تهران - ایرنا - بیست و سومین نمایشگاه بین المللی قرآن امسال هم در باغ موزه دفاع مقدس برگزار می شود محلی كه شاید برای برخی ناشناخته باشد و از این رو جهت رفت و آمد به این محل با مشكل روبرو شوند.

به گزارش روز شنبه خبرنگار معارف ایرنا ، محل نمایشگاه بین المللی قرآن كریم از سال گذشته یعنی از دوره بیست و دوم از مصلی تهران به باغ موزه دفاع مقدس انتقال یافت.

در امتداد بزرگراه شهید حقانی تا بزرگراه شهید همت، باغ دره موزه دفاع مقدس در زمینی به مساحت200 هزار مترمربع واقع شده است. این باغ راه با نورپردازی زیبا، گل‌كاری متنوع و متفاوت، ورودی باغ موزه را به محوطه وسیعی با نام باغ‌دره وصل می‌كند.

باغ دره دفاع مقدس در فضای باز در نزدیكی تالارهای موزه احداث شده است. این باغ دره در حد فاصل 2ایستگاه مترو مصلی و میرداماد تهران به ‌طور طولی احداث شده است.

احداث پاركینگ‌های طبقاتی، این امكان را به شهروندان می‌دهد تا خودروهای خود را در پاركینگ متوقف كرده و با خودروهای سرویس داخل باغ موزه، از فضای 200 هزار متری باغ موزه دیدن كنند.

آدرس این مكان میدان ونك - بزرگراه شهید حقانی - انتهای خیابان سرو - روبروی پارك طالقانی است اما وقتی قصد دارید از خطوط مترو، اتوبوس و خودروهای شخصی برای تردد به این مكان استفاده كنید راه های دیگری نیز وجود دارد.

به منظور دسترسی بازدید كنندگان از بیست و سومین نمایشگاه قرآن كریم، سیستم حمل و نقل عمومی مثل مترو، اتوبوسرانی و .. به شهروندان تسهیلات ارائه می كنند.

یكی از راه های دسترسی به این مكان استفاده از مترو است كه قطارهای آن در طول روز به طور مداوم در این مسیر در حال رفت و آمد است.

شهروندان به راحتی می توانند از طریق خط یك مترو به نمایشگاه دسترسی پیدا كنند ضمن اینكه ایستگاه های مترو تا ساعت 22 پذیرای بازدیدكنندگان خواهد بود.

قرار است اتوبوس های شركت واحد از چهار نقطه شهر تهران ( میادین اصلی) مردم را به باغ موزه برسانند و فاصله بین پاركینگ های اطراف نمایشگاه تا باغ موزه نیز خودروهای ون بازدیدكنندگان را جابجا كند.

فاصله حركت قطارهای خط یك مترو در كمترین زمان ممكن صورت خواهد گرفت تا مردم سریع تر به نمایشگاه برسند.



**آشنایی با باغ موزه دفاع مقدس

برگزاری نمایشگاه قرآن در این محل این حسن را نیز دارد كه بازدیدكنندگان در كنار بازدید از بخش های مختلف نمایشگاه قرآن از باغ موزه دفاع مقدس هم دیدن كنند كه دارای بخش های متنوع و جالب است.

باغ موزه دفاع مقدس در اراضی عباس آباد و با زیربنای 205 هزار متر مربع با احتساب محوطه‌سازی‌، یك مجموعه كم ‌نظیر و دیدنی است. این باغ از7 تالار و یك قسمت انتهایی كه یادمان دفاع مقدس است.

باغ موزه دفاع مقدس، یك موزه رویدادی است و متفاوت از موزه‌هایی كه صرفا بناها و اشیای تاریخی را به نمایش می‌گذارند.

در میان تالارهای مختلف این باغ موزه فقط یك تالار با نام «تالار پروانه‌ها» جنبه موزه‌ای دارد كه برای معرفی سرداران دوران دفاع مقدس درنظر گرفته شده است. اما بقیه تالارها جنبه رویدادی دارد و می‌توان تمام اتفاقات دوران دفاع مقدس را در آن به شكل زنده در همان حال و هوا دید.

تالار اول، تالار آستانه یا همان سرآغاز است، بخش دائمی موزه و نمایش‌دهنده مجموعه وقایعی كه در فاصله سال 57 تا آغاز جنگ، منجر به پیروزی انقلاب اسلامی شد.

در این تالار تمامی وقایعی كه منجر به پیروزی انقلاب اسلامی و آغاز جنگ تحمیلی شد به نمایش در می‌آید و روزهای آغازین جنگ تحمیلی به تصویر كشیده می‌شود.

تالار دوم، تالار حیرت و واقعیت است، در اینجا حیرت مردم ایران از شوك جنگ تحمیلی به نمایش در می‌آید. در روزهایی كه مردم از پیروزی انقلاب شادمان بودند و نظام اسلامی ایران در حال شكل‌گیری بود، حمله رژیم بعثی به ایران با حمایت همه جانبه آمریكا مردم را حیرت‌زده و شوكه كرد.

این حیرت در كنار حقانیت ملت ایران در دفاع از خود برابر هجوم دشمنان در تالار حیرت به نمایش در می‌آید. ملت ایران در طول دفاع همه‌جانبه از خاك خود در جنگ تحمیلی، حقانیت خود در دفاع از ارزش‌ها را به جهانیان ثابت كردند كه این حقانیت در این تالار به تصویر كشیده می‌شود.

تالار دفاع، سومین تالار است؛ نمایش‌دهنده ساختار دفاعی كشور از ارتش و بسیج گرفته تا نیروهای مردمی كه در دفاع از خاك و تمامیت ارضی كشور تلاش كردند. این دفاع در كنار استفاده از ادوات جنگی به نمایش در می‌آید.

تالار آرامش، چهارمین تالار باغ‌موزه دفاع مقدس است؛ در این تالار می‌بینیم كه روزهای جنگ و دفاع از ناموس و خاك میهن درعین سختی‌ها و دشواری‌هایی كه برای ملت داشت با آرامشی برای دفاع از ارزش‌های انقلاب همراه شده بود.

مجموعه تالار شهادت به 7مرحله تقسیم شده كه شهادت را از نیت تا عروج به تصویر كشیده است. عظمت، ارزش، جایگاه و تقرب شهید و شهادت در این تالار نمود عینی دارد.

تالار ششم، تالار پیروزی است كه پیروزی‌های دلاورانه جوانان ایرانی در روزهای جنگ را به تصویر می‌كشد؛ از پیروزی در عملیات‌های مختلف گرفته تا آزادسازی خرمشهر و پیروزی‌های عرفانی و معنوی.

تالار هفتم، تالار سرانجام است. هفتمین تالار این باغ موزه، فضایی متفاوت از آنچه تاكنون درباره جنگ گفته شده دارد. در این تالار كه آخرین مرحله از 7 تالار عشق باغ موزه است بازدید‌كنندگان پس از گذر از 6مرحله پیشین، به بالاترین نقطه از باغ موزه می‌رسند كه در آنجا با یادمان، تصاویر، تندیس‌ها و بازمانده‌های جنگ تحمیلی مواجه می‌شوند و به آنها ادای احترام می‌كنند.

بیست و سومین نمایشگاه بین المللی قرآن كریم كه از روز پنجشنبه گذشته فعالیت خود را در باغ موزه دفاع مقدس آغاز كرده تا 23 تیرماه جاری در این محل دایر است.

فراهنگ **1569**1601**