اردبیل - ایرنا - معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهدشات، درمان و آموزش پزشكی گفت: مقابله با بیماری سرطان نیازمند تغییر سبك زندگی و ذائقه مردم است و در غیر این صورت این بیماری در ایران همچون دیگر نقاط جهان فراگیر خواهد شد.

به گزارش ایرنا، رضا ملك زاده شامگاه پنج شنبه در پنجمین نشست حامیان موسسه خیریه ریحانه اردبیل (حمایت از بیماران سرطانی) با اشاره به افزایش 80 درصدی سرطان در جهان در 20 سال آینده افزود: در جهان میزان ابتلا 182 نفر در 100 هزار و در ایران 132 به ازای هر 100 هزار نفر است.

وی آمار ابتلا به سرطان را در كشور قابل توجه دانست و در عین حال افزود:شرایط ما آن چنان كه تبلیغ می شود، وخیم نیست اما همچنان آمار ابتلا بسیار بالاست و باید در این زمینه چاره اندیشی كنیم.

وی اظهار كرد: آمارها نشان از ابتلای دست كم 85 هزار نفر در سال به بیماری سرطان دارد كه حدود 55 هزار نفر آنها جان خود را از دست می دهند و این آمار همچنان رو به افزایش است.

معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: در بین مردان سرطان های معده، مثانه، پروستات، روده بزرگ، ریه و در بین زنان پستان، روده بزرگ و مری از جمله سرطان های شایع هستند كه در این میان 50 درصد سرطان ها قابل درمان و 30 درصد قابلیت پیشگیری دارند.

ملك زاده بیان كرد: عواملی مانند افزایش امید به زندگی، اضافه وزن، مصرف انواع دخانیات و مواد مخدر، كم تحركی، رژیم غذایی نامناسب از جمله مصرف زیاد غذاهای پرچرب و سرخ كردنی ها، گوشت قرمز، نمك و استفاده نكردن از سبزیجات به بروز انواع سرطان ها انجامیده است.

وی از استان اردبیل به عنوان یكی از كانون های سرطان یاد كرد و گفت: سرطان بیماری سن بالاست و افزایش طول عمر در كنار مواردی مانند اضافه وزن و چاقی 70 درصد از مردم درصد ابتلا را افزایش داده و مصرف سیگار، قلیان و تریاك كه در برخی استان ها تا 17 درصد بین افراد بالای 40 سال رایج می باشد، بر دامنه آن افزوده است.

وی افزود: مصرف فست فودها، غذاهای چرب، برشته، نوشابه، مواد غذایی و آب های حاوی نیترات و مصرف بیش از حد نمك از دیگر عوامل سرطان زا هستند و در مقابل مصرف كلسیم، لبنیات، سبزیجات و گوشت سفید مانند ماهی و سایر غذاهای دریایی می تواند در پیشگیری موثر باشد.

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با بیان این كه پژوهش ها نشان از تاثیر داروهایی مانند آسپرین، متفورمین و خانواده استاتین ها در پیشگیری از سرطان دارد، اظهار كرد: بودجه و تلاش های دولتی در زمینه پیشگیری از سرطان كفایت نمی كند و باید نهادهای غیردولتی در این زمینه وارد عمل شوند.



* لزوم برخورد با سوداگران امنیت غذایی مردم

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل كه ریاست هیات امنای موسسه خیریه ریحانه اردبیل را بر عهده دارد، با اشاره شیوع سرطان، خواستار برخورد جدی با سوداگران امنیت غذایی مردم شد.

آیت الله سید حسن عاملی در این نشست گفت: برخی فقط به خاطر پولی ناچیز در سلامت غذای مردم دست می برند و خیانت می كنند كه باید برخورد قاطعی با آنها صورت گیرد.

وی افزود: تغذیه نادرست یكی از عوامل بروز سرطان است كه شیوع آن در استان اردبیل به حد نگران كننده ای رسیده است و از این رو معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی استان باید در این زمینه وارد عمل شود.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل اضافه كرد: باید فضای سالمی در جامعه حكمفرما شود و اگر اربابان قدرت هم بخواهند در این راه سنگ اندازی كنند، به شدت در مقابل آنها می ایستیم و آنها را رسوا می كنیم.

آیت الله عاملی ادامه داد: سرطان بیماری مهلكی است كه مبتلایان آن نیاز به كمك دارند و جامعه نباید در مقابل آن ناظر باشد و باید وارد عمل شود.

رییس هیات امنای موسسه خیریه ریحانه اردبیل در ادامه از فعالیت های خیرین حامی بیماران سرطانی قدردانی كرد و گفت: فعالیت های این موسسه نور امیدی در دل افرادی است كه توانایی مالی مقابله با این بیماری را ندارند و البته برنامه هایی در زمینه پیشگیری نیز در دست اقدام است كه نیاز به عزم عمومی دارد.

وی همچنین با قدردانی از تلاش های وزیر بهداشت خواستار توجه ویژه این وزارتخانه نسبت به انجام تحقیقات جامعی در زمینه سرطان به خصوص در استان اردبیل شد.

رییس كمیته پزشكی موسسه خیریه حمایت از بیماران سرطانی اردبیل (ریحانه) نیز گفت: با توجه به بالا بودن هزینه های درمان و شرایط مالی نامناسب مبتلایان، آمار مرگ و میر در اثر این بیماری رو به افزایش است.

ایرج فیض بیان كرد: موسسه خیریه ریحانه اردبیل با كمك 12 میلیارد ریالی نیكوكاران حدود 2 هزار بیمار سرطانی را در سطح استان تحت پوشش قرار داده است.

وی همچنین از طی مراحل پایانی ساخت كلینیك درمان بیماران سرطانی خیریه ریحانه اردبیل خبر داد و گفت: این مجموعه در پنج طبقه به مساحت یك هزار و 700 مترمربع در دست احداث است كه با كمك های خیرین امسال به بهره برداری می رسد.

8123/6018/ 2025