تاریخ انتشار: ۹ تیر ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۱

تهران - ایرنا - در دیدار وزیر جهادكشاورزی و سفیر هلند در ایران، زمینه های توسعه و اولویت های همكاری دو كشور در بخش كشاورزی بررسی شد.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهادكشاورزی، در این دیدار، محمود حجتی بر سرعت گرفتن همكاری های كشاورزی دو كشور تاكید كرد و گفت: هلند در بخش كشاورزی به خصوص كشت های متراكم و گلخانه ای برای تولید گل های زینتی و سبزی و صیفی ظرفیت های خوبی دارد و با توجه به اینكه ما طرح توسعه كشت های متراكم را به دلیل محدویت منابع آبی در برنامه های خود داریم، در این زمینه دو كشور می توانند همكاری های شان را گسترش دهند.

وی افزود: ما برنامه ای راهبردی برای تولید محصولات كشاورزی تنظیم كرده ایم كه براساس آن قصد داریم بخش عمده ای از تولید سبزی و صیفی كه هم اكنون در فضای باز صورت می گیرد به گلخانه ها منتقل شود.

وی از آمادگی ایران برای شروع همكاری های علمی و آموزشی از جمله گل و گیاه و مبادله ژرم پلاسم با هلند خبر داد و خواستار سرمایه گذاری های مشترك میان فعالان و تجار دو كشور در حوزه كشاورزی شد.

وی گفت: ایران آماده حمایت از سرمایه گذاری های مشترك میان فعالان و تجاری ایرانی و هلندی است.

حجتی به ظرفیت ها و قابلیت های ایران در زمینه تولید پسته، كشمش و سایر محصولات كشاورزی اشاره كرد و گفت: صادرات این اقلام و سایر محصولات كشاورزی به هلند می تواند توسعه یابد.

وی، كشت گیاهان دارویی را از دیگر ظرفیت های كشاورزی كشور عنوان و تصریح كرد: دو كشور در مورد گیاهان دارویی می توانند همكاری بیشتری داشته باشند، به خصوص كه بخش عمده ای از این محصولات در كشور ما به صورت ارگانیك تولید می شود و در این روزها، گیاهان دارویی با اقبال زیادی در دنیا مواجه شده است.

وزیر جهادكشاورزی با بیان اینكه كشت گیاهان دارویی در ایران در حال توسعه است، افزود: كشور ما قابلیت های زیادی به لحاظ خواص دارویی، طعم ها، رنگ ها و اسانس این گیاهان دارد.

در این دیدار یوهانس دوما سفیر هلند در تهران نیز بر اولویت بندی و ارزیابی زمینه های همكاری میان دو كشور تاكید كرد و گفت: در مرحله نخست می توان این همكاری را در بخش های آموزشی و علمی آغاز كرد.

وی افزود: هلند به لحاظ تولید و تجارت محصولات كشاورزی دارای قابلیت های زیادی است و بعضی از تولیدكنندگان و تجار هلندی علاقه مند به فروش و حتی تولید محصولات كشاورزی در ایران هستند.

وی ادامه داد: در دیدارها و ارزیابی هایی كه از گلخانه های ایران داشتیم می توان گفت برای تولید گل آینده خوبی در ایران متصور هستیم و تكنولوژی های گلخانه ای هلند می تواند در افزایش كیفیت گل ها در ایران موثر باشد.

سفیر هلند از علاقه كشورش در تسریع همكاری با ایران در زمینه هایی همچون علوم ژنتیكی، تبادل واریته های بومی و ژرم پلاسم و شیلات خبر داد و خواستار انتقال تجربیات و دانش كهن ایران در حوزه كشاورزی از جمله ساخت قنات با هماهنگی سازمان فائو شد.

اقتصام(1) 9186**1558