به گزارش ایرنا، وجود ظرفیت های گسترده اقتصای در قاره آفریقا موجب شده تا دولت چین بار دیگر نگاه ویژه ای به سرمایه گذاری در این قاره داشته باشد.
چین اكنون بزرگترین شریك تجاری و دومین مجری طرح های سازندگی در قاره آفریقا است و آفریقا نیز چهارمین مكان سرمایه گذاری برای چین محسوب می شود.
همین همكاری باعث شده تا «شی جیانگ» رئیس جدید صندوق توسعه چین - آفریقا موسوم به (CAD) به تازگی در سخنانی از افزایش سرمایه این صندوق توسط دولت چین در سال جدید میلادی خبر دهد.
«شی» پس از نشست دو روزه بانك جهانی و بانك توسعه چین در شهر آدیس آبابا، پایتخت اتیوپی اعلام كرد كه پكن در نظر دارد میزان سرمایه این صندوق در سال 2015 را 2 میلیارد دلار افزایش داده و به 5 میلیارد دلار برساند.
وی تاكید كرد این میزان قرار است در پروژه های مختلف به ویژه پروژه های تولیدی سرمایه گذاری شود چرا كه قاره آفریقا به شدت به صادرات مود خام وابسته شده است.
صندوق توسعه چین - آفریقا در سال 2007 با هدف فراهم كردن راهكارهای مختلف اقتصادی جهت تسهیل سرمایه گذاری چین در آفریقا ایجاد شد.
سرمایه اولیه این صندوق كه توسط بانك توسعه چین فراهم شد، به میزان یك میلیارد دلار بود كه در سال 2012 به 3 میلیارد دلار افزایش یافت.
شین هوا در گزارشی اعلام كرد كه این صندوق تاكنون در بیش از 80 پروژه زیرساختی، تولیدی، كشاورزی، تولید و انتقال برق و مناطق صنعتی در 30 كشور آفریقایی سرمایه گذاری كرده است.
بنابر این گزارش، ارزش این سرمایه گذاری ها، 2.3 میلیارد دلار برآورد شده است.
رئیس جدید صندوق توسعه چین - آفریقا همچنین گفت كه دولت اتیوپی از پكن خواسته تا در یك پارك صنعتی این كشور به وسعت 80 كیلومتر مربع سرمایه گذاری كند.
«شی» با اشاره به فاكتورهایی مانند جمعیت، موقعیت جغرافیایی و روابط سیاسی با چین، گفت: ما آفریقا به ویژه اتیوپی را باور داریم چرا كه این كشور همه عناصر موفقیت را در اختیار دارد.
اخیرا «دونالد كابروكا» رئیس بانك توسعه آفریقا (AfDB) نیز از تصمیمش برای سفر به چین جهت بحث و گفت و گو پیرامون راهكارهای افزایش سرمایه گذاری در قاره سیاه خبر داده بود.
آفریقا هم اكنون شاهد افزایش سرمایه گذاری چین و برخی كشورهای آسیایی در حوزه های زیرساختی خود مانند نیروگاه های تولید برق، صنعت توریسم و بخش های مخابراتی است.
چین طی سال های 2010 تا 2012، 86 پروژه زیرساختی را در آفریقا با موفقیت به پایان رسانده است.
اغلب شركت های چینی سرمایه و تكنولوژی را با هزینه پایین به كشورهای آفریقایی منتقل می كنند.
بسیاری از بخش های آفریقا را معادن ذی قیمت در برگرفته است اما كشورهای این قاره خود فاقد سرمایه و توان فنی لازم برای استخراج آنها هستند.
فقدان همین توان و امكانات عرصه را برای ظهور و نفوذ كشورهای دیگر در آفریقا فراهم كرده كه در این میان چین با داشتن بیش از سه هزار و 200 میلیارد دلار ذخیره ارزی در روابط با آفریقا پیشتاز است.
آساق*231*1597
تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۹
پكن - ایرنا - بانك توسعه چین در نظر دارد با اختصاص 2 میلیارد دیگر، سرمایه گذاری تولیدی و زیرساختی خود در كشورهای آفریقایی را افزایش دهد تا در صحنه رویارویی با رقبا بویژه آمریكا در قاره سیاه عقب نماند.