علی نوذرپور روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: در این سند مسایل و مشكلاتی كه شهرداری ها برای حفظ و توسعه فضای سبز با آن مواجه و نیازمند همكاری وزارتخانه ها و دستگاه های دولتی برای رفع آنها بودند مطرح و برای حل آنها سند آسیب شناسی و راهكارهای ایجاد فضای سبز ارایه و تصویب شد.
وی ادامه داد: اولین مطلب مصوب شده این سند در راستای تامین منابع آبی پایدار فضاهای سبز شهری است كه براساس آن شهرداری ها موظف شدند وضعیت آب موجود مصرفی در حفظ و توسعه فضای سبز را اعلام و آب مورد نیاز براساس مطالعات فنی و اجرایی دقیق در چهارچوب طرح های مصوب و با نهایت الگوی فضای سبز ابلاغی را توسط وزارت كشور بصورت سالانه اعلام كنند.
نوذرپور ادامه داد: در دومین اقدام، وزارت نیرو مكلف شد منابع آبی مورد نیاز وضع موجود را در چهارچوب ضوابط و مقررات مربوط و چهارچوب طرح های مصوب از محل پساب فاضلاب یا سایر منابع غیركیفی با رعایت اولویت ها تخصیص دهد.
معاون امور شهرداری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های كشور تصریح كرد: در این راستا نیز وزارت نیرو مكلف شد بصورت رایگان فاضلاب خام را به شهرداری های متقاضی ایجاد تاسیسات تصفیه فاضلاب محلی واگذار كند.
نوذرپور افزود: سازمان مدیریت برنامه ریزی كشور موظف شد كه یك سوم اعتبار مورد نیاز اجرای طرح های مصوب جداسازی آب شرب از آب خام را برای ایجاد فضای سبز تامین كند.
وی گفت: بقیه اعتبارات مورد نیاز برای اجرای این طرح ها باید توسط شهرداری ها تامین شود.
نوذرپور ادامه داد: مصوبه دیگر این سند برای وزارتخانه های راه و شهرسازی و جهاد كشاورزی است كه براساس آن این دو وزارتخانه مكلف شدند اراضی واقع در كاربری های سبز و كمربند سبز در محدوده و حریم شهرها را برای ایجاد فضای سبز با حفظ مالكیت دولت به شهرداری ها واگذار كنند.
وی افزود: همچنین وزارت نیرو موظف شد بهره برداری از حریم رودخانه ها و مسیل ها در داخل محدوده شهرها را برای ایجاد فضای سبز با حفظ مالكیت به دولت واگذار كند.
معاون امور شهرداری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های كشور تصریح كرد: سازمان مدیریت برنامه ریزی نیز مكلف شد در اجرای ماده هشت قانون هدفمندی یارانه ها در خصوص جبران افزایش هزینه های آب و برق مصرفی در فضاهای سبز شهری در قوانین بودجه سالانه اعتبار مورد نیاز را تامین كند.
نوذرپور ادامه داد: همچنین وزارت جهاد كشاورزی و سازمان مدیریت برنامه ریزی مكلف شدند برای حفظ و توسعه فضای سبز شهرها و تامین نهال، یارانه اختصاص و برای اجرای سیستم های نوین آبیاری به شهرداری ها تسهیلات دهند.
وی افزود: همچنین دولت، سازمان مدیریت و برنامه ریزی كشور و شهرداری ها را مكلف به اجرای بند د ماده 172 قانون برنامه پنجم توسعه مبنی بر طراحی و ایجاد كمربند سبز در اطراف مراكز جمعیتی از طریق منابع دولتی كرد.
اجتمام ** 7364 ** 1071
تاریخ انتشار: ۹ تیر ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۷
تهران - ایرنا - معاون امور شهرداری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های كشور گفت: سند سوم آسیب شناسی كلان شهرها و مدیریت شهری در حوزه مدیریت فضای سبز به همراه راهكارهای رفع آنها به تصویب هیات وزیران رسید و برای اجرا به وزارتخانه های ذیربط ابلاغ شد.