تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۵

تهران - ایرنا - كتاب آسمانی قرآن،‌ مجموعه ای از قوانین الهی و دستورات ناب برای احیای اسلام در روی زمین و هدایتگر همه بشریت برای رسیدن به سعادت اخروی است.

به گزارش روز سه شنبه خبرنگار معارف ایرنا ، امروزه برای كسب ارزش های اسلامی متاثر از آموزه های قرآنی و تعالیم احادیث پیامبر اسلام (ص) و اهل بیت (ع) برای سعادتمند شدن افراد جامعه ، شیوه و روش های مختلفی تعریف و در قالب مهارت های سبك زندگی قرآنی، به انحای مختلف در دسترس علاقه مندان قرار داده شده است.

یكی از راهكارهای ایجاد انس با قرآن كریم در میان اقشار جامعه، فرهنگ سازی است كه بخش زیادی از آن از طریق آموزش انجام می شود. در این میان ایجاد انگیزه برای مخاطبان به ویژه جوانان برای حضور در كلاس های آموزش قرآن یكی از راه های آشنایی آنان با آموزه های قرآنی و معارف اسلامی است.

از این رو تا هنگامی كه جوانان به عنوان مخاطبان اصلی انگیزه كافی برای یادگیری قرآن نداشته باشند، روش های آموزشی موجود جوابگوی نیازها نخواهد بود.

قرآن منبع سعادت و رستگاری انسان ها محسوب می شود از همین رو باید زمینه های آشنایی جوانان و مخاطبان را با این منبع سرشار از معنویت آشنا كرد.



** راه رسیدن به سعادت

مدرس حوزه و دانشگاه علوم قرآن و حدیث شهر ری در گفت و گو با ایرنا ، ‌در خصوص راه و طریق رسیدن افراد جامعه به سعادت اخروی از منظر قرآن و اسلام ،‌ اظهارداشت: به فرموده قرآن مجید ،‌ این كتاب آسمانی تجلی گاه باری تعالی است و فقط انسان به عنوان مخلوق است كه تحمل پذیرش این تجلی را دارد نه كوه و نه دریا. پس ابتدا باید برای دستیابی به این تجلی و شعور ،‌ دل خود را آماده و سپس با تلاوت آیات این كتاب معظم بر تجلیات الهی دست پیدا كرد.

حجت الاسلام بهمن نبیلی بیان داشت: با تعقل در بیان آیات قرآن متوجه خواهیم شد كه خدای بزرگ و مهربان همه موجودات را جفت آفرید و انسان را در قالب زن و مرد و از جنس یكدیگر و راز نهفته درآنرا همدم و مونس برای یكدیگر قرار داده تا به آرامش روحی ، روانی ، اقتصادی و معنوی در مسیر رشد و تعالی یكدیگر بكوشند.

این كارشناس علوم قرآنی گفت: اگر همه افراد جامعه بخواهند بدور از هرگونه آراء و عقاید سست و بی پایه برخی متخصصین به اصطلاح شهره عام وخاص به آرامش جاوید برسند چه زیبا وعاقلانه است به علم خداوند اعتماد و اطمینان پیدا كنند تا در سایه توجهات حضرت باری تعالی و در سایه فرمان و دستورات او كه خالق همه هستی و آرام بخش همه دلهای آشفته و پریشان است ، به سعادت ابدی دست یافت و تنها راه رسیدن به آرامش را باید در كلام وحی جست و سپس آن راه ها را بی كم و كاست پیمود و به آنها عمل كرد.

نبیلی اظهاركرد: خوشبختانه و البته بر خلاف تصور موجود ، دین، آموزه های فراوانی در حوزه مهارت های زندگی دارد ؛ آموزه هایی كه یا دیده نشده و یا به درستی فهم نشده. به جهت جایگاه مهمی كه رضامندی از زندگی در تكامل معنوی دارد ، اولیای دین آموزه های فراوانی را به پیروان خود آموخته اند.

وی بیان داشت: هدف قرآن و حدیث مدیریت رفتار صحیح افراد جامعه است برای رسیدن به تكامل كه بخشی از این آموزه ها زندگی اهل ایمان را نشاط و شادمانی بخشیده و نگاهی نو در این زمینه به روی آنان گشوده تا پژوهش های لازم را دراین زمینه انجام دهند.



** سعادت ابدی با رعایت تقوا

رییس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان شمیرانات در گفت‌ وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینكه برای عمل به قرآن و رسیدن به سعادت ابدی ، رعایت تقوا و داشتن علم كافی ضروری است، اظهارداشت: امروز مبلغان باید به مباحث روز، مسایل سیاسی و اجتماعی ، مطالب فقهی و روایی و روان ‌شناسی تسلط كافی داشته تا بتوان نیازهای مخاطبان را پاسخ داد.

حجت الاسلام روح الله گلزاری گفت: روان‌شناسی و نیازسنجی مخاطبان از موارد ضروری مبلغان مذهبی برای دعوت مردم به سمت انس با قرآن است و لذا متولیان این امر با توجه به ذوق و سلیقه مخاطب مسائل را در چهارچوب خواسته ای قرآن و روایت به شیوه‌ای جذاب بیان كنند و به شبهات مخاطبان با بیانی ساده و همه فهم و با زبان روز پاسخ دهند.

این كارشناس مذهبی و علوم قرآنی گفت: جامعه ایران اسلامی است و از این رو نیاز است كه روحانیان و مبلغان به عنوان متولیان حفظ این اصل مترقی ، ضمن تبیین جایگاه اسلام و قرآن به عنوان پایه و اساس دین و شناخت افراد از جایگاه خود در این حوزه ،‌ به سوالات و شبهات ذهنی مخاطبان به ویژه نسل جوان پاسخ لازم را ارایه دهند و مهم تر اینكه فعالیت دشمنان و شبهه پراكنی آنان را از این طریق بی اثر كنند.

وی اظهارداشت: اگر مبلغان ، قرآن و روایات را با مسایل روز گره بزنند و به رسالت خویش كه همانا حفظ اسلام ناب و تبیین قرآن و عترت در جامعه است به نحو مطلوب عمل كنند ، ‌به خوبی می توان سعادت اخروی و برای افراد جامعه و نسل های بعدی را پیش بینی و محقق كرد.



** تلاوت قرآن نخستین گام برای انس با قرآن

رییس فراكسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی نیز دراین باره اظهار می دارد: خداوند در آیه 24 سوره انفال از همه مردم به ویژه مومنان می خواهد كه به دعوت الهی برای احیای دل های افسرده پاسخ گویند ، بلكه ازغفلت بیرون آیند و استعدادهای آنان نمایان شود.

لاله افتخاری افزود: برای این منظور و لبیك به دعوت خدا و فرستاده او ، تلاوت كتاب آسمانی اولین قدم انس با قرآن است و باید بهانه‌ ای برای احیای دل‌های مرده و از طرفی زمینه‌ شكوفایی محسنات ، رشد و تكامل و در نهایت رسیدن به سعادت اخروی برای انسان ها و مومنان رقم زد.

نماینده مجلس شورای اسلامی معتقد است: دعوت مردم برای احیای خود در این راه ،‌ میسر نمی‌شود مگر آنكه انسان از سرنیاز و خاضعانه در محضر قرآن و از اولیای الهی یعنی اهل بیت(ع) استمداد طلب كند.

رییس فراكسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی ضمن امیدواری به فراهم كردن زمینه‌ ی انس جامعه با قرآن از سوی دست اندركاران ،‌ افزود: این امر موجب به وجود آمدن روحیه خودباوری در افراد جامعه می‌شود و انعكاس این فعالیت ها علی‌رغم تلاش مذبوحانه دشمنان برای ترسیم محیط آشفته و غیرعادلانه بین افراد جامعه به ویژه برای بانوان ، با وجود مراكز و موسساتی قرآنی متعدد در كشور زمینه فعالیت‌ علاقه مندان به فراگیری قرآن در همه عرصه‌ها را فراهم كرده و به بركت نظام اسلامی و عنایت خاص مقام معظم رهبری به این مطلب تا كنون توانمندی‌های خوبی در تمامی عرصه های قرآنی بطورعام برای مومنان و بطور خاص برای بانوان در كشور محقق ساخته است.

فرآهنگ **1417**1569