ارومیه ـ ایرنا ـ بازرس قضایی كل كشور گفت: حبس زدایی رویكرد اصلی سیستم قضایی است.

حجت الاسلام سید سلمان ذاكری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: حبس محكومان هرگز در محور برنامه های دستگاه قضایی كشور قرار نگرفته است.

وی اظهار كرد: نباید انسانهای با شخصیت و صاحب جایگاه اجتماعی به خاطر برخی اشتباهات ناخواسته روانه زندان شده و آبرو و حیثیت آنها خدشه دار شود.

بازرس قضایی كل كشور با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای حبس زدایی بیان كرد: مجازات جایگزین حبس یكی از روشهایی است كه می تواند از زندانی شدن افراد جلوگیری كرده و تعداد زندانیان را كاهش دهد.

ذاكری ادامه داد: مجازات جایگزین حبس اجازه نمی دهد افرادی كه به دلیل نداشتن پشتوانه مالی نتوانسته اند بدهی، چك و یا مهریه را بپردازند نام زندانی به خود گرفته و دور از خانواده عمر خود را در زندان سپری كنند.

وی اضافه كرد: كاهش عناوین مجرمانه نیز از جمله برنامه هایی است كه در راستای حبس زدایی در اولویت سیستم قضایی كشور قرار گرفته است چنانكه با ادامه این روند تعداد زندانیان كاهش می یابد.

بازرس قضایی كل كشور همچنین با بیان اینكه جلوگیری از اطاله دادرسی از دیگر برنامه های محوری دستگاه قضایی كشور است ، افزود: در برنامه پنجم توسعه پیش بینی شده بود كه سالانه 800 نفر قاضی جذب دستگاه قضایی شود كه متاسفانه تاكنون این مهم تحقق نیافته و سیستم قضایی كشور همچنان با این مشكل مواجه است.

وی افزود: جذب قضات نخبه و با تجربه باعث سرعت بخشیدن به روند رسیدگی به پرونده ها شده و مهمتر از آن دیگر سایر قضات با انبوهی از پرونده ها مواجه نشده و با آرامش خاطر و جدیت به كار خود ادامه می دهند.

وی افزود: زمانی كه یك قاضی با انبوهی از پرونده های سنگین مواجه می شود به علت تراكم كاری و نبود وقت، قدرت رسیدگی دقیق و سریع به پرونده ها را از دست داده و با بی حوصلگی كار می كند و این وضعیت پیامدهای ناخوشایندی را در پی خواهد داشت.

بازرس قضایی كل كشور اصلاح قوانین گذشته و موجود ، معطوف شدن قوانین به حل مشكلات مردم و همگامی آنها با آسیبهای اجتماعی امروزی جامعه را بهترین راهكار برای كاهش اطاله دادرسی به پرونده ها عنوان كرد.

ذاكری اظهار كرد: براساس مصوبات مجلس در سه سال گذشته مقرر شد برای كاهش زمان دادرسی به پرونده ها در تمامی مراحل دادرسی، متهم وكیل داشته باشد و شهودی كه شهادت می دهند مورد دفاع واقع شوند.

وی اضافه كرد: برای كوتاه شدن هر چه بیشتر زمان دادرسی تمهیداتی اتخاذ شده تا در آینده ای نزدیك، دادرسی به روش الكترونیكی صورت گرفته و مراحل ثبت همزمان با اخذ شكوائیه انجام پذیرد و همچنین امضای دیجیتالی نیز برای تسهیل در روند رسیدگی به پرونده های شكات در سیستم قضایی حاكم شود.

حجت الاسلام ذاكری افزود: مركز فناوریهای قوه قضائیه با حاكم ساختن این روش تراكم مردم در دادگاهها را كاهش داده و زمان اطاله دادرسی را به صفر می رساند.

وی همچنین تكریم ارباب رجوع و برخوردهای شایسته با مردم در دادگاهها را از جمله مولفه هایی عنوان كرد كه می تواند ضریب رضایت مردم از سیستم قضایی را افزایش دهد.

بازرس قضایی كل كشور با انتقاد از متهم ساختن دستگاه قضایی ایران به نقض حقوق بشر توسط جهان غرب ادامه داد: قانون حاكم بر غرب منافی با قوانین حاكم بر جامعه اسلامی بوده و آنچه غرب آن را ضرورت و حقوق بشر می شمارد، از نظر دین اسلام مردود است و هیچ جایگاهی در جامعه اسلامی ندارد.

ك3

8135/1905 /1596