تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۷

تهران - ايرنا - گروهي از محققان ژاپني روشي را ابداع كردند كه در آن با استفاده از ليزر، تصاوير پلاسمايي قابل لمس در فضا ايجاد مي شود.

به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا ازساينس، بر خلاف بسياري از پرتوهاي ليزر موجود، اين نوع ليزر زماني كه با پوست برخورد مي كند، موجب سوزش نمي شود. محققان از طريق افزايش سرعت پرتوهاي ليزر از نانو ثانيه به فمتو ثانيه (معادل يك ميليونيم از يك ميلياردم ثانيه) موجب افزايش ميزان امنيت ليزر شدند و امكان لمس تصاوير سه بعدي را به گونه اي ايمن فراهم كردند.

اين نوع ليزر در زمان برخورد با پوست، نوعي احساس شوك را ايجاد مي كند و ماهيت فيزيكي اشياي سه بعدي را شبيه سازي مي كند.

اين محققان معتقدند ليزر موردبحث، قادر است تصاوير پلاسمايي ايجاد كند و به همين علت در مقايسه با نمايشگرهاي سه بعدي فعلي، تصاويري بسيار واقعي تر و البته قابل لمس ارايه مي كند.

براي شروع، اين فناوري نيازي به مواد فيزيكي ندارد و صرفا با تابش نور در فضا، تصاوير سه بعدي را ايجاد مي كند؛ همچنين استفاده از آن مستلزم سيم كشي و تجهيزات فيزيكي نيست كه موجب محدوديت بازه ديد مي شوند. علاوه بر اين پلاسماي حاصل از ليزر را مي توان به دقت كنترل كرد.

به اعتقاد محققان اين فناوري داراي كاربردهاي متعددي از جمله واقعيت افزوده مقياس پذير، رابط هاي كاربر محيطي و تصاوير حجيم است. منظور از واقعيت افزوده مقياس پذير، يك نماي فيزيكي زنده، مستقيم يا غيرمستقيم ( و معمولا در تعامل با كاربر) است، كه عناصري را پيرامون دنياي واقعي افراد اضافه مي كند.

با وجود اين كه تصاوير سه بعدي فعلي بسيار كوچك هستند و اندازه آن ها تنها حدود 8 ميليمتر مكعب است، محققان اميدوارند با بهبود اين فناوري بتوانند تصاوير بزرگتري را خلق كنند.

همچنين محققان اميدوارند بتوانند تجربيات حاصل از توليد اين فناوري را در حوزه هاي ديگر پردازش تصوير، از جمله فناوري هاي فلورسنت و ميكروحباب ها در مواد جامد و مايع به كار گيرند.

علمي (6) ** 9259**1599