به گزارش خبرگزاری فرانسه، این سازمان حقوق بشری مستقر در لندن اعلام كرد كه مقام های مصری به رهبری عبدالفتاح السیسی (رییس جمهوری) آشكارا می كوشند تا هرگونه تهدید بالقوه علیه حكومتشان را در نطفه خفه كنند.
عفو بین الملل در آستانه دومین سالگرد بركناری محمد مرسی از قدرت (3 ژوییه 2013) طی بیانیه ای اعلام كرد: تظاهرات جمعی در مصر جایش را به بازداشت های جمعی داده است و حضور امروز فعالان جوان پشت میله های زندان گواه محكمی است بر این كه مصر به سوی تبدیل شدن به یك حكومت سركوبگر تمام عیار حركت كرده است.
بر اساس بیانیه مذكور، سركوب های دولتی به 41 هزار مورد بازداشت منجر شده است.
حسیبه حاج سهرویی معاون مركز خاورمیانه و آفریقای عفو بین الملل گفت: مقام های مصری نشان داده اند كه از هیچ تلاشی برای سركوب چالش های پیش روی حكومتشان فروگذار نمی كنند.
عفو بین الملل یادآوری كرد كه در موج جدید بازداشت ها در اواسط سال 2015 دست كم 160 نفر در شرایطی كه مصداق ناپدیدسازی اجباری است ، بازداشت شده اند.
حاج سهرویی اضافه كرد كه سركوبی كه با بازداشت مرسی و حامیانش آغاز شد، به سرعت كل طیف سیاسی مصر را در بر گرفته است.
وزارت خارجه مصر گزارش عفو بین الملل را به شدت مورد انتقاد قرار داد و آن را فاقد عینیت و مبتنی بر معیارهای دوگانه دانست.
عفو بین الملل همچنین متحدان غربی عبدالفتاح السیسی را به خاطر مناسباتشان با دولت وی مورد انتقاد قرار داد و افزود: هیچ نشانه ای وجود ندارد كه نشان دهد تلاش برای توقف نقض فاحش حقوق بشر در مصر در برنامه دیدار شركای غربی و مقام های مصری قرار داشته است.
حاج سهرویی ادامه داد: تزویر فاحش شركای مصر در رقابت برای تصاحب توافق های تجاری پرسود، نفوذ سیاسی - اطلاعاتی و نیز مقیاس جدیدی از فروش و انتقال تجهیزات نظارتی كه نقض حقوق بشر را برای قاهره آسان تر می كند، به خوبی قابل مشاهده است.
عفو بین الملل اضافه كرد: مصر فعالان صلح طلب را زندانی می كند و این در حالی است كه جامعه بین المللی خود را به نادانی زده است. دولت ها، رهبران جهان و حتی شورای امنیت سازمان ملل همه و همه سكوت اختیار كرده اند.
عفو بین الملل همچنین ضمن محكوم كردن قتل هشام بركات دادستان كل مصر از مقام های این كشور خواست كه این كشتار را با تشدید سركوب اعتراض های مسالمت آمیز پاسخ ندهند.
محمد مرسی اولین رییس جمهوری منتخب مصر به دست سیسی فرمانده وقت ارتش این كشور سه روز پس از اعتراض های خیابانی 30 ژوئن 2013 از قدرت بركنار شد.
پس از این بركناری، حاكمان جدید مصر سپس سركوب گسترده ای را علیه حامیان مرسی آغاز كردند كه طی آن بیش از یك هزار و 400 نفر كشته شدند.
سركوب معترضان مصری به تدریج فعالان سكولار و لیبرال را كه پیشتاز انقلاب سال 2011 علیه حكومت دیكتاتوری مبارك بودند، در بر گرفت.
خاورم**9156**7074**1651
تاریخ انتشار: ۹ تیر ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۵
تهران - ایرنا - سازمان عفو بین الملل امروز (سه شنبه) در گزارشی هشدار داد كه وضعیت حقوق بشر در مصر طی دو سال گذشته و پس از بركناری محمد مرسی از قدرت، نه تنها بهبود نداشته، بلكه به مراتب بدتر از قبل شده است.