12 تا 40 درصد اعلام کرده است.
از سوی دیگر این نیروگاهها ناگزیند پنج تا هفت درصد انرژی تولیدی خود را برای خنک نگه داشتن راکتورهای خود بکار می برند.
براساس این مقاله، علاوه بر مشکل هزینه های بالا و مقرون به صرفه نبودن نیروگاه هسته ای، موضوع خطرات ناشی از زلزله و مسایل زیست محیطی ناشی از آن نیز از جمله موارد قابل تامل در احداث این طرح است.
افزایش قیمت اورانیوم در بازارهای جهانی از 25/7 دلار در سال 2001 به 25/47 دلار در سال 2005، آسیب پذیر بودن شبکه های توزیع برق هسته ای بر اثر تغییرات شدید جوی، آسیب رسانی حیوانات کوچک، دخالتهای عامدانه یا سهوی انسانها مانند اقدامات تروریستی از دیگر استدلالات نویسنده در نفی رویکرد اندونزی به استفاده از انرژی هسته ای و احداث نیروگاههای اتمی در این کشور بوده که در این مقاله آمده است.
به گزارش ایرنا، اعضای بزرگترین سازمان اسلامی اندونزی که "نهضت العلما" نام دارد نیز در نشست اخیر خود با صدور حکمی ساخت نخستین نیروگاه اتمی کشور در منطقه موریا واقع در جزیره جاوه اندونزی را حرام اعلام کردند.
آنان، احداث نیروگاه اتمی را در تامین نیازهای روزافزون کشور به انرژی موثر دانستند اما در عین حال این اقدام را به دلیل خطرات بسیار زیادی که ناشی از زلزله خیز بودن جزیره پرجمعیت جاوه به همراه دارد، حرام دانستند.
اعضای نهضت العلما همچنین سلامت کارکرد سامانه دفع زباله های اتمی حاصل از فعالیت این نیروگاه را نیز مورد تردید قرار دادند.
اندونزی در نظر دارد با ساخت نیروگاه اتمی در جزیره جاوه حداقل چهار هزار مگاوات از انرژی برق مورد نیاز خود در سال 2020 میلادی را تامین کند.
شبد/آساق/335/1477/1856 شماره 132 ساعت 17:04 تمام
تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۳۸۶ - ۰۰:۰۱