تهران - ایرنا - معاون اول رییس جمهوری سهم فعلی فن آوری اطلاعات و ارتباطات 'ICT' در تولید ناخالص ملی و صادرات را بسیار ناچیز دانست و گفت:‌ ICT بایستی شاه بیت توسعه كشور باشد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، اسحاق جهانگیری عصر سه شنبه در آیین بهره برداری از پروژه توسعه لایه انتقال شبكه زیرساخت (تلاش) در محل شركت ارتباطات زیرساخت در سخنانی با تقدیر از تلاش دست اندركاران این پروژه، افزود: متخصصین و كارشناسان داخلی موفق شدند در زمانی كوتاه كار بزرگی را انجام دهند.

وی ضمن تاكید بر استفاده از فناوری اطلاعات روز دنیا به منظور پاسخگویی به نیازهای مردمی، اظهار داشت: ما نبایستی تنها به دلیل تهدیدات موجود در صحنه علم و فناوری خود را از مزایای این فناوری ها محروم و جامعه را از دستیابی به یك امكان بزرگ محروم نماییم.

معاون اول رییس جمهوری با بیان اینكه اقتصاد، فرهنگ و در كل سیستم مدیریت و پشتیبانی كشور نیازمند یك تحول اساسی است، گفت: با این روش هایی كه اقتصاد كشور را اداره می كنیم به طور حتم نمی توانیم تولید ناخالص ملی را در شأن مردم ایران افزایش دهیم.

جهانگیری تصریح كرد: ما در دولت یازدهم قصد داریم ICT را توسعه داده و دولت همراه و دولت الكترونیك را در نظام اجرایی كشور مستقر نماییم تا اینكه مردم بتوانند از طریق یك موبایل كارهای خود را پیگیری نموده و از سرگردانی رهایی یابند.

وی عدم بهره گیری از فن آوری اطلاعات و ارتباطات به منظور خدمت رسانی هرچه بهتر به مردم را تنها ظلم در حق مردم دانست و گفت: ما حق نداریم مردم را محدود كنیم كه از این امكانات استفاده نكنند.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به حجم عظیم فارغ التحصیلان دانشگاهی در كشور و همچنین كسانی كه از این دسته موفق به ایجاد كسب و كاری موفق برای خود در خارج از كشور شده اند، از اینكه جوانان علاقمند ما در داخل كشور نتوانسته اند در این مسیر گام بردارند، اظهار تاسف كرد.

جهانگیری با اشاره به گزارش اخیر معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور، گفت: در این گزارش اسامی تعدادی از فارغ التحصیلان دانشگاه های ایران در آمریكا درج شده بود كه در یك دوره چهار پنج ساله موفق به راه اندازی كسب و كار شده و بنگاه های اقتصادی ایجاد كرده بودند كه ارزش چندین میلیون دلاری پیدا كرده اند.

وی افزود: با پیشرفت در حوزه فناوری ارتباطات تمام این افراد موفق می توانند با داخل كشور ارتباط مناسب برقرار كرده و كسب و كار راه اندازی كنند كه در نتیجه تولید ناخالص داخلی نیز افزایش خواهد یافت و پیشرفت و عدالت در كشور ایجاد خواهد شد.

معاون اول رییس جمهوری، سهم فعلی فن آوری اطلاعات و ارتباطات 'ICT' در تولید ناخالص ملی و صادرات را بسیار ناچیز دانست و با تاكید بر اینكه این سهم به طور حتم قابل افزایش است، گفت: وزارت ارتباطات قول اشتغال یكصد هزار جوان جویای كار و فارغ التحصیل دانشگاهی در این بخش را داده است كه اگر این كار تحقق یابد یك كار فوق العاده است.

وی با بیان اینكه، 70 درصد جامعه ایرانی اهل كار و تحصیلكرده هستند و این ها از ویژگی های استثنایی ماست، افزود: برای دختران و پسران فارغ التحصیل كشورمان بایستی شرایط كار را مهیا كنیم چرا كه هم اقتصاد كشور و همچنین جامعه بین المللی این را طلب می كند.

جهانگیری ضمن تقدیر از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای ایجاد زیرساخت های ارتباطی در كشور گفت: بخش عمده ای از كارهایی كه شما انجام داده اید قول های رییس جمهور به مردم است.

معاون اول رییس جمهوری، مهمترین جهت گیری دولت سرمایه گذاری در زیرساخت های كشور و همچنین ارائه تسهیلات به منظور ورود بخش خصوصی به صحنه كار است.

وی استفاده از تجهیزات ایرانی در پروژه های ارتباطی را جهت گیری بسیار مناسب دانست و گفت: پروژه های در دست اجرا در بخش نفت و گاز و صنایع بزرگ نیز از جمله بازارهای بزرگ محسوب می شوند.

معاون اول رییس جمهور جهت گیری در تولید محتوا و نرم افزار به منظور استفاده عموم را ضروری دانست و گفت: اگر مطمئن هستیم محتوا تولیدی مان خوب و مناسب است به آن جهت گیری دهیم و محتوایی تولید كنیم كه در داخل و خارج از كشور مورد استفاده قرار گیرد.

اقتصام(3)1836/3061**1558