به گزارش ايرنا از پايگاه اطلاع رساني سازمان حفاظت محيط زيست، مهناز مظاهري در دومين جلسه كارگروه مشترك رسانه ملي و سازمان حفاظت محيط زيست افزود: نقش رسانه هاي جمعي به ويژه صدا و سيما در گسترش و ارتقاي فرهنگ حفاظت از محيط زيست بسيار پررنگ است.
وي خواستار تداوم توليد و پخش برنامه هاي زيست محيطي به منظور فرهنگ سازي، آموزش و تنوير افكارعمومي در حوزه محيط زيست و توسعه پايدار در عرصه ملي به عنوان يكي از موضوعات اساسي مهارت هاي زندگي و حقوق شهروندي از رسانه ملي شد.
همچنين مجيد فدايي سرپرست اداره كل روابط عمومي و دبير شوراي اطلاع رساني سازمان حفاظت محيط زيست نيز در اين نشست با قدرداني از برنامه هاي موثر در حوزه محيط زيست از شبكه هاي مختلف راديويي و تلويزيوني خواستار افزايش حمايت هاي صدا و سيما در راستاي فرهنگ سازي و آموزش همگاني براي حفظ محيط زيست شد.
*** عزم جدي رسانه ملي براي پرداختن به محيط زيست
مدير شبكه دو سيما در اين نشست با اشاره به ديدار دست اندركاران حوزه محيط زيست با رهبر معظم انقلاب در اسفند ماه سال گذشته و توجه راهبردي ايشان به مباحث محيط زيست و همچنين بررسي سياست هاي كلي نظام در حوزه محيط زيست در مجمع تشخيص مصلحت نظام و اهتمام دولت و مجلس به اين امر، ابراز اميدواري كرد همه قوا به مسئوليت خود در حفظ محيط زيست عمل كنند.
محمد رضا جعفري جلوه، همچنين تشكيل كارگروه مشترك با محيط زيست را نشان دهنده عزم جدي رسانه ملي براي پرداختن به موضوع حفاظت محيط زيست از ابعاد گوناگون آن به ويژه فرهنگ سازي در اين زمينه دانست و ابراز اميدواري كرد ساير دستگاههاي اجرايي مرتبط با محيط زيست نيز هماهنگي و همراهي بيشتري داشته باشند.
*** موضوعات و رويدادهاي محيط زيستي بايد به يك آيين و جنبش اجتماعي تبديل شود
مدير شبكه دو سيما همچنين برخي مناسبت هاي محيط زيستي از جمله هفته محيط زيست را داراي قابليت تبديل شدن به يك آيين و جنبش اجتماعي دانست و گفت: همانگونه كه سيزده فروردين با عنوان روز انس با طبيعت نام گرفته و يا روز درختكاري به جشن رويش تبديل شده شايسته است با همت و مشاركت سازمان حفاظت محيط زيست و رسانه ملي، بعضي موضوعات و رويدادهاي محيط زيستي ديگر نيز به يك جنبش مردمي و اجتماعي تبديل شود.
بنا بر اين گزارش در اين نشست، پس از بحث و تبادل نظر اعضاي جلسه، مقرر شد اولويت هاي سازمان حفاظت محيط زيست براي تبديل شدن به آيين فراگير مردمي و جنبش اجتماعي و جريان سازي در رسانه ملي استخراج و در جلسه بعد كارگروه به تصويب برسد.
همچنين مقرر شد با همين رويكرد و به منظور ايفاي نقش موثر رسانه ملي در ترويج فرهنگ حفظ محيط زيست، تفاهم نامه همكاري مشترك دو سازمان در جلسه بعد بررسي و نهايي شود.
كارگروه مشترك رسانه ملي و سازمان حفاظت محيط زيست به صورت ماهانه تشكيل جلسه مي دهد و طي آن راهكارهاي اجرايي طرح مسايل زيست محيطي در رسانه ملي و نقش رسانه هاي ارتباط جمعي از جمله صدا و سيما در گسترش و ارتقاي فرهنگ حفاظت از محيط زيست و ترغيب مردم و مسوولان در پاسداري از طبيعت و حفاظت از عرصه هاي طبيعي كشور نيز مورد بحث و تبادل نظر قرار مي گيرد.
جلسه بعدي اين كارگروه، اواخر تيرماه سال جاري به ميزباني سازمان جنگل ها و مراتع تشكيل خواهد شد.
در اين نشست كه به رياست محمدرضا جعفري جلوه مدير شبكه دو سيما و نماينده تام الاختيار رييس سازمان صدا و سيما برگزار شد، محمد احساني مدير شبكه يك سيما، علي سيفي مدير راديو جوان، خيامي رييس مركز سيماي استانها و نماينده مديرشبكه سلامت سيما از رسانه ملي و مهناز مظاهري معاون آموزش و پژوهش، محمد درويش مديركل دفترآموزش و مشاركت مردمي ، حميد گشتاسب ميگوني مديركل دفتر زيستگاهها و مناطق حفاظت شده، شينا انصاري مديركل دفتر پايش فراگير، فريبا ابتهاج مشاور رييس سازمان و مجيد فدايي سرپرست اداره كل روابط عمومي از سازمان حفاظت محيط زيست و ناصر مقدسي قائم مقام سازمان جنگل ها و مراتع و پيمان يوسفي مديركل روابط عمومي و امور بين الملل اين سازمان حضور داشتند.
مديران ارشد اين سازمانها در اين نشست مشترك بر لزوم هم افزايي اين دو نهاد در توليد محصولات رسانه اي با هدف تنوير افكار عمومي و آموزش مسايل زيست محيطي به عنوان يكي از موضوعات اساسي مهارت زندگي، حقوق شهروندي و مقابله با چالشهاي حوزه سلامت و امنيت تاكيد كرده و آن را براي فضاي كنوني جامعه ضروري دانستند و بر تداوم همكاري ها براي تحقق اهداف مشترك در حوزه 'حفاظت ازمنابع طبيعي و زيست محيطي' و كاهش آسيب ها تاكيد كردند.
علمي ( 1 ) **9014**1440
تاریخ انتشار: ۹ تیر ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۵
تهران- ايرنا- معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محيط زيست گفت: حفظ محيط زيست مطالبه عمومي است كه در اين ميان نقش رسانه ها در احقاق اين مطالبه از اهميت بسيار زيادي برخوردار است.