به گزارش ایرنا از پایگاه خبری سی نت، آنتی ویروس،نسخه پشتیبانی،مقابله با باجگیرها، كدگذاری و عایق بندی ویندوز ار جمله برنامه هایی است كه كاربران برای امنیت رایانه خود نیاز به آن دارند.
** آنتیویروس
كامپیوتر شما باید حتما مجهز به یك بسته ایمنی ضد بدافزارها باشد. آنتی ویروس ها یكی از اجزای این بسته اند. این برنامه ها ورودی ها و خروجی های كامپیوتر شما را زیر نظر دارند و به صورت خودكار – در صورت وصل به اینترنت – خود را به روز می كنند.
نسخه های آنتی ویروس های مختلف مانند AVG، Comodo،Avira ، Avast و ... نیاز كاربران خانگی را برطرف می كنند. مهم آن است كه این برنامه ها مرتب به روزرسانی شوند.
** مقابله با 'باجگیرها'
'باجافزار' ها (Ransonware) گروه دیگری از بدافزارها هستند كه كامپیوتر قربانی را قفل و از صاحب آن در مقابل آزادكردن سیستم، پول تقاضا میكنند. 'Kaspersky WindowsUnlocker' برنامه ای رایگان برای پاك كردن این بدافزارهاست.
** نسخه پشتیبانی
تهیه نسخه پشتیبان از داده های كامپیوتری سادهترین و مطمئنترین راه برای احیای اطلاعات از دست رفته است. 'Paragon Backup & Recovery' یكی از بسته های نرمافزاری كارآمد برای تهیه نسخه بكآپ است.
این نرمافزار تمام اطلاعات شخصی و تنظیمات سیستم عامل یا برنامه های مختلف را سكتور به سكتور از یك هارددیسك به هارددیسك دیگر منتقل می كند.
** كدگذاری
از آنجا كه مشخص نیست اطلاعات شخصی شما در دنیای مجازی را چه كسی بازخوانی و كنترل میكند، بهتر است دادههای خود را رمزگذاری كنید تا دستكم سرك كشیدن به آنها اگر غیرممكن نشد، بسیار دشوار باشد.
كاربران ویندوز ویستا و هفت با 'بیتلاكر' (BitLocker) سیستم عامل خود آشنا هستند. 'TrueCrypt' از نرمافزارهایی است كه امكانات متنوع تری را در اختیار كاربران قرار می دهد.
** عایقبندی ویندوز
یكی از نگرانی های صحیح كاربران، بازكردن فایل های مختلف است؛ فایل هایی كه هر كدام میتوانند به صورت بالقوه یك بدافزار باشند. اما اگر فایل ها یا حتی مرورگر خود را در یك 'سندباكس' (Sandbox) باز كنید، پروسه یادشده را ایزوله و دسترسی آن فایل یا برنامه به بخش های دیگر كامپیوتر را قطع میكنید. 'Sandboxie' یكی از سند باكسهای محبوب برای كامپیوترهای مبتنی بر ویندوز است.
** آنتی اسپمها
از اسپمها (جانك ها) هم غافل نشوید. ارائه كنندگان خدمات ایمیل مانند یاهو یا گوگل این سرویس را به كاربران خود ارائه می كنند. با برنامههایی مانند 'SPAMfighter' هم میتوان با اسپم ها یا حملات فیشینگ در 'Outlook'، 'Outlook Express'، 'Windowsmail' یا 'Thunderbird' مقابله كرد.
در حملات فیشینگ كاربر با لینك آلوده به صفحهای جعلی هدایت میشود كه بدافزارها و هكرها در آن به كمین نشسته اند.
** فایروال
'دیوار آتشین' یا فایروال جزو دیگری از بسته ایمنی كامپیوترها یا شبكههای كامپیوتری است. با فایروال میتوان دسترسی به شبكهها یا خدمات مختلف را مدیریت كرد.
این نرمافزار ترافیك داده بین كامپیوتر شما و شبكه (مثلا اینترنت) را كنترل میكند و بر اساس تنظیمات قبلی تصمیم میگیرد كدام بسته اجازه گذر از دیوار آتشی را دارد و كدام نه. 'ZoneAlarm' از جمله محبوبترین فایروال هاست.
علمی ** 1201 **1599
تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۲
تهران-ایرنا - كاربران فضای مجازی باید با نرم افزارهای امنیتی آشنا باشند زیرا با آنها میتوانند به مقابله با بدافزارها بروند، داده های از دست رفته را احیا كنند و یا فایل ها را بدون نگرانی از آسیب به رایانه خود باز كنند.