به گزارش ایرنا، سنگاپور اكنون با مشكل پیری جمعیت مواجه است و براساس پیش بینی بانك جهانی نمره سنگاپور در شاخص وابستگی سالخوردگی تا سال 2050 پنج برابر می شود كه این مساله این دولت – شهر را با بحران مواجه می كند. این بدین معناست كه نسبت جمعیت غیرفعال سنگاپور به جمعیت فعال طی 38 سال آینده پنج برابر می شود.
نخست وزیر 63 ساله سنگاپور روز گذشته زنگ خطر در خصوص سالمندی جمعیت این كشور جنوب شرق آسیا را به صدا درآورد و گفت كه دولت، شهروندان را برای افزایش جمعیت و نوزادان بیشتر تشویق می كند، اما نگران است چون جمعیت سنگاپور با كمترین سرعت در یك دهه گذشته با وجود تشویق دولت و دادن انگیزه به مردم در حال گسترش است.
وی با ابراز نگرانی از روند فعلی كه می تواند هرم جمعیت سنگاپور را تا سال 2050 معكوس كند، گفت كه این روند برای مالیات، اقتصاد و وضعیت دفاعی مشكل ایجاد می كند و رسیدن به 2 درصد رشد بهره وری در سال را با چالش مواجه خواهد كرد.
'لی' چالش های سنگاپور را با توجه به چارچوب زمانی تشریح كرد و گفت كه این كشور در افق 10 ساله با چالش اقتصاد، در چشم انداز 25 ساله با مسائل جامعه و در بیش از 50 سال با چالش اصلی یعنی سرنوشت جمعیت و سالمندی مواجه است.
به گزارش روز چهارشنبه شبكه خبری آسیا، وی گفت در این سال رشد جمعیت سنگاپور به كمترین میزان در یك دهه می رسد. جمعیت شهروندان 65 ساله و بالاتر اكنون به سرعت در حال افزایش است و نزدیك به دو برابر 440 هزار نفر امروز یعنی 900 هزار نفر در 15 سال آینده می رسد.
نخست وزیر سنگاپور معتقد است در درازمدت جمعیت، سرنوشت كشور را تعیین می كند.
وی با استناد به آخرین آمار، گفت كه امروز در سنگاپور برای حمایت از یك سالمند و یا در مقابل یك شهروند ارشد، پنج بزرگسال كار می كنند در حالی كه در سال 2030 برای حمایت از یك سالمند تنها دو بزرگسال كار می كنند.
وی هشداد داد براساس روند فعلی، تا سال 2050 حتی با مهاجرت، هرم جمعیت معكوس می شود.
لی این سوال را مطرح كرد در این بحران چه كسی مالیات پرداخت كند تا برای سالمندان هزینه شود و یا چگونه نیروهای مسلح از ما دفاع كنند.
سایر جوامع آسیایی ثروتمند مانند ژاپن، كره جنوبی و هنگ كنگ نیز با مشكلات پیری جمعیت مشابه سنگاپور روبرو هستند.
میزان رشد جمعیت سنگاپور در سال گذشته میلادی 1.3 درصد بوده كه كمترین میزان در 10 سال گذشته است و این روند ادامه دارد.
بر اساس آمارها در سال 2050 به ازای 15 فرد 15 تا 64 ساله در سنگاپور، چهار تا شش فرد بالای 65 سال وجود خواهد داشت.
آمار همچنین نشان می دهد سنگاپور در دهه 2020 بیشترین تعداد بازنشستگان را به خود خواهد دید.
آساق**1611
تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۴ - ۰۶:۴۸
كوالالامپور – ایرنا - جمعیت سنگاپور به نسبت جوامع دیگر در جهان به سرعت در حال پیر شدن است و 'لی هسین لونگ' نخست وزیر این دولت شهر هشدار داد كه این معضل می تواند تاثیر جدی بر اقتصاد و نیروهای دفاعی سنگاپور داشته باشد.