تهران - ايرنا - معاون پژوهش و فناوري دانشگاه آزاد اسلامي از انتشار جديدترين فهرست نشريه هاي نامعتبر علمي خبر داد و مراحل پرداخت تشويقي به مقاله هاي علمي را تشريح كرد.

به گزارش ايرنا از دانشگاه آزاد اسلامي، دكتر ابراهيم واشقاني فراهاني با اشاره به اعلام فهرست جديد نشريه‌هاي نامعتبر از سوي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، اظهار داشت: فهرست‌هاي به روز شده نشريه‌هاي نامعتبر و آدرس‌هاي جعلي در سايت معاونت پژوهش و فناوري دانشگاه آزاد اسلامي به نشاني http://rvp.iau.ir/sp با عنوان فهرست مجله هاي نامعتبر اسفند 93، فهرست مجله‌هاي نامعتبر ارديبهشت 1394 و مجله‌ها و سايت‌هاي جعلي موجود است.

وي درباره نحوه ارائه مقاله علمي در مجله ها نيز گفت: مقالاتي كه در مجلات نامعتبر يا آدرس‌هاي جعلي چاپ مي‌شوند و در بالا بردن آمار توليد علم دانشگاه در نمايه‌هاي معتبر بين‌المللي نقشي ندارند، شامل تشويق نمي‌شوند و براي ترفيع سالانه، هرگونه تبديل وضعيت، گرفتن نمره پايان‌نامه يا رساله مورد تاييد نيستند.

واشقاني تاكيد كرد: مقاله‌ها بايد در مجله‌هاي تخصصي چاپ شوند كه موضوع مقاله به طور حتم با موضوع مجله همخواني داشته باشد و از چاپ مقاله‌هاي علمي در مجله‌هايي كه در زمينه‌هاي گسترده و غيرتخصصي مقاله مي‌پذيرند، پرهيز شود.

وي با بيان اينكه مجله‌هاي علمي- پژوهشي دانشگاه آزاد اسلامي كه در فهرست ISC‌ بوده‌اند و در سال 1393 از اين فهرست خارج شده‌اند، تا پايان سال 1394 با شرط به روز بودن مجله، معادل مجله‌هاي ISC مشمول تشويق مي‌شوند، گفت: اين مجله‌ها فرصت دارند ‌تا پايان سال 1394 رتبه علمي وزارتخانه هاي علوم و بهداشت را دريافت كرده و يا در پايگاه‌هاي معتبر علمي نمايه شوند.

وي درخصوص مراحل پرداخت تشويق مقاله‌هاي علمي خاطرنشان كرد: نخست مبلغ تشويقي مقاله‌هاي ISI

(WoS) با ضريب تاثير، مجله‌هاي علمي- پژوهشي مورد تاييد وزارتخانه هاي علوم و بهداشت و مجله‌هاي دانشگاه با دسترسي آزاد كه توسط ناشر Springer چاپ مي‌شوند، پرداخت مي شود.

واشقاني ادامه داد: در صورت وجود اعتبار نيز مبلغ تشويقي مجله‌هاي علمي-ترويجي مورد تاييد وزارتخانه هاي علوم و بهداشت پرداخت خواهد شد و براي پرداخت تشويقي ساير مقاله‌ها، گزارش تاييدشده شوراي پژوهش واحد به مركز گسترش علم و علم‌سنجي فرستاده شده و پس از دريافت تاييديه و در صورت وجود اعتباررديف مربوط، پرداخت وجه مبلغ تشويقي به آنها صورت مي گيرد.

معاون پژوهشي دانشگاه آزاد اسلامي درخصوص مجله‌هاي نامعتبر نيز توضيح داد: مجله هايي كه در فهرست نشريات نامعتبر وزارتخانه هاي علوم و بهداشت بوده و يا مجله‌هايي كه در فهرست ISI بدون ضريب تاثير و پايگاه اسكوپوس Scopus و ديگر پايگاه‌هاي معتبر نمايه مي‌شوند اما فرآيند داوري و پذيرش مقاله در آن‌ها بسيار كوتاه است و داوري و چاپ مقاله با دريافت هزينه انجام مي‌گيرد، جزو مجلات نامعتبر به شمار مي روند.

وي يادآور شد: همچنين مجله‌هايي كه مقاله‌هاي چاپ شده در آن‌ها با زمينه فعاليت مجله هم‌خواني نداشته و دامنه وسيعي از تخصص‌ها را در بر مي‌گيرد نيز در گروه مجلات نامعتبر قرار دارند.

واشقاني فراهاني با يادآوري اينكه فهرست نشريه‌هاي نامعتبر اعلام شده در پايگاه اطلاع‌رساني معاونت پژوهشي دانشگاه آزاد موجود است از واحدهاي دانشگاهي خواست به طور مرتب به نشاني اين پايگاه و همچنين نشاني وبگاه وزارت علوم مراجعه كرده و از تغييرات احتمالي اين فهرست آگاهي پيدا كنند.

علمي**1055**1599