مشهد - ایرنا - معاون نوآوری و تجاری سازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: از بین سه هزار شركت دانش بنیان معرفی شده به این معاونت تاكنون یكهزار و 500 شركت موفق به گرفتن تایید صلاحیت شده اند.

محمود شیخ زین الدین چهارشنبه شب در جمع خبرنگاران در مشهد افزود: قانون حمایت از شركتهای دانش بنیان یك قانون مترقی است ولی پسی از تدوین به مدت سه سال به مرحله اجرا گذاشته نشد.
وی مشكل اصلی عدم اجرای قانون شركتهای دانش بنیان را در این مدت اختلاف نظر میان وزارت علوم و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در دولت گذشته عنوان كرد و افزود: مشكل اجرای قانون شركتهای دانش بنیان، در دولت یازدهم برطرف شد و كارگروهی در این معاونت ارزیابی شركتهای دانش بنیان برای تایید صلاحیت آنها را برعهده گرفت.
معاون نوآوری و تجاری سازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: بر اساس قانون شركتهای دانش بنیان ، سه نوع شركت دانش بنیان شامل شركت نوپا، شركت تولیدی و شركت صنعتی تعریف شده است.
وی افزود: شركت دانش بنیان نوپا با حضور دو نفر با یك ایده فناورانه تشكیل می شود و اگر در مراحل بعد افراد بیشتری در این شركت جذب و بیمه شدند سپس فروش مناسب داشته و اظهارنامه مالیاتی آن بیانگر سودآور بودن باشد می تواند به شركت دانش بنیان تولیدی تبدیل شود.
شیخ زین الدین ادامه داد: تفاوت شركت دانش بنیان تولیدی با شركت دانش بنیان صنعتی در این است كه بخش عمده فعالیت شركت تولیدی به فعالیتهای دانش بنیان اختصاص دارد اما شركت صنعتی كه یك واحد بسیار بزرگ است بخش كوچكی از امكانات خود را به ایده های فناورانه یا دانش بنیان اختصاص می دهد.
وی حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را از شركتهای دانش بنیان برحسب نوع آنها متفاوت ذكر و بیان كرد: شركتهای دانش بنیان نوپا و تولیدی از معافیت مالیاتی و گمركی برخوردار بوده و شركت نوپا می تواند تا سقف سه میلیارد ریال از تسهیلات قرض الحسنه صندوق نوآوری و شكوفایی با سود پایین تر از نرخ سود بانكها بهره گیرد.
وی گفت: شركت دانش بنیان تولیدی محدودیت در دریافت تسهیلات از این صندوق را ندارد اما در عین حال سقف تسهیلات این صندوق 100 میلیارد ریال بود كه اكنون به 200 میلیارد ریال افزایش یافته است.
به گفته وی شركتهای دانش بنیان صنعتی نیز معافیت مالیاتی و گمركی ندارند اما از تسهیلات این صندوق می توانند استفاده كنند.
معاون نوآوری و تجاری سازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: اختصاص تسهیلات صندوق نوآوری و شكوفایی به طرحهای كلان فناورانه متفاوت است به این معنا كه بخشی از این تسهیلات بلاعوض می باشد.
وی گفت: طرح شركت دانش بنیان در صورتی جزو طرحهای كلان فناورانه قرار می گیرد كه دارای سابقه قابل اعتنا ، تاییدیه فنی و علمی و كارنامه قابل قبول در به نتیجه رساندن طرحها باشد.
وی افزود: طرحهای كلان ملی فناورانه از آنجا كه طرحهای بااهمیتی هستند، اثرگذاری زیاد اما خطرپذیری بالایی دارند و می توانند مستقیما از منابع دولت استفاده كنند كه تونل عمودی باد منطقه سپاد از جمله طرحهای كلان فناورانه ای است كه از این منابع استفاده كرد.
شیخ زین الدین ادامه داد: نوع فعالیت صندوق نوآوری و شكوفایی فقط اعطای تسهیلات نیست بلكه بطور مستقیم در طرحهای فناورانه مشاركت می كند و در واقع كار اصلی این صندوق برخلاف بانكها حمایت از داراییهای ناملموس است.
وی ایجاد ارتباط بین شركتهای دانش بنیان و مجموعه های بزرگ اقتصادی را از برنامه های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ذكر و بیان كرد: تاكنون ارتباط بین دولت و بنگاه اقتصادی بوده اما اكنون دولت درصدد تسهیل و ایجاد ارتباط بین بنگاه با بنگاه است تا نیازهای همدیگر را برطرف كنند.
وی همچنین گفت: شركتهای بزرگ اقتصادی دسترسی به بازار و شركتهای دانش بنیان فضای نوآورانه دارند لذا همكاری این دو بنگاه می تواند یك ایده نوآورانه را به مرحله اجرا برساند كه پروژه تونل عمودی باد در مشهد نمونه موفق این برنامه است.
معاون نوآوری و تجاری سازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: این معاونت برنامه های كلانی برای ارتباط گیری با بنگاههای بزرگ اقتصادی مانند بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام راحل دارد تا بتواند همكاری آنها را با شركتهای دانش بنیان جلب كند.
پروژه ملی شبیه ساز سقوط آزاد با عنوان تجاری برج پرواز صبا یا تونل عمومی باد برای نخستین بار در كشور با كارفرمایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و حمایت منطقه تجاری گردشگری سپاده بهره برداری شده است.
/6060/7489/1858