مشهد - ایرنا - استاد گروه قلب و عروق دانشگاه علوم پزشكی مشهد گفت: اگر رژیم غذایی مناسب در فاصله افطار تا سحر رعایت شود روزه داری سلامت قلب و عروق را در افراد سالم افزایش می دهد.

دانشگاه علوم پزشكی مشهد روز یكشنبه به نقل از دكتر مهدی حسن زاده گزارش داد: شرط سلامت قلب و عروق رعایت رژیم غذایی مناسب، كنترل استرس، عدم استعمال دخانیات و كنترل فاكتورهای خطر است.

وی گفت: مصرف بیش از اندازه چربی و كربوهیدراتها از عوامل بروز بیماریهایی همچون دیابت، چربی خون و بروز بیماریهای قلبی و عروقی به شمار می رود.

استاد گروه قلب و عروق دانشگاه علوم پزشكی مشهد افزود: در طول ماه مبارك رمضان به دلیل كاهش مصرف مواد مضر خطر ابتلا به این بیماریها نیز كاهش می یابد

وی استرس را از عوامل زمینه ساز بیماریهای قلبی و عروقی ذكر و بیان كرد: در ماه مبارك رمضان بروز استرس، اضطراب و تنشهای عصبی نسبت به دیگر ماهها كاهش می یابد و این امر كاهش ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را به همراه دارد.

دكتر حسن زاده گفت: از سوی دیگر روزه داری برای بیماریهای حاد قلبی و عروقی ضرر دارد لذا اینگونه بیماران نباید روزه بگیرند.

وی تاكید كرد: روزه داری در بیمارانی كه دچار حملات حاد قلبی، سكته و یا آنژینهای ناپایدار شده اند به ویژه در روزهای طولانی و گرم كه میزان دسترسی به آب كاهش می یابد موجب افزایش حملات شود.

استاد گروه قلب و عروق دانشگاه علوم پزشكی مشهد افزود: در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی شدید، پیشرفته و تحت درمان به دلیل ماهیت بیماری و نیاز مداوم به دارو و مصرف مایعات، از روزه داری باید خودداری شود.

این متخصص بیماریهای قلب وعروق تاكید كرد: بیمارانی كه عملهای قلب باز، عروق كرونر، اختلالات دریچه ای و مادرزادی داشته اند و افرادی كه به دنبال حملات حاد عروق كرونر آنژیوپلاستی و استنت گذاری داشته اند نیز باید از روزه داری اجتناب كنند.

وی گفت: بیماران مبتلا به فشار خون خفیف و متوسط نیز در صورتی كه به عوارض كلیوی، قلبی و مغزی مبتلا نشده اند با رعایت رژیم غذایی مناسب، مصرف به موقع دارو و مایعات می توانند روزه دار شوند.

دكتر حسن زاده افزود: بیماران مبتلا به فشار خون حاد و مقاوم به درمان كه دچار آسیبهای كلیوی، مغزی و قلبی شده اند در ردیف بیماران پرخطر محسوب شده و روزه داری برای این افراد توصیه نمی شود.

دانشگاه علوم پزشكی مشهد كه قطب پزشكی شمال شرق كشور به شمار می رود در سالهای گذشته پیرامون فواید روزه داری و اثرات آن بر بیماریهای مختلف تحقیقات علمی انجام داده است.

3027/1858